Minden csapatrészbe erősítenének, NB I-ben a helyük – interjú Nagy Miklós Vasas tulajdonossal - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Minden csapatrészbe erősítenének, NB I-ben a helyük – interjú Nagy Miklós Vasas tulajdonossal

Simon Zoltán - 2019. december 27. péntek 17:00
Ezért kellett menniük Szanyóéknak.
Karácsony előtt történt a tulajdonosváltás a Vasasnál, a többségi tulajdonos Nagy György lett, a kisebbségi Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa. Utóbbi szakember az, aki mostantól a Vasas FC mindennapjait irányítja operatív vezetőként.
 
A piros-kékeknél kicserélődött a szakmai stáb, Szanyó Károly helyett Bene Ferenc lett a vezetőedző, akit Tóth András segít pályaedzőként, a kapusokkal Lippai József foglalkozik majd. Szanyó stábjából az erőnléti tréner Ferenczi István, valamint a váltásig a kapusokkal foglalkozó Szűcs Lajos is távozott. Az első igazolás Vernes Richárd, aki Izraelből tért haza.
 
Nagy Miklóst a további tervekről, teendőkről is kérdeztük. Nagyról tudni kell, megszállottként végzi a munkáját, közvetlen kollégái meg imádják.
 
Volt ideje karácsonyozni, vagy az ünnepek alatt is dolgozott?
Huszonharmadikán este tízkor kis túlzással én “zártam” a Fáy utcát, de a Szentestét természetesen a családom körében töltöttem, aztán másnap folytatódott a munka. Ez egy hektikus és fontos időszak, folyamatban van a klub ügyeinek átvétele, az új stáb felállításával kapcsolatos teendők, a megfelelően színvonalas szakmai munka feltételeinek megteremtése, és ami a legfontosabb ebben az időszakban - és a szurkolókat is leginkább ez érdekli - az erősítésekről folytatott tárgyalások a klubokkal, menedzserekkel és a játékosokkal. 
 
Egyből kicserélődött a szakmai stáb. Miért volt ez ennyire fontos?
Az egyértelmű, hogy nem működött valami a szakmai stáb és a keret tagjai között, hiszen ezt az eredmények és a mutatott játék is bizonyították. Utóbbi kiegyensúlyozatlan volt, hullámvasúthoz hasonlított és joggal tehetjük fel a kérdést, hogy ha az egyik mérkőzésen tudott futballozni a csapat, akkor miért követte ezt szinte törvényszerűen gyengébb játék a következő mérkőzésen. Az NB II nyolcadik helyezés objektív tény, de egyéb problémák is látszottak, melyekbe most nem mennék bele. Az okok nyilván sokrétűek és nem is csak a szakmai stáb munkájában keresendők, de ez volt az első és feltétlenül szükséges lépés, amit meg kellett tenni, méghozzá határozottan, keményen és minél előbb!
 
 

Élő közvetítés az átigazolásokról - karácsonykor sem állt le teljesen a piac - NB1.hu

Forrás: Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu , nb2.hu , nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag nb2-es, nb3-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről-percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.

 
A távozókkal történt megegyezések után, hogyan álltak fel a jelenlévők az asztaltól?
A korábbi szakmai stáb tagjaival korrekt és kulturált volt a válás. Mindhárman profik, tisztában vannak vele, hogy ez egy ilyen szakma, ezzel számolni kell. Szakemberként és emberileg is elismerem és nagyra becsülöm őket és remélem egyszer még fogunk tudni együtt dolgozni. Szükségszerű volt, hogy a teljes stáb cserélődjön, mert ilyen esetben az az egészséges, ha az edzői stábból nem marad senki az öltözőben, aki esetleg óhatatlanul, akaratlanul is megbonthatja az új egységet, hiszen része volt a korábbi stábnak, az ő munkája is benne volt abban, amit magunk mögött tudtunk. Ezt a játékos azonnal megérzi és ez morális problémákhoz vezethetne, mi pedig tiszta lappal szerettünk volna indulni, ez így egészséges. 
 
Vernes Richárd már a Vasasé. Terveznek még átigazolásokat a télen?
Természetesen mindenképpen tervezünk további erősítéseket, folyamatosan ezen dolgozom a munkatársaimmal. Minden csapatrészbe érkezik erősítés.
 
A Kubala Akadémiáról várható még újabb fiatalok felbukkanása az első csapatnál a felkészülés során?
A 2001-es Kapornai Bertalan teljes jogú kerettagként kezdi meg a januári felkészülést és a 2003-as születésű utánpótlás válogatott Farkas Botond is csatlakozik a felnőtt kerethez január 3-án. Mindketten tehetséges, jó szellemiségű játékosok, az Akadémia komoly értékei, örömmel és büszkén biztosítok nekik lehetőséget a felnőttek között a fejlődésre. 
 
Elengednek-e bárkit is a jelenlegi keretből?
Egyelőre az erősítésekkel foglalkozunk és a keret korábbi tagjainak is kivétel nélkül megadjuk a bizonyítási lehetőséget a felkészülés során. Versenyhelyzetet, teljesítményre motiváló feltételeket teremtünk és mindenki tiszta lappal indul. 
 
Az előző vezetés a feljutást tűzte ki célul. Viszont az éllovas MTK már 15, a második Budafok 11 pontos előnyre tett szert. Megvalósítható a nyári célkitűzés, vagy olyan csapat alapjait igyekeznek letenni, amelyik jövőre juthat fel és stabilabban élvonalbeli maradhat?
Az első számú stratégiai célunk az építkezés, egy olyan, többségében fiatalokból álló csapat alapjainak a lerakása, mellyel hosszú távon is sikeresek lehetünk. Meg kell találni az egyensúlyt a fiatalok csapatba történő folyamatos beintegrálása és az eredményesség között. Szükség van egy rutinosabb játékosokból álló tengelyre, mely köré be lehet építeni a tehetséges fiatalokat, akiknek igenis meg kell adni a lehetőséget a bizonyításra. A tizenegy pont nem behozhatatlan, de ez már olyan hátrány, melynél nem egyedül rajtunk múlik a siker, a riválisoknak is botlani kell hozzá. Másrészt abban az esetben is, ha megfelelően erősítünk, rendet teszünk az öltözőben és az új szakmai stábbal maradéktalanul jól végezzük a munkánkat, még ekkor is idő kell, amíg beérik a munkánk gyümölcse, erre rámehet ez a fél év. Természetesen mindent elkövetünk a feljutás érdekében már a tavaszi szezon során. Ez a Vasas, az NB I-ben a helyünk! 
 
Milyen költségvetésből gazdálkodnak tavasszal? Mennyivel kerülne többe az NB I-es szereplés?
A költségvetést januárban véglegesítjük azok alapján, amit tapasztalunk a napi munka során. Ez egy dinamikusan változó környezet, a szakmai szempontok felülírhatják a pénzügyi tervezést. Ennek egyik összetevője az átvett kötelezettségek, másik pedig a terveink megvalósításához szükségesnek vélt invesztíciók. Az NB I lényegesen magasabb költségvetést igényel, ezért a szokványos naptári üzleti tervezéssel párhuzamosan futballszezonokra bontva készítjük el a pénzügyi terveinket, felkészülve mindkét eshetőségre, akár az NB II-ben, akár az NB I-ben folytatjuk ősszel. 
 
Az átadás-átvétel során mindent rendben találtak. Kell félniük csontvázaktól?
Kevés idő állt rendelkezésre, az átvilágítás rohammunkában történt, de ezt már lassan kezdem megszokni, így volt ez az Akadémia esetében is. 
Csontvázak ilyenkor mindig lehetnek, de korrekt a kapcsolat az előző tulajdonossal és biztos vagyok benne, hogy azt is könnyen tudnánk tisztázni, ha utólag szembesülnénk meglepetésekkel. Ennél fontosabb feladatnak tartom a működés folyamatosságának biztosítását, az előre tekintést és a folyamatos erősödést, mert ha rend van a vezetésben, rend van a fejekben és rend van az öltözőben, akkor rend lesz a pályán is és annak meg kell, hogy legyen az eredménye. 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2020. 01. 17. 16:36

Waltner korábbi csapatát szomorította a Kaposvár

Tökéletes főpróba.
2020. 01. 17. 15:19

Guzmics Richárd-interjú: utolérhető a Fradi és a Vidi?

Ez a különbség a Mezőkövesd és a Slovan Bratislava között.
2020. 01. 17. 12:26

Élő közvetítés az átigazolásokról - Torghelle bölcs vezér lett: interjú Bene Ferenccel

Kölcsönadhatja angol klubja a magyar válogatott támadót.
2020. 01. 17. 11:26

ZTE: megvan a 3. téli igazolás

Hivatalos bejelentés.
2020. 01. 17. 14:48

Szombathely: próbajátékon az albán középpályás

Második edzőmeccsét játszotta Mátyussal a Haladás.
2020. 01. 17. 12:51

Pozsonyi születésű támadó a Barcikánál

Hivatalos bejelentés.
2020. 01. 17. 14:01

Új szakvezetővel is tovább száguldana a csikócsapat

Koman Vladimirnek és Németh Krisztiánnak is volt az edzője.
2020. 01. 17. 13:16

Új edző és új metodika Nagykanizsán

Nem lesz nagy mozgás a játékoskeretben.
2020. 01. 17. 11:11

Balogh és a Hull City: kölcsönadás?

Erősödnie kell sérülése után a magyar csatárnak.
2020. 01. 17. 09:52

Szűcs Lajos: Kaposvár

Hivatalos bejelentés.
2020. 01. 17. 09:48

Bemutatkozott a 17 éves - visszavágott a Budafok

Két új igazolásuk is először játszott.
2020. 01. 16. 21:25

Torghelle a bölcs vezér – interjú Bene Ferenccel

Ősrégi vagy modern változat-e Jova Levente?
2020. 01. 17. 13:05

Vaskó beszólt a Vasasra

Tudna még NB II-ben játszani az Eger védője.
2020. 01. 17. 10:01

Putnok: megvan Lokihoz távozó edző utódja – hivatalos

Több változás is történt a játékoskeretben.
2020. 01. 17. 09:23

Feczesin üzent, akár a másik Újpest-kedvenc is követheti

Hatalmas a felháborodás a lilák szurkolóinál.
2020. 01. 17. 09:10

A Genoa magyar tehetsége a DAC első téli igazolása

Átigazolási opcióval szerezték meg.
2020. 01. 17. 08:25

Dr. Mezey György az MLSZ életműdíjasa, Gulácsi lett a legjobb

Zsóri Dániel újabb diadala.
2020. 01. 17. 08:23

Nagy Ádám: 1000 perc

Mostantól a legfontosabb célért harcolhatnak.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest46
2Budafoki MTE42
3Gyirmót FC Győr35
4Aqvital FC Csákvár34
5WKW ETO FC Győr34
6BFC Siófok33
7Vasas FC31
8Nyíregyháza Spartacus FC29
9Békéscsaba 1919 Előre28
10Soroksár SC28
11Dorogi FC27
12Budaörs24
13Szeged-Csanád Grosics Akadémia24
14Kazincbarcika24
15FC Ajka22
16Szolnoki MÁV FC22
17Duna Aszfalt TLC21
18Szombathelyi Haladás15
19Vác FC7
20Balmaz Kamilla Gyógyfürdő0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!