nb1.hu

Mint Pátkai a válogatottban – nem tudta, hogy kezd, majd eldöntötte a meccset

Először futott ki kezdőként a pályára a tehetség.

MInt Pátkai Máté, a Vidi válogatott játékosa a horvátok elleni diadalt megelőzően, úgy az ETO 18 éves tehetsége, Múcska Viktor is az utolsó pillanatban, a meccs előtti taktikai megbeszélés során tudta meg, hogy kezdőként számít rá az edző a Tiszakécske elleni összecsapáson az új edző, Herczeg Miklós. 

– A buszon az utolsó benzinkútnál Miki bá kérdezte, hogy érzem magam, rendben vagyok-e fejben, várom-e már a meccset. Itt már sejtettem, hogy ezen a meccsen szerephez juthatok, de csak a taktikai eligazításnál tudtam meg, hogy benne vagyok a kezdő 11-ben – emlékezett vissza a tehetséges játékos a klub honlapján. – Nagyon boldog voltam, hogy az edzői stáb bizalmat szavazott nekem.  A bemelegítésnél még izgultam egy kicsit, de a kezdő sípszó után már csak a játékra figyeltem, és arra, hogy minél jobban segítsem a csapatot a pályán.

Mondhatni álomszerűen debütált kezdőként Múcska, hiszen a 36. percben szerzett találata döntötte el a mérkőzést, ráadásul ez volt első NB II-es gólja a fiatalnak, aki felidézte 16 évesen Szentes Lázárnál mutatkozott be a felnőtt csapatban 2017. december 10-én, Kisvárdán.

– Csak pár percet kaptam a meccs végén, de így is nagy élmény volt, büszke vagyok rá, hogy ilyen fiatalon bemutatkozhattam. Tavasszal aztán a Kazincbarcika ellen már bő negyed órát voltam pályán, mindkét meccsen győztünk. – mesélte.

Természetesen az első góljáról is faggatták a játékost:

– A 36. percben Olivér bal oldali beadásánál a védők felugrottak Balázsra, én pedig szabadon maradtam a kaputól 8-10 méterre, combbal levettem a beadást és sikerült gólt rúgnom. Hatalmas öröm volt számomra, hogy azon a meccsen, ahol először lehettem kezdőjátékos, a győztes gólt is én szereztem – mondta, majd hozzátette ugyanolyan keményen folytatja az edzést, és reméli nemsokára ismét kezdő lehet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC