nb1.hu

Növelte az előnyét az élen az MTK – reakciók

Az első forduló óta nem kaptak ki tétmeccsen.

MTK BUDAPEST–BFC SIÓFOK 3–0 (2–0)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1651 néző.
 
MTK: Somodi – Fülöp N., Cseke, Varju, Deutsch – Mezei Sz. (Kanta J., 81.), Kata – Katona M., Palincsár, Szatmári (Vass P., 65.) – Lencse (Simon András, 82.). Vezetőedző: Michael Boris
 
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A., Tajthy – Szakály D., Magasföldi (Zamostny, a szünetben), Balogh B. (Bencze M., a szünetben) – Horváth P. (Réti P., 85.). Vezetőedző: Gál István
 
Gólszerzők: Lencse L. (9.), Deutsch B. (36.), Vass P. (78.)
 
Növelte az előnyét az MTK az NB II élén, ezúttal a Siófokot múlták felül.
 
Némileg hiányosan állt fel az MTK, hiszen több játékosuk sem volt hadra fogható. A Siófok jó előjelekkel futhatott neki a találkozónak, hiszen az előző fordulóban a Nyíregyházát ütötték ki 6-1-re.
 
A mérkőzést a hazai csapat kezdte lendületesebben, Lencse László szerzett egy szemfüles találatot a 8. percben. A szünetig megduplázta az előnyét a kék-fehér együttes, Deutsch Bence talált be a 36. percben. A következő gólra a hajráig kellett várni, Vass Patrik lőtt egy kapásgólt a 78. percben.
 
A mesterek így értékeltek a találkozó után:
 
Michael Boris(MTK): ,,Fontos volt, hogy a két rivális, a Gyirmót és a Siófok elleni mérkőzéseket megnyerjük. A vendégek a második félidőben nyomás alatt tartottak bennünket, végül megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Úgy vélem, a kispadról beállt játékosok jelentették az igazi különbséget."
 
Gál István(Siófok): ,,Jó kezdtük a mérkőzést, de egy súlyos egyéni hiba után az ellenfelünk megszerezte a vezetést. A második játékrészben valamelyest feljavultunk, de ez kevés volt. El kell ismernem, megérdemelten nyertek a kék-fehérek."
 
Ez volt a sorban az MTK-nak a kilencedik győzelme, az első forduló óta nem kaptak ki tétmeccsen, az összes sorozatot nézve. Immáron 5 pont az előnyük a dobogós Csákvárral és Budafokkal szemben. A Siófok maradt az ötödik helyen, 10 pont a hátrányuk a listavezetőhöz képest.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC