Megvan a Budafok első nyári igazolása - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Megvan a Budafok első nyári igazolása

Juhász Gergely - 2021. May 28. Friday 17:32
Hivatalos bejelentés.
Kép forrása: Szolnok/Facebook
ÍME, A BUDAFOK HIVATALOS BEJELENTÉSE:
 
,,21 éves, a másodosztályban mégis jelentős tapasztalattal rendelkező játékossal erősítettük meg keretünket. A fiatal belső védő, Horgosi Donát a Szolnoki MÁV FC-től érkezett klubunkhoz. 
 
"Nagyon örültem a BMTE megkeresésének, mert rendkívül szimpatikus számomra az a folyamat, ami 3-4 éve a klubnál zajlik" - mondta honlapunknak első nyári igazolásunk a szerződés aláírását követően. "Egy fiatal játékos számára fontos, hogy olyan környezetben futballozzon, ahol fejlődhet és Budafokon ehhez minden adott. Tősgyökeres szolnokiként új kihívást rejt számomra egy új közösségbe való beilleszkedés, izgatottan és motiváltan várom az első edzéseket, valamint az új szezon kezdetét."
 
Sportigazgatónk, Oláh Lóránt így nyilatkozott új játékosunkról:
 
"Donát belső védő poszton fiatal kora ellenére is rutinosnak számít, az elmúlt években alapembere volt az NB II-es Szolnoknak. Örülök, hogy minket választott és hosszútávú megállapodást írt alá klubunkkal. Ő az egyik olyan játékos, aki a budafoki futball következő időszakának egyik meghatározó alakjává válhat."
 
Névjegy
 
Horgosi Donát 2000. január 25-én született Szolnokon. Hatéves korától mostanáig a Szolnoki MÁV FC játékosa volt, ahol végigjárta az utánpótlás korosztályokat, majd 2016 őszén, a Monor elleni Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozott az első csapatban. Szintén csak 16 éves volt, amikor decemberben csereként pályára lépve debütált az NB II-ben is.
 
2017 tavaszától már stabil kezdőjátékosnak számított és mostanáig összesen 86 másodosztályú találkozón futballozott. A legutóbbi szezonban pedig első gólját is megszerezte: az Ajka elleni fejese három pontot ért a Tisza-partiaknak 2020 szeptemberében.
 
Donát korábban a korosztályos válogatottakban, az U17-es és az U19-es magyar csapatban is szerepelt.
 
A 2020/2021-es szezonban klubunknál kölcsönben szereplő játékosok saját egyesületeiknél kezdik meg a felkészülést az új idényre. Esetleges jövőbeli budafoki szerepvállalásukról zajlanak az egyeztetések.
 
Biztosan távozik a BMTE-től Lőrinczy Attila, Marko Iharoš, Marko Nikolić, Oláh Bálint és Póser Dániel. Mindannyiuknak köszönettel tartozunk a klubért tett erőfeszítéseikért és munkájukért, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk."
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!