nb1.hu

MK: A Balmazújváros eltüntette az osztálykülönbséget

Balmazújváros – Csertői Aurél szerint inkább a küzdelmen volt a hangsúly.

Az NB II-es Balmazújváros eltűntette az osztálykülönbséget és búcsúztatta a Magyar Kupából a Paksot. Amint az az újvárosiak beszámolójából kiderül, ahhoz képest, ahogyan szombat este hagyták a játékteret, egészen tűrhető – bár mély – talaj várta a csapatokat. A szombati kezdőből csak Sigér Dávid és Zsiga Ervin maradt meg hírmondónak, míg kilenc helyen frissített a szakmai stábjuk.

 

A kezdés után mindjárt kirajzolódott, hogy a vendégek stabil védekezésből való ellentámadásokra fognak alapozni, de ezt a taktikájukat már az 5. percben a sutba dobhatták. Ekkor ugyanis Vachtler jobboldali beadása egy vendégvédőről Belényesi Miklós elé pattant, aki közelről a kapus mellett a hálóba lőtt, 1-0.

 

A félidő hátralévő részében némi paksi mezőnyfölény volt jellemző, de a kapuk egyik oldalt sem kerültek veszélybe.

 

A második félidőben is az 5. percben szereztük a gólunkat. Ekkor Sigért az ötös sarkánál, az alapvonalnál buktatták. 11-es! A büntetőt Máté János magabiztosan értékesítette, 2-0.

 

Ezt követően ugyan többet birtokolták a labdát a vendégek, ám a szépítő gól mégis a „semmiből jött”. Az 58. percben Szalai jobboldali beadása a becsúszó Bakos Bencéről pattant a hálónkba, 2-1.

 

Aztán a 65. percben az egyenlítés is megszületett. Az alapvonaltól mintegy 35 méterre végezhettek el oldalszabadrúgást a paksiak, s a láthatón begyakorolt figura végén, Szabó visszafejelt labdáját közelről Hahn János stukkolta a kapunkba, 2-2.

 

A csapatok el akarták kerülni a 2×15 perces hosszabbítást, s ekkor több helyzetet-ami a mérkőzés addigi részére nem volt jellemző- is láthattunk.

 

A 75. percben Vernes egy csel után 7 méterről lőtt, de Szécsi Gergő bravúrral, lábbal védett.

 

A 83. percben Farkas Balázs az ötös sarkáról lőhetett, ám a labda szögletre pattant a szöget jól záró Székelyről. A sarokrúgás után nagy kavarodás alakult ki a paksi kapu előtt, melynek végén Bakos Bence talált a vendégek kapujába, 3-2.

 

A hátralévő időben az NB I-es ellenfelünk próbálta nyomás alá helyezni a védelmünket, de igazi helyzetet már nem tudtak kialakítani.

 

Végül nagy csatában, egy izgalmas mérkőzésen szereztük meg, teljesen megérdemelten a győzelmet, s így várhatjuk a Magyar Kupa következő körének sorsolását.

 

„Nagyon nehéz talajú pályán került megrendezésre a mérkőzés, ahol nem annyira a játékon, mint inkább a brusztoláson, a küzdelmen volt a hangsúly. Helyenként igen kiszámíthatalan volt a játék. Sajnos egy góllal kevesebbet rúgtunk, mint az ellenfelünk, pedig kettő-kettőnél nekünk is megvolt a lehetőségünk, hogy a saját javunkra döntsük el a mérkőzést. A védekezésünk nem igazán működött ezen a mérkőzésen, szinte amit kapura lőttek, abból gól is lett. Ugyanakkor megpróbáltunk játszani ezen a talajon, ami azt eredményezte, hogy az utolsó passzokba több hiba is becsúszott. Ami ziccereink pedig adódtak, azokat be kellett volna lőni, ez egy NB I-es csapattól elvárható lett volna. Egyértelműen a továbbjutás volt a célunk, de a hazai igen harcos, és helyenként jól játszó csapat ezt megakadályozta. Gratulálok nekik a továbbjutáshoz!”– mondta Csertői Aurél a paksifc.hu-nak. 

 

Balmazújváros-Paks 3-2

Gólszerző(k):Belényesi Miklós 5’, Máté János 51’, Bakos Bence 85’, illetve Bakos Bence (og) 57’, Hahn János 65’

 

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion

Nézőszám: 600 fő

Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)

 

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi Gergő – Vachtler Csaba, Bakos Bence, Kiss László (Rus Adrián 32’), Balogh Krisztián, Sigér Dávid, Hadházi Dávid, Vajda Sándor, Belényesi Miklós, Zsiga Ervin (Farkas Balázs 75’), Máté János (Vólent Roland 68’). Vezetőedző: Feczkó Tamás

 

Paksi FC:Székely György – Szalai András (Kulcsár Dávid 88’), Zachán Péter, Kovács Gábor, Szabó János, Kecskés Tamás, Koltai Tamás (Bertus Lajos 73’), Szakály Dénes, Kesztyűs Barna, Vernes Richárd, Jelena Richárd (Hahn János 46’). Vezetőedző: Csertői Aurél

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC