nb1.hu

Nyíregyháza: letették az új stadion alapkövét – képek

Hivatalos bejelentés.

Letették a több mint 19 milliárd forintból épülő új nyíregyházi stadion alapkövét a nyírségi nagyvárosban pénteken – számolt be róla az MTI.
 
Az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Magyarország történetének legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése zajlik, Nyíregyházán pedig a három alapsportág, az úszás, az atlétika és a torna mellett egy negyedik, a futball is új otthont kap.
 
A Nemzeti stadionfejlesztési program keretében – a régi labdarúgóstadion elbontásával, egyes elemeinek megtartásával és újraépítésével – 8150 férőhelyes létesítmény épül több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból, a létesítmény a tervek szerint 2023 végére készül el – közölte az eseményen Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár.
 
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, újabb, a nyíregyházi sport számára kiemelten fontos fejlesztés kezdődött el. Mint elmondta, az 1958-ban megépült stadionon története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű futballarénája lesz Nyíregyházának.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC