Nagy csalódás Debrecenben, de kell-e izgulni a feljutás miatt? - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Nagy csalódás Debrecenben, de kell-e izgulni a feljutás miatt?

Nagy Benjámin - 2021. April 15. Thursday 16:51
A Nyíregyháza edzőjének óriási boldogsága.
Kép forrása: Simon Zoltán/nb2.hu

 

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, a DVSC hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyházával, így visszacsúszott a tabella második helyére, méghozzá a Vasas mögé, míg a Szpari jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el.

 

Loki-Szpari: Michael Jordan lányának megint igaza volt - NB1.hu

 

A lefújást követően a két edző értékelt - természetesen a sajtótájékoztatón is ott voltunk. 

 

Gálhidi György (Nyíregyháza Spartacus): "Jó iramú, színvonalas mérkőzés volt. A Debrecen többet birtokolta a labdát, de a kontráink veszélyesek voltak, az első félidőben legalábbis két óriási helyzetünk volt, ha azokat berúgjuk, talán nem ilyen izgalmas a vége. Összességében nem vagyok elégedetlen, mert az utolsó pillanatig küzdöttek-hajtottak a fiúk és egyenlíteni tudtunk. Nagyon jó volt a hét, olyan értelemben, hogy volt egy Budaörs-mérkőzés, egy Haladás-pontszerzés és most a Debrecen, ezeken összesen öt pontot szereztünk, emellett az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kislányom gyönyörű kislányt szült, úgyhogy dupla az öröm. Kicsit túltiszteltük a Debrecent, bizonyos szituációkban nem a legjobb megoldást választották, igaz, nagy iramú meccseket játszottunk, úgyhogy dicséret a csapatnak, hisz a Debrecen nagyon jó erőkből áll, nem könnyű ellenük játszani."

 

Az nb2.hu arra vonatkozó kérdésére, hogy egyszer sem kaptak ki ebben a szezonban a Lokitól, Gálhidi elmondta, hogy az élet néha ismétli önmagát, hisz Nyíregyházán ők játszottak jobban, de a 92. percben egy szabálytalannak tűnő góllal egyenlített a Debrecen, míg most hasonlóan véleményes szituációban pedig a Szpari egyenlített, bár úgy érzi, Gróf Dávid egyértelműen szabálytalankodott és jogos volt a tizenegyes. "Örülök annak, hogy kívülről nem látszott különbség a két csapat között, hisz minőségben azért vannak eltérések, szívvel és több futással igyekeztünk ezt kiegyenlíteni - de azért egy-két minőségi játékos még elférne nálunk."
 

Rákérdeztünk továbbá arra, hogy miért kellett lecserélni a félidőben Jánvári Gábort. "A szünetben hőemelkedése volt, ezért kellett lecserélni őt a szünetben, nem kockáztattunk. Elégedett vagyok a cserékkel, hisz jó teljesítményt nyújtottak, beváltak."


S hogy mi a helyzet a célkitűzésekkel? "Az alap az 5-6. hely volt, most ott vagyunk ennek a határán. Minden meccset szeretnénk megnyerni, és ha a következő mérkőzéseken is így játszunk, nem lesz gond - igaz, a Siófok után a Gyirmót, a Vasas és az Ajka is vár ránk, a legjobb csapatok ellen játszunk."

 

Előzte a Vasas a Lokit, góleső a Gyirmót-Pécsen - eredmények, tabella

 

Toldi Gábor (DVSC): "Rendkívüli módon el vagyunk keseredve, hiszen a 89. percig az történt, amit szerettünk volna, uraltuk a játékot, még hogyha a támadójátékot illetően nem is voltunk olyan hatékonyak a második félidőben. Sajnálatos módon egyenlített tizenegyesből az ellenfél, úgy érzem, rászolgáltunk volna a győzelemre, legnagyobb csalódásként magunkat okolhatjuk azért, hogy a második félidőben nem sikerült lezárni a mérkőzést és az utolsó percekben nem voltunk figyelmesek. Azt gondolom, hogy az ellenfél teljes mértékben visszaállt 1-0-s hátrányban is, próbáltak labdát szerezni, nekünk pedig arra irányult a játékunk, hogy felépítsük a lehetőségeket, kimozgassuk az ellenfelet, de ebben nem voltunk hatékonyak, az utolsó passzok pedig nem voltak tökéletesek."
 

Az nb2.hu kérdésére Toldi elmondta, hogy a hatékony támadójáték hiányzott 1-0 után a sokkal megnyugtatóbb második gólhoz, sokkal agilisabb előrefutballt kellett volna játszaniuk, emellett az egyéni teljesítmények sem voltak olyannyira megfelelőek. 


Rákérdeztünk arra is, hogy kell-e izgulni a feljutás miatt? "Nem hiszem. Tudtuk persze, hogy nem lesz könnyű, de játszunk még azért jópár mérkőzést, mint mindenki más, és bízunk abban, hogy elérjük a célunkat."

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!