NB I-be juttatná a Szegedet az új vezetőedző - reakció - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

NB I-be juttatná a Szegedet az új vezetőedző - reakció

Nagy Benjámin - 2022. May 29. Sunday 15:53
Kínából is rendelkezik tapasztalatokkal.
Kép forrása: szeged-grosicsakademia.hu

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a klubot az utóbbi hónapokban szakmai tanácsadóként segítő Alekszandar Sztevanovics lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új vezetőedzője.

 

A szerb szakember a klubhonlapnak adott interjút, amiben elárulta, milyen céljai vannak.

 

"Elsőre is szembetűnő volt, hogy nagy lehetőség rejlik a klubban. Célom, hogy hozzájáruljak a csapat fejlődéséhez és feljutásához. Szeretnénk Szegedet a legjobbak közé helyezni a hazai futballtérképen! Az előző szezonban jól teljesített a csapat, nehéz lesz túlszárnyalni ezt teljesítményt, de nem lehet más elvárásunk, mint feljebb lépni a tabellán. A szurkolók látványos támadásokat, szép gólokat és kreatív egyéni megoldásokat várnak. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a védekezés szerepéről sem, hiszen az teremti meg a kellő stabilitást. Ötvözni szeretnénk a kreatív futballt a kombinatív játékkal. Kiemelném, hogy a futball egyik legfontosabb eleme a védekezés és a támadás közötti átmenet. Ezen szempontok alapján készítjük fel a játékosokat a következő idényre. Röviden: attraktív és eredményes játékkal szeretnék előrukkolni. Úgy vélem, a játékosállomány alkalmas erre a feladatra!"

 

A korábbi védő játékosként több helyen is megfordult a világban, így a kínai bajnokságban is, ahol jó tapasztalatokat is gyűjtött.

 

"Kínában több csapattársamhoz hasonlóan az edzőnk is brazil volt. Az ő latinos mentalitásuk nagyon hasonlít a szerbhez, mindig szenvedéllyel játszanak és csapatként dolgoznak. Megértettem, hogy egy játékos egyedül nem tud bajnokságot nyerni, ellenben elronthat mindent. A csapatszellem az egyik legfontosabb kulcs a célok eléréséhez."

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!