nb1.hu

Menekülés az NB III elől: bevált balmazi felfogás

Toni Golem elve bevált eddig.

Bár az NB I-be pályázó Gyirmót otthonában (4-0) nagy zakót kapott a tavaly még élvonalbeli Balmazújváros, azóta megtáltosodott a gárda. A télen kinevezett Toni Golem csapata utána otthon verte meg a Kazincbarcikát (1-0), majd pontot rabolt a rivális Mosonmagyaróvár otthonában (1-1), míg a legutóbbi játéknapon a Budaörs ellen nyert hazai környezetben 2-1-re.
 
Azaz, otthon félelmetessé vált az NB III-ba való kerülés ellen menekülő gárda.
 
„Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel is, és a játékkal is. Fontos mérkőzést nyertünk meg. Agresszívek voltunk, harcoltunk az egész mérkőzésen, éreztem a tüzet a csapaton. Annak pedig külön örültem, hogy visszaláttam mindazt, amit edzésen begyakoroltunk, s ráadásul ez sikerességgel is párosult. Támadó futballt játszottunk, szereztünk két gólt az első félidőben. Úgy gondolom, hogy ez a szurkolóinkat is feltüzelte. Jó üzenet ez abból a szempontból, hogy érezzük, hogy velünk vannak. Fontosak, hogy ott vannak velünk mérkőzésről mérkőzésre a drukkerek, kellenek ők is minden egyes sikerhez” – értékelt lelkendezve a szakvezető a lefújás után.
 
A Balmaz azonban még nem lélegezhet fel, nem harcolta még ki a bentmaradást. Sőt, bajba is kerülhet, pláne akkor, ha a tabellán közvetlenül utána következő Cegléd otthonában vereséget szenvedne a következő körben.
 
„Mindig az a lényeg az eredményesség mellett, hogy azt a játékot játszhassuk, ami a miénk. Ezúttal is arra fogunk törekedni, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Hasonló támadó jellegű futballt szeretnék látni Cegléden is, mint vasárnap hazai pályán. Nem szeretnénk védekező csapat lenni, hiszen kellenek a pontok. Nagyon szeretném, hogy három ponttal térjünk haza.”
 
A „nem szeretnénk védekező csapat lenni” felfogás eddig eredményes volt a közvetlen riválisok ellen, így reménykedhetnek a további sikerekben a balmazi hívek.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC