nb1.hu

Nyolc érkező a Halinál, jó hírt kaptak a DVTK drukkerei

Szurkolói buszt indítanak a csákváriak.

DVTK
 
"A DVTK vezetésének kérésére nem csak a csákvári, hanem a diósgyőri szurkolók is ingyenesen léphetnek be a felcsúti Pancho Arénába vasárnap este. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyílnak.
 
Ingyenes belépés
A diósgyőri klubvezetés úgy döntött, hogy átvállalja a hazaiaktól a vendégszurkolók biztosításával kapcsolatos kiadásokat, így a DVTK szurkolóinak sem kell fizetniük a belépésért.  A vendégszektorba szóló belépőjegyek hivatalosan 10 forintba kerülnek, de ezt az összeget nem fogják elkérni a pénztárosok. A belépők kizárólag a helyszínen vehetők át. 
 
Védettségi igazolvány
A mérkőzés 18 év fölött csak védettségi igazolvánnyal látogatható, ezért kérjük szurkolóinkat, a belépéskor mutassák fel védettségi igazolványukat és egy személyi azonosításra alkalmas okmányt (személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél) a biztonsági szolgálat munkatársának! A 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is szurkolhatnak.
 
Kezdési időpont
Bár jelenleg mindenhol 17 óra 30 perc szerepel hivatalos kezdésként, a hazaiak kérték, hogy 19 órakor kezdődjön a mérkőzés. Ehhez a DVTK a fair play szellemét szem előtt tartva hozzájárult, így – bár az MLSZ Versenybizottsága még nem hagyta jóvá – a két klub úgy készül, hogy 19 órakor indul útjára a labda.
 
Kapunyitás
A várható nagy érdeklődés miatt kérjük szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben a vendégszektor bejáratához. A kapuk másfél órával a kezdés előtt, 17 óra 30 perckor nyílnak."
 
HALADÁS
 
"Négy futballista távozott, nyolc érkezett a nyári szünetben a Szombathelyi Haladáshoz. A kispadon pedig a tősgyökeres szombathelyi Németh Szabolcs irányítja a bajnokságban a zöld-fehéreket.
 
A vasiak szakmai stábja és játékoskerete nyáron alaposan átalakult az elmúlt bajnoksághoz képest. A zöld-fehérek vezetőedzője Németh Szabolcs lett, segítői Sipos Norbert és Paulik István, visszatért Gusztafik Ádám erőnléti edző. Távozott Németh Márió (Diósgyőr), Jancsó András (Szentlőrinc), Medgyes Zoltán (Gyir­mót) és Schimmer Szabolcs (Király SE). Érkezett Tóth Máté (Mezőkövesd), Romic Danijel (Budafok), Délczeg Gergely (Dorog), Hegedűs Márk (Újpest), Szekér Ádám (Ajka, kölcsönből vissza), míg az Illés Akadémiáról Deza­mits Dominik, Szijjártó Ármin és Horváth Rajmund kapott profi szerződést.
 
A Haladás nyolc felkészülési mérkőzést vívott – erős, első és másodosztályú magyar és külföldi csapatok ellen. Hazai pályán a ZTE-vel (1-1), az Ajkával (1-1), az SK Rapid Wien II.-vel (4-1), az Al-Ettifaq FC-vel (1-1) és a Siófokkal (1-3), míg idegenben a Dunaszerdahellyel (2-4), a Gyirmóttal (0-1), Ausztriában az RFK Ahmat Groznijjal (0-0) csapott össze.
 
– Hathetes felkészülésen vagyunk túl, azt a munkát, amit elterveztünk, elvégeztük – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. – A nagy hőség ellenére a játékosok becsülettel tették a dolgukat, mi pedig a stáb tagjaival igyekeztünk odafigyelni a megfelelő terhelésre, a regenerációra. De minden nyáron ilyen meleg van, ehhez alkalmazkodni kell, szóval ez nem kifogás semmire, a fiúk is szó nélkül, fegyelmezetten készültek. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal. Az edzőpartnereket pedig igyekeztünk úgy válogatni, hogy lemérhessük tudásunkat. Szlovák, orosz, szaúd-arábiai és magyar első osztályú ellenfelünk is volt. Az utolsó, Siófok elleni meccset leszámítva valamennyi találkozón elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, teljesítményével. A Balaton-partiak elleni összecsapás azóta is bánt, próbálom keresni a hibákat, az okokat az ott látott futballunkra. De – ahogy említettem is – összességében elégedett vagyok a csapattal, hiszen nemcsak ezt az egy meccset, hanem a többit is nézni kell – együtt, az egészet. Legjobban egyébként a Groznij és az Al-Ettifaq elleni játékunk tetszett. Úgy érzem, jó úton járunk, persze egy edző sosem lehet elégedett, a hibákat ki kell elemezni és törekedni arra, hogy még tovább fejlődjünk. Azt mindenesetre megígérhetem szurkolóinknak, hogy az edzőmérkőzéseken látott támadószellemű futballal rukkolunk elő a bajnokságban is. Úgy igazoltunk, hogy valamennyi poszton meglegyen a versenyhelyzet a kezdőcsapatba kerülésért, egy posztra legalább két futballista jusson. Persze ha fejlődni akarunk, mindig szükség van további jó játékosokra. Ami a célokat illeti, mindenképpen szeretnénk a mezőny első felében végezni."
 
CSÁKVÁR
 
"Az elmúlt években már megszokhatták játékosaink, hogy leghűségesebb szurkolóink mindenhova elkísérik csapatunkat.
 
– Függetlenül attól, hogy mennyit kellett utaznunk, Kisvárdától Zalaegerszegig, Váctól Szegedig mindenhol ott voltunk – elevenítette fel a közelmúlt bajnokságait szurkolói csoportunk vezetője, Giez János. – A pandémia miatt ugyan az elmúlt másfél év nagy része kimaradt, de most ismét lehetőség van rá, hogy a lelátótóról buzdítsuk a fiúkat. Mivel a csákvári létesítmény még nincs rajtra kész állapotban, így “albérletbe” kényszerülünk. Természetesen mi is alkalmazkodunk az új helyzethez, s a hét végén csapatunknak otthont adó Pancho Arénában is leszünk. Szurkolói buszaink vasárnap 18.15-kor indulnak Csákvárról.
 
A Diósgyőr elleni bajnoki 19 órakor kezdődik Felcsúton. A csákvári lakcímkártyával rendelkezők ingyen tekinthetik meg az összecsapást, ám a védettségi igazolvány mindenki számára kötelező!"
 
BUDAÖRS
 
"Lengyel Béla korábban két sikeres évet töltött el budaörsi színekben, és bízik benne, hogy második BSC-s időszaka is hasonlóan jól sikerül. Közben korábbi tanítványai a csapattársai lettek. Szerinte a csapat váza megvan, amire egy jó szezont lehet építeni. „A BSC őszinte focit játszik, ennek szeretnék minél többször a része lenni” – mondta.
 
Milyen körülmények között kerültél ismét Budaörsre?
 
Korábban két eredményes évet töltöttem el itt. Ezt követően egykori edzőm, Kis Károly megkeresésére igazoltam Ajkára. Felemásra sikerült az ottani szereplésem, az első évben rendszeresen játszottam, a másodikban azonban egy lábközépcsont törés keresztülhúzta a számításaimat. Ideális esetben két hónapot kellett volna kihagynom, ebből azonban végül hét lett. Ajkán lejárt a szerződésem, és nem kaptam ajánlatot a hosszabbításra. Ezt követően több lehetőségem is akadt, de végül Márkus Tibor és a BSC megkeresésére nem tudtam nemet mondani, és visszatértem oda, ahová tartozom. Sokat nyomott a választásomban, hogy korábban szerepeltem itt, illetve az, hogy mindenkivel jó viszonyt ápolok a klubnál. Véleményem szerint az, hogy korábban két jó szezonom volt Budaörsön, hozzájárult ahhoz, hogy ismét felmerült a nevem a csapatnál.
 
Amikor korábban itt voltál, akkor utánpótlásedzőként is tevékenykedtél, és a többi között a kezeid alatt pallérozódtak olyan játékosok, mint például Halácsi Mirkó, Gula Boldizsár, vagy éppen Jász Gergő, akik azóta a felnőtt csapat tagjai, és most a csapattársaid lettek. Milyen volt velük a találkozás újra?
 
Nagyszerű dolog újra látni őket, és hogy idáig jutottak. Bízom benne, hogy át tudtam nekik adni valamit, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy „csak” Pleván Ádám segítőjeként dolgoztam az utánpótlásban, tehát nem én voltam a vezetőedző. Ebből is látszik, hogy vészesen telik az idő, már olyanokkal is találkozom a pályán, akiket egykor edzettem. De ez inkább mosolyt csal az arcomra, mintsem, hogy idegeskednék miatta.
 
Most már tegezhetnek?
 
Természetesen, már korábban is, elvégre én is fiatal vagyok még. A tiszteletadás amúgy sem a tegeződésen, vagy a magázódáson múlik. Az egész egy jó sztori, hogy útjaink ismét keresztezik egymást, csak ezúttal más felállásban.
 
Első ittléted óta a körülmények és az öltöző összetétele is változott, mit szólsz az új körülményekhez, és hogyan fogadtak a többiek?
 
Csodálatosak lettek a körülmények. A stadion fantasztikus, a pálya minőségi. Amikor korábban itt voltam kissé „mostoha” körülmények között dolgozott a csapat, kezdve azzal, hogy a hazai mérkőzéseinket is máshol kellett játszanunk, hasonlóan az edzésekhez. De szerencsére most már ezen a területen is minden rendben van. Ami pedig a társakat illeti, többnyire lecserélődött a keret, de találkoztam azért ismerős arcokkal, a többiekkel pedig ellenfélként már találkoztam. Ez megkönnyíti a beilleszkedésemet, nyugodtam mondhatom, hogy barátok közé kerültem.
 
Milyennek találod a csapatot, mire lehet képes szerinted az új szezonban?
 
Rövid ideje vagyok itt ahhoz, hogy jóslatokba bocsátkozzak. Az azonban világosan látszik, hogy továbbra is az a támadófoci jellemez minket, mint ami korábban. Ez a filozófia mindig erőssége volt, és lesz is a csapatnak. Megvan az együttes váza, amire építeni lehet. Nem tippelnék, hogy hányadikok leszünk, de úgy gondolom, hogy a mezőny első felében végezhetünk, de bízom benne, hogy korábbi évek sikereit is megismételhetjük. Mivel még folyik a csapatépítés, elképzelhető, hogy az első néhány fordulóban nem sziporkázik majd úgy a csapat, de biztos vagyok benne, hogy hosszabb távon egyenesbe jövünk, és elérjük a céljainkat.
 
Egyénileg milyen szezonban reménykedsz?
 
Szeretnék minél több időt eltölteni a pályán, élvezni a játékot, és gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot. Mindig, amikor arra gondolok, hogy magamra húzom a Budaörs mezét, akkor tudom, hogy egy olyan csapatban játszhatok, amely őszinte focit játszik. Ebből szeretnék minél többet."
 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC