nb1.hu

Nagyon vegyesek a feljutásra esélyes edzőjének érzései

Szemtelenül fiatal a csapata, a hétvégén a Szparihoz látogatnak.

 

A Csákvár csapata kisebb hullámvölgybe került az NB II-ben, hisz Visinka Ede csapata elmúlt három mérkőzését elveszítette. Ennek ellenére továbbra is harmadik a tabellán a klub, és maximálisan megvan az esélye a feljutásra is. A jelenlegi helyzetről a vezetőedző beszélt a klubhonlapnak, ebből idézünk.

 

"Kár is lenne tagadni, hullámvölgybe kerültünk az elmúlt hetekben. Nagyon nem tetszett, amit a Budaörs ellen láttam, s bár 1-0-nál akár még visszajöhettünk volna a meccsbe, a hazaiak győzelme mindenképpen megérdemelt. Most lesz egy kis fejmosás az öltözőben, s nem a 3-0-s vereség, hanem a mutatott teljesítmények miatt. Nem is az akaratot hiányolom a srácokon, hanem sokkal inkább azt a pluszt, azt a mindent elsöprő győzni akarást, mely egészen az Ajka elleni idegenbeli sikerünkig jellemezte játékunkat. Nem vagyunk elég élesek, mintha mentálisan belefáradtunk volna a nagy menetelésbe" – fogalmazott.

 

"Ha valaki, akkor én tisztában vagyok vele, hogy messze erőn felül teljesítettünk az ősszel. Nem véletlenül mondtam győzelmeink után is, hogy nekünk változatlanul a biztos bent maradás kiharcolása a célunk, ám ezt a néhány meccset azért jó lett volna még lehozni. Még három találkozó van hátra idén, ráadásul mindhárom idegenben, de muszáj lesz talpra állnunk. Most kiderül, kiben mennyi kurázsi van. Nem nekem, nem a csapatot mindenhova elkísérő szurkolóinknak, hanem elsősorban önmaguknak kell bizonyítaniuk játékosainknak."

 

Érdekes, hogy szemtelenül fiatal a csákvári csapat, ennek ellenére valóban kiválóan helyt állnak a bajnokságban. "Még egyszer mondom, az őszi összkép alapján csak dicsérni tudom játékosaimat, de … De ha már egyszer így elkaptuk a fonalat, jó lett volna kihúzni a téli szünetig. A másik dolog, ami estünkben még különös jelentőséggel bír: a mi feladatunk a fiatalok nevelése, felépítése. Éppen ezért rotáltam ennyit a csapatot, s küldtem pályára akár úgy is, hogy nem a legerősebb összeállításban vettük fel a harcot soros ellenfelünkkel. A Budaörs elleni meccset például 7(!) húsz év alatti fiatallal a sorainkban fejeztük be. Mindegy, ez már történelem, most már a hét végi, Nyíregyháza elleni bajnokira kell összpontosítanunk. Biztos vagyok benne, minden játékosom átérzi a mérkőzés súlyát. Tisztában vannak vele, hogy magasra tették a lécet, de ha októberben át tudták ugrani, most is képesek rá. Szóval nem feltartott kézzel utazunk Szabolcsba" – zárta szavait.

 

A vasárnapi bajnoki mérkőzés 13 órakor kezdődik a nyíregyházi Városi Stadionban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC