Nyíregyháza: cél a feljutás - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Nyíregyháza: cél a feljutás

Simon Zoltán - 2016. July 03. Sunday 18:18
Nyíregyháza - Tudni véli, honnan vonul vissza Rudolf Gergely.

Érdekes szezon elé néz az NB II-be feljutott Nyíregyháza. A piros-kékek nemrég leigazolták a legutóbb a Videotonnál szereplő Rudolf Gergelyt, viszont búcsút kellett venniük hét légiósuktól, akik az NB I-ből való kizárást követően is velük tartottak. A Rangadó.hu Brekk Jánost, a klub tulajdonos-elnökét kérdezte a célokról, tervekről.

 

- Amikor a Nyíregyházát kizárták az NB I-ből, rengeteg légiós kitartott az NB III-ban is. A feljutást követően azonban a másodosztályban érvényes szabályoknak betudhatóan meg kellett válniuk tőlük. Hogyan érintette ez a Szparit?

- Semmiképpen nem tartom helyesnek a szabályozást. Rengeteg energiát fektettünk ezekbe a srácokba. Megszerettük őket, és ezzel a város, a szurkolók is így voltak. Jó futballisták, velük sokkal beljebb lennénk az NB II-re nézve. Ugyanakkor tudomásul vettük és meghajoltunk a szabályok előtt.

 

- Próbáltak elérni bármilyen szabályváltoztatást az MLSZ-nél?

- Nem. Úgy érezzük, ez nem a mi tisztünk.

 

- Mi lesz a távozók sorsa? Visszatérhet valamelyikük, ha sikerül feljutni az élvonalba?

- Nagyon remélem, hogy igen. Most is próbálkoztunk azzal, hogy hosszabbítsunk velük és kölcsönadjuk őket, hogy feljutás esetén visszatérhessenek. A jelek szerint azonban a mezőny nagy része szabadulni vágyik a légiósaitól, mert nem voltak vevők az ötletre...Azzal engedtük el Ramosékat, hogy ha az élet úgy hozza, visszavárjuk mindegyiküket. Nemcsak jó futballisták, rendes emberek is.

 

- A cél tehát a feljutás?

- Igen, azonnal szeretnénk felkerülni az élvonalba.

 

- Mi a helyzet Rudolf Gergely leigazolásával? Milyen elvárások vannak felé?

- Tudni kell róla, hogy nyíregyházi születésű játékos. Szabadságait és rehabilitációit eddig is gyakran töltötte nálunk, eddig is jó volt a kapcsolatunk. Most is így találtunk egymásra. Feltettük a kérdést, hogy szeretnénk-e a továbbiakban együtt dolgozni. Elmondta, hogy szeretne letelepedni, családi házat építeni itt. Hosszútávú céljaink között arról is szó esett már, hogy helyet kaphat a stábban. Több nyelven beszél, de ez még a távlat. Hároméves szerződést kötöttünk vele. Azt várjuk, hogy ő legyen a csapat arca, húzóember, aki köré fel lehet építeni az együttest. A fiataljaink is tanulhatnak tőle. Nem foglalkoztunk a mende-mondákkal, teljes a bizalom egymás iránt.

 

- Tehát elképzelhető, hogy a klubtól vonul vissza?

- Igen. Nincsenek már olyan céljai, hogy kóboroljon, külföldre igazoljon. Persze a futballban csak az a biztos, ami már elmúlt.

 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!