Megvan a Pécs új edzője és ügyvezetője, az MTK-tól igazolt a Szeged - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Megvan a Pécs új edzője és ügyvezetője, az MTK-tól igazolt a Szeged

Nagy Benjámin - 2022. June 29. Wednesday 16:56
Egymás ellen meccselt a Mosonmagyaróvár és a Dorog.
Kép forrása: szeged-grosicsakademia.hu

 

A PMFC JELENTÉSE:

 

"Honlapunknak György Tamás, többségi tulajdonos értékelte a PMFC közelmúltját, az előző szezonját, és jelenét:
 

Három évvel ezelőtt kezdtük meg szerepvállalásunkat a pécsi labdarúgásban, az első évünkben szponzorként, majd a második évtől többségi tulajdonosként. Érkezésünkkor a pécsi labdarúgás romokban hevert, minden szempontból. A helyzet felmérése után meghatároztuk a klub jövőképét, rövid, közép és hosszútávú céljait. Ezen célok elérése érdekében a fokozatos építkezés elve mellett biztosítjuk a klub anyagi stabilitását, az infrastruktúra folyamatos fejlesztését, a szükséges szakmai hátteret, és nem utolsó sorban a működtetéshez elengedhetetlen operatív szervezetet. Azt gondoljuk, hogy minden területen szépen haladunk, de vannak pontok, időszakok, ahol következtetéseket kell levonni és döntéseket hozni. Kicsit mélyebben:

 

Anyagi stabilitást tekintve, ígéretünkhöz híven a múltban és a jövőben is biztosítjuk a célokhoz szükséges és megfelelő forrásokat. Az infrastruktúra kérdéskörében nagy előrelépés volt, hogy használatba vettük az id. Dárdai Pál Edzőközpontot, és továbbra is azon dolgozunk, hogy közép-hosszú távon megépüljön a Pécs városához méltó labdarúgó stadion.

 

A szakmai oldal talán mindig a legnehezebb. Az gondoljuk, hogy ezen a téren nagy fejlődésre van szüksége a teljes magyar, így a pécsi labdarúgásnak is, de már vannak biztató jelek. Hosszú távon gondolkodunk, de sok esetben a rövidtávú eredmények feledtetik a valódi céljainkat ezt pro és kontra is elmondhatjuk. Ez sok esetben zavart okozhat a rendszerben. Ha csak a felnőtt csapat eredményeit nézzük az első 3 évünkkel elégedettek lehetünk. Az első két év, a feljutás az NB III-ból és az első éves NB II-es idényünk kimagasló volt és véleményünk szerint az elmúlt szezon hozta a realitást, ezt persze szurkolói szemmel nehéz megemészteni. A pécsi szurkolók ki vannak éhezve a minőségi focira, kimagaslóan támogatják a csapatot és feltétlen szükséges a szerepük a következőkben is. Ezért is fontos számunkra, hogy ki tudjuk Őket szolgálni.

 

Szervezeti oldalon is sokat fejlődtünk, jók a lehetőségeink, hogy megfelelő szakembereket alkalmazzunk, de itt is le kellett vonnunk a következtetéseket és egyfajta megújulás mellett döntöttünk, mind szakmai, mind operatív irányítási oldalon.

 

Lényegi változás lesz az életünkben, hogy a PMFC NKft. ügyvezetői pozíciójából közös megegyezéssel távozik Kránicz Ákos és a helyét Győri János veszi át a jövőben. Ákosnak köszönjük szépen azelmúlt időszakban a pécsi labdarúgásért tett erőfeszítéseit és sok sikert kívánunk Neki a továbbiakban. A többségi tulajdonosi képviseletet az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is Csúri Csaba látja el. Szakmai oldalt nézve nem folytatjuk a közös munkát Kulcsár Árpád sportigazgatóval, akinek szintén köszönjük az elmúlt évek munkáját és sok sikert kívánunk neki a jövőben.

 

Vezetőedzői poszton elmondható, hogy Vas László 2022.06.30-án lejáró szerződését nem hosszabbítottuk meg, melyről már korábban adtunk tájékoztatást. 2022.07.01-től a PMFC új vezetőedzője hivatalosan is a pécsi születésű Weitner Ádám lesz, akinek sok sikert kívánunk a munkához.

 

A felkészüléshez és a következő szezonhoz sok sikert és jó egészséget kívánok Mindannyiónknak!"

 

A SZEGED JELENTÉSE:

 

"Bíró Bence az MTK Budapest csapatától érkezett a támadósorba.

 

Bíró Bence 1998-ban született Budapesten. A Ferencváros, a Budapest Honvéd és az MTK Budapest utánpótlás csapataiban pallérozódott, majd 2014-ben a portugál Vitoria Guimaraes együtteséhez igazolt, ahol előbb az U19-es, majd a második számú felnőtt csapatban szerepelt. 2020-ban hazatért az MTK-hoz, a legutóbbi szezont kölcsönjátékosként Pécsett töltötte, ahol 37 NB II-es meccsen 6 gólt szerzett.

 

– Segíteni szeretném a csapatot, hogy minél jobb eredmény érjünk el idén. Mindenki nagyon kedves, barátságosan fogadtak a csapattársak. Jó játékosokból áll a keret, így nagy verseny lesz a csapatba kerülésért, az a célom, hogy minél több mérkőzésen játsszak – nyilatkozta Bíró Bence."

 

A MOSONMAGYARÓVÁR JELENTÉSE:

 

"A Credobus Mosonmagyaróvár második felkészülési mérkőzésén az NB II-es Dorogot fogadta. Varga László több játékosára sem számíthatott sérülés miatt (Szalka Dominik, Boros Gábor, Jasarevic Mahir).

 

Az óvári csapat remek első félidőt produkált, több komoly gólhelyzetet is sikerült összehozni, de ezekből gól nem született. A második játékrészben mindkét vezetőedző alaposan átvariálta a csapatát, így kiegyenlített játékot láthatott a szép számú közönség. A 70. percben aztán az MTE saját nevelésű játékosa, a felnőtt kerettel együtt készülő Borsodi Bálint lépett ki középen, majd 14 méterről a kifutó kapust is átemelve talált a hálóba. A 17 éves játékos az első gólját szerezte az első csapatban. 1-0.

 

A rekkenő hőségben lejátszott találkozón az óváriak több helyzetet dolgoztak ki, mint a dorogiak. A Credobus Mosonmagyaróvár szombaton a Budafok ellen lép pályára. A felkészülési mérkőzést Telkiben rendezik.

 

Credobus Mosonmagyaróvár – Dorogi FC 1-0 (0-0)

Mosonmagyaróvár, 100 néző


Credobus Mosonmagyaróvár: Slakta (Molnár M.) – Papp Sz., Debreceni (Czingráber), Deák (Szabó R.), Horváth K., Dezamits (Simita), Végh B. (D’Urso), Tóth L. (Buglyó), Nagy K. (Borsodi), Illés (Gáncs), Nagy Z.


Gólszerző: Borsodi (70.)


Varga László: - A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. A rekkenő hőség alaposan megnehezítette a csapatok dolgát, ennek ellenére mindkét fél dicséretet érdemel. Fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk egy jó ellenféllel szemben."

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!