nb1.hu

Nyolc távozóról számolt be a Diósgyőr

Hivatalos bejelentés.

Korábban az nb1.hu-n már írtunk arról, hogy a Diósgyőrnél magyarosítási folyamat lehet: 
 

DVTK: jöhet a magyarosítás! – NB1.hu

 

Ennek fényében nem meglepő a DVTK közleménye:
 
"A DVTK kizárólag magyar állampolgárságú labdarúgókat foglalkoztat a 2021/2022-es idényben, így a légiósok sorra hagyják el a klubot. Egy részüknek lejár a szerződése, míg másokkal sikerült megállapodni az elválás feltételeiről.
 
Serhii Shestakov töltötte a legtöbb időt Diósgyőrben, hiszen első szerződését 2017 decemberében kötötte, amit a később meghosszabbított. Az eltelt három és fél évben számolatlanul rótta a kilométereket a pálya jobb oldalán, összesen 84 bajnokin lépett pályára, és 3 gólt szerzett.
 
Mirko Ivanovski 2019 nyárutóján érkezett, és kereken 50 bajnoki mérkőzést játszott diósgyőri színekben. Kilenc gólt lőtt az OTP Bank Ligában, emellett 4 gólpassz fűződik a nevéhez.
 

DVTK: bejelentés a bérletekről

 

Az albán válogatott Hysen Memolla a 2019/2020-as idény telén érkezett. Az első félévben kevesebb játéklehetőséget kapott (5 mérkőzés), az új bajnokság első felében viszont 13 meccsen kezdőként pályára, idén tavasszal viszont mindössze 35 percet játszott csereként.
 
Az argentin Augusto Max tavaly augusztus végén lett a DVTK labdarúgója. Csupaszív játéka és küzdeni tudása miatt mindhárom edzői stáb számított rá a középpályán, összesen 26 bajnokin lépett pályára.
 
Az észt válogatott Artur Pikk a tavaszi szezon második felében küzdötte be magát a csapatba, a bennmaradási reményeket tápláló hárommeccses győzelmi sorozat idején ő szerepelt a balhátvéd posztján. Összesen hét bajnokin játszott.
 
Goran Milović is idén télen érkezett, és egyből a védelem vezérévé vált, a 18 bajnokiból mindössze egyszer hiányzott eltiltás miatt. Jelenléte stabilizálta a hátsó alakzatot, a légtérben alig veszített párharcot, és a Mezőkövesd elleni pontszerzésből egy góllal is kivette a részét.
 
A cseh David Vaněček idén tavasszal játszott a DVTK-ban. Góllal debütált a BMTE ellen, és harmadik mérkőzésén is betalált a Kisvárda kapujába, de később már csak egy gólpasszal került be a statisztikába.
 
Diego Živulić diósgyőri fél éve nem sikerült jól, tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és kétszer is kiállították.
 
A felsoroltak mellett távoznak a kölcsönjátékosok is."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC