nb1.hu

MTK: menetelés a kupában és bajnoki csúcsrangadó

A kiváló formában lévő Vasast fogadják a kék-fehérek.

Hat év elteltével újra az elődöntőbe jutott az MTK Budapest a Magyar Kupában. Michael Boris tanítványai egyetlen másodosztályú egyletként képviselik a Merkantil Bank Ligát a kupasorozat legjobb négy csapata között.
 
Az MTK a negyeddöntőben kettős győzelemmel, imponáló, 4-0-s összesítéssel búcsúztatta a Dorogot, és készülhet a Honvéd elleni elődöntőre. A kupamenetelés okozta kettős terhelés viszont úgy tűnik a bajnokságra is hatással van, mégpedig negatív előjellel, hiszen a fővárosi kék-fehérek tavasszal több pontot is hullajtottak. A Békéscsaba elleni hazai döntetlen után még senki nem kapta fel a fejét, viszont a legutóbbi három fordulóban kétszer is vereséget szenvedtek Prosserék, így a már biztosnak tetsző bajnoki cím, illetve a feljutás már nem tűnik annyira egyértelműnek, mint tavasz elején.
 
A nagy rivális Budafok már három pontra megközelítette az MTK-t, míg a tavasszal szárnyaló és hibázni eddig képtelen Vasas hátránya kilenc pontra olvadt, a két budapesti egylet ráadásul hétvégén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban randevúzik, és a március 15-i ünnep miatt a szokásos vasárnap helyett szombaton kerül megrendezésre az NB II 28. fordulója, tehát a kék-fehéreknek egy nappal kevesebb idejük lesz kipihenni a szerdai kupacsatát. 
 
A Vasas egyre jobb formát mutat, hat meccsből, egy döntetlen, és öt győzelem Feczesinék tavaszi mérlege, ráadásul ez az öt siker, az utolsó öt fordulóból származik, félelmetes formában vannak tehát Bene Ferenc tanítványai, így nem csak a koronavírus miatt izgulhatnak sokan a hétvégi csúcsrangadó előtt.
 
A második helyezett Budafok a kieső helyre csúszott Tiszakécskét fogadja, így ha hozzák a papírforma eredményt Csizmadiáék, pontszámban akár be is érhetik az MTK-t.
 
Az NB II élmezőnye:
 
1. MTK Budapest 56 pont
2. Budafoki MTE 53 p.
3. Vasas 47 p.
4. Aqvital FC Csákvár 42 p.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC