Nyíregyháza: letették az új stadion alapkövét - képek - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Nyíregyháza: letették az új stadion alapkövét - képek

Juhász Gergely - 2022. February 11. Friday 14:01
Hivatalos bejelentés.
Kép forrása: Nyíregyháza/Facebook
Letették a több mint 19 milliárd forintból épülő új nyíregyházi stadion alapkövét a nyírségi nagyvárosban pénteken - számolt be róla az MTI.
 
Az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Magyarország történetének legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése zajlik, Nyíregyházán pedig a három alapsportág, az úszás, az atlétika és a torna mellett egy negyedik, a futball is új otthont kap.
 
A Nemzeti stadionfejlesztési program keretében - a régi labdarúgóstadion elbontásával, egyes elemeinek megtartásával és újraépítésével - 8150 férőhelyes létesítmény épül több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból, a létesítmény a tervek szerint 2023 végére készül el - közölte az eseményen Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár.
 
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, újabb, a nyíregyházi sport számára kiemelten fontos fejlesztés kezdődött el. Mint elmondta, az 1958-ban megépült stadionon története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű futballarénája lesz Nyíregyházának.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!