nb1.hu

MTK: Bognár György távozott, már meg is van az utódja – reakció

Hivatalos bejelentés.

Az MTK szombaton a Siófok elleni meccsen sem tudott kimászni a gödörből. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, így az NB I-be vágyó kék-fehér gárda hat forduló óta nyeretlen az NB II-ben.
 
Az MTK vasárnap bejelentette, hogy Bognár György távozott a klubtól, a csapatot a folytatásban Horváth Dávid fogja irányítani. Íme a fővárosi együttes közleménye:
 
"Az MTK Budapest Zrt. vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Bognár György szakmai igazgatóval, és Horváth Dávidot nevezte ki a jelenleg az NB II-ben szereplő első csapat vezetőedzőjének.
 
A legutóbbi hat forduló eredménye alapján a csapat az NB II 20., vagyis utolsó helyén állna, a megszerezhető 18 pontból mindössze kettőt gyűjtött be. 13 fordulót követően az MTK nyolcpontos hátrányban van az első helytől és hatra a még feljutást érő második helytől.
 
„A szezonkezdet előtt világosság tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot. A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk” – indokolta Dr. Selei András klubigazgató a változtatást.
 
A szakmai stábból távozik ifj. Bognár György is.
 
Az újonnan kinevezett vezetőedző, Horváth Dávid a jelenlegi szezonban az MTK Budapest második csapatát irányította, valamint az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában ő vezette az MTK U19-es csapatát, melynek vezetőedzőjeként egymás után kétszer nyerte meg a hazai bajnokságot. Horváth az előző szezon utolsó négy NB I-es mérkőzésén irányította az MTK-t, ezeken 10 pontot szerezett a csapat, az utolsó pillanatig életben tartva a bentmaradási reményeket.
 
A klubigazgató elmondta: „Horváth Dávidra modern MTK-s edzőként tekintünk, aki az elmúlt években többször bizonyította szakmai rátermettségét.” Selei szerint az új szakvezető „jól ismeri a keretet, a legtöbb játékosunkkal eredményesen dolgozott együtt az NB I-ben, az NB III-ban vagy az U19-es csapatban. Az elvárás vele szemben sem lehet más, mint az NB I-es feljutás kivívása.”
 
Bognár Györgynek köszönjük eddigi munkáját, és sok sikert kívánunk neki a jövőre nézve.
 
Az MTK Budapest vasárnap Soroksáron játszik NB II-es bajnokit, míg az U19-es csapat szerdán Izraelben lép pályára az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában."
 
Az NB1.hu-n egyébként beszámoltunk, hogy az MTK-Siófok meccs után botrányos jelenetek voltak: 
 

MTK BUDAPEST–BFC SIÓFOK 1–1 (1–0) 
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1626 néző. Vezette: Nagy Norbert (Horváth Róbert, Márkus Péter)
MTK: Somodi – Godwords (Várkonyi, 29.), Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Kata M. (Lehoczky, 89.), Varju, Bognár I. – Kovács M., Futács, Németh K. (Kovácsréti, 78.). Szakmai igazgató: Bognár György
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Varjas Z., Debreceni, Varga B. – Szakály A. (Nikházi, 71.), Krausz – Major G. (Nyári, a szünetben), Balogh B. (Horváth P., 60.), Girsik (Makrai, 60.) – Farkas B. Vezetőedző: Domján Attila
Gólszerző: Futács (11-esből, 1–0) a 39., Horváth P. (11-esből, 1–1) a 80. percben
Kiállítva: Futács a 68. percben
 
FRISSÍTÉS:
 
18.03:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC