Nyolcat rúgott a Vasas, hat gól a Siófok-Soroksáron, nyert a Győr - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Nyolcat rúgott a Vasas, hat gól a Siófok-Soroksáron, nyert a Győr

Nagy Benjámin - 2022. January 08. Saturday 15:36
Kikapott Csankéktól a Budaörs.
Kép forrása: vasasfc.hu

 

Több NB II-es csapat is pályára lépett felkészülési mérkőzésen rendeztek szombaton késő délelőtt, valamint kora délután.

 

VASAS

 

"Vasas FC - Monor SE 8-1 (5-0)

felkészülési mérkőzés
2022. január 08., szombat 12:00
Fáy utcai Sportcentrum, műfüves pálya
100 néző

játékvezető: Oláh Gábor (asszisztensek: Kovács Gábor és Vígh-Tarsonyi Gergő)

VASAS FC:
első félidő: Jova - Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Hidi M, Szilágyi Sz. - Hinora, Feczesin, Pekár
második félidő: Uram - Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka - Márkvárt, Pátkai, Vida, - Rétyi, Radó Viczián
vezetőedző: Kuttor Attila

MONOR SE: Bozsó - Barthel, Markos, Kocsis, Péntek - Kántor, Szabó, Légrádi (Hegedűs 46.), Puskás (Szőke 46.) - Hulicsár (Kovács 80.), Haragos
megbízott vezetőedző: Halgas István

gólszerzők: Pekár (7., 32.), Szilágyi Sz. ( 27., 29.), Hinora (45.), Viczián (48.), Pátkai (55.), Litauszki (88.) ill. Haragos (83.)

 

Csapatunk idei első felkészülési mérkőzésén ma délben a Fáy utcai műfüves edzőpályán fogadta a Monor SE együttesét. Keretünkből a mai napon sérülés vagy betegség miatt hárman hiányoztak. Varga Donát bokája edzésen sérült meg, míg Bobál Gergely derékfájdalomra panaszkodott, mindkét játékosunk kezeléseken vesz részt. Birtalan Botond COVID-19 utáni visszatérési protokolljához január közepén még szükséges egy speciális vizsgálat, így labdarúgónk is kihagyta a mai összecsapást.

 

Kuttor Attila vezetőedző a Jova - Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Hidi M, Szilágyi Sz. - Hinora, Feczesin, Pekár összeállítású csapattal indított, a monoriaknál a Bozsó - Barthel, Markos, Kocsis, Péntek - Kántor, Szabó, Légrádi, Puskás - Hulicsár, Haragos tizenegy szerepelt kezdőként. A hazai kispadon Uram, Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Márkvárt, Pátkai, Vida, Rétyi, Viczián, Kapornai, Farkas, Sztojka, Radó, Horváth és Molnár ültek, ellenfelünknél Hegedűs, Rácz, Szőke és Kovács vártak bevetésre. Játékosaink a hagyományos piros-kék mezben, míg ellenfelünk fehér-kék-fehér összeállításban lépett pályára, a találkozót a vendégek kezdték. 

 

Már a 3. percben jeleztük, hogy ma kizárólag a nagyobb arányú győzelem az elfogadható végeredmény, ennek megfelelően Pekár óriási lehetősége adta meg az alaphangulatot, ám a labda ekkor még csak a kapufán csattant. 4 perccel később már eredményes volt játékosunk, Berecz labdáját Pekár 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázta (1-0). Támadónk percekkel később növelhette volna előnyünket, de jobb oldali középmagas beadását Bozsó kaparintotta meg. A 16. percben a Monor is próbálkozott, de Jova magabiztos volt. 

 

A 24. percben Silye előtt adódott lehetőség, de bal oldali középre ívelését Bozsó könnyen húzta le a magasból. Percekkel később azonban megszereztük második találatunkat: Hinora futott el a jobb összekötő helyén, majd laposan középre passzolt, érkezett Szilágyi Szabolcs, aki az üres kapuba passzolta a labdát (2-0). Ezek a percek a fiatal játékosé voltak, hiszen két minutummal később Szilágyi becselezte magát a a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (3-0). A 32. percben Szilágyi újra kapura lőtt, de a labda a kapus mellett ment el, amire viszont a hosszú saroknál Pekár remekül érkezett (4-0). 

 

Még az első félidő végén Silye bal oldalról középre passzolta a labdát Bereczhez, aki 16 méterről megcélozta a jobb sarkot, de a monori kapus bravúrral védett. Újra Silye következett: bal oldali beívelését Feczesin fejelte meg 7 méterről, ám a léc alá tartó labdát Bozsó vetődve kiütötte. A szünet előtti utolsó percben azonban megrúgtuk ötödik találatunkat is: Pekár jobb oldali beadását Hinora lőtte el 15 méterről kapásból a jobb alsó sarokba (5-0).

 

A második félidő számos változtatással indult. Csapatunk sort cserélt, a második 45 percre Uram - Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka - Márkvárt, Pátkai, Vida, - Rétyi, Radó és Viczián futottak ki, míg a Monornál nem folytatta a játékot Légrádi és Puskás, helyükre Hegedűs és Szőke érkeztek.

 

Nem kellett sokat várni a hatodik gólra: a 48. percben Radó bal oldali beadását Viczián a kapu bal oldalába helyezte (6-0). Az 55. percben tovább növeltük előnyünket: Márkvárt szabadrúgását a 11-es pontnál Pátkai csúsztatta meg, a labda a bal alsó sarokban kötött ki (7-0). A következő percekben Márkvárt, Vida és Sztojka előtt is adódtak lehetőségek, ám helyette a Monor szépített. Nyolcadik találatunkat Litauszki szerezte, beállítva ezzel az idei első végeredményt, Vasas-Monor: 8-1!

 

Míg csapatunk kombinatív, sokpasszos játékkal próbálkozott, addig ellenfelünk a hosszan előre rúgott indításokkal operált. Magabiztosan játszottunk, a mérkőzés egészében fölényben futballoztunk, megérdemelt győzelmet szerezve."

 

GYŐR

 

"Lejátszotta első félkészülési mérkőzését az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese a harmadosztályú Credobus Mosonmagyaróvár gárdáját fogadta az ETO Park műfüves pályáján, ahol több fiatal játékos is helyet kapott a keretben.

 

ETO FC – Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (0-1)

Győr, ETO Park. Felkészülési mérkőzés.

ETO FC: 1. félidő: Fadgyas – Szamosi, Bagi, Kiss M., Szalka, Toma, Vernes, Kulcsár, Vitális, Óvári, Priskin. 2. félidő: Pálfi – Kovács K., Tullner, Fodor, Szamosi, Vashkeba, Múcska, Bacsa, Farkas B., Berki, Erdei. Vezetőedző: Klausz László.

Credobus Mosonmagyaróvár: 1. félidő: Heinrich – Horváth K., Czingráber, Debreceni, Deák, Szegő, Végh B., Tóth M., Illés, Popov, Boros. 2. félidő: Reicher – Horváth K., Bokor, Bohner, Deák, Nagy K., Szalka, D’urso, Tóth L., Horváth K., Nagy Z. Vezetőedző: Varga László.

Gsz.: Kovács K. (76’), Múcska (90’) ill. Debreceni (18’).

 

Klausz László vezetőedző több utánpótlás korú játékosnak is helyet adott a keretben, így felforgatott összeállításban kezdett a csapat. A nagy hidegben lejátszott találkozón az első lehetőség a vendégek előtt adódott, a 12. percben Illés cselezte magát helyzetbe, ám hat méteres lövését sikerült blokkolni. Ezután több szép akciót is sikerült vezetni, ekkor az Óvár a kapuja elé szorult, ám lövésig nem sikerült eljutni, sőt, miután felszabadult a vendégek kapuja, meg is szerezték a vezetést. Először Illés lövését még bravúrral védeni tudta Fadgyas, ám az ezután következő szögletből már eredményesek voltak. Boros fejelte vissza a labdát a hosszúról, amire Debreceni érkezett, ő pedig két lépésről a hálóba lőtt 0-1. A 38. percben Priskin veszélyeztetett, húszméteres lövését azonban Heinrich magabiztosan védte. A félidő vége előtt még egy szabadrúgást végezhettünk el kecsegtető helyről, ám Kulcsár a sorfalba bombázott, így vendég előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidő első lehetősége csapatunk előtt adódott, amikor Erdei visszagurítását Berki lőtte kapura, a vendég hálóőrnek bravúrral kellett védeni. A 76. percben megszületett az egyenlítés. Múcska adott egy remek indítást Kovács K.-nak, aki a tizenhatoson belül mellel maga elé vette, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emelt 1-1. A 85. percben Bokor egy szöglet után kevéssel fejelt a kapunk mellé. Az utolsó percekben két ETO-helyzet alakult ki, amiből egyet sikerült is értékesíteni. Előbb Berki tört be a kapu előterébe, ám ekkor az utolsó védő még menteni tudott, majd egy perccel később Múcska elé pattant egy labda, amit állítás nélkül, tizennyolc méterről a kapuba bombázott, ezzel pedig kialakult a 2-1-es végeredmény. A csapat így győzelemmel kezdte a felkészülési időszakot, és készülhet a jövő heti, Szolnok elleni mérkőzésre."

 

BUDAÖRS

 

"Vereséget szenvedett csapatunk a téli felkészülés első edzőmérkőzésén. Gabala Krisztián együttese a Csank János által irányított Vácot fogadta, a meccset végül a harmadosztályú ellenfél nyerte. A fiúk ennek ellenére nem torpannak meg, folytatják a felkészülést a tavaszi folytatásra, kedden pedig már jön is következő edzőmeccs. Az ellenfél a Szekszárd lesz kedden 13 órától.

 

Felkészülési mérkőzés:
Budaörs – Vác 0-2

Budaörs: Slakta – Fényes, Gyurácz, Zsidai, Galambos, Molnár Cs., Lengyel, Halácsi, Balázs Zs., Kapronczai, Vankó

Csereként pályára lépett: Tímár, Papp, Winkler, Sajbán, Orosz M., Bartos, Borbás B., Jász G.

Vezetőedző: Gabala Krisztián"

 

SIÓFOK-SOROKSÁR - A SOROKSÁR BESZÁMOLÓJA

 

"Egy heti edzés után máris pályára lépett Lipcsei Péter csapata!

 

Ellenfelünk a szintén Merkantil Bank Ligás Siófok volt. Csapatunk a sérülések és betegségek miatt csupán 12 mezőnyjátékost tudott nevezni a mérkőzésre, de így is remek teljesítmény nyújtottak Gyömbér Gáborék! Az első félidőben még a küzdelem dominált, a csapatuk kapui nem forogtak veszélyben. A második játékrészre sokat javult csapatunk teljesítménye és sorra dolgozta ki a helyzeteket, melyekből négyet sikerült értékesíteni. Ellenfelünk 0-2 és 1-4 után még szépített, de a második játékrész alapján megérdemelt győzelmet arattunk!

 

Siófok - Soroksár: 2-4  (0-0)

Soroksár: Major- Ternován, Gengeliczki, Gyömbér, Valencsik- Haris, Hudák- Csernik, Lőrinczy, Korozmán- Lovrencsics

Csereként a szünetben pályára lépett: Kovác, Magyari

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Haris (2), Hudák, Kovác"

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 06. 28. 07:33

Ismét legyőzné az ukránokat a magyar női válogatott - reakció

Íme, a keret!
2022. 06. 28. 06:32

Keddi foci: edzőmeccset játszik a Fradi

Német csapat lesz az FTC ellenfele.
2022. 06. 27. 22:46

Eb-döntőre utazik a magyar női futsalválogatott

Íme, a keret!
2022. 06. 27. 22:09

Kecskemét: megvan az első ellenfél

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 17:36

Erősített a Gyirmót, a Kazincbarcika és a Csákvár

Szerződéshosszabbítás az MTK-nál.
2022. 06. 27. 11:37

Kazincbarcika: védő és támadó érkezett - reakciók

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 18:25

Változások a DEAC keretében, távozó a Jászberénynél

Nyilatkozott az újonc új edzője.
2022. 06. 27. 12:09

Felkészülés: az Ajka ellen kapott ki a Balassagyarmat - reakciók

Egy félidőn át bírta a harmadosztályú együttes.
2022. 06. 27. 20:47

Dupla a legjobbkor: üzenet Feczesinnek és Novothnynak is - reakció

Illetve a stábnak, a vezetőknek és a szurkolóknak is.
2022. 06. 27. 19:58

Átigazolás: az AS Rom és a Perugia után a Kazincbarcika viszi a Honvéd fiatalját

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 09:45

Budafok: magyar és szlovák csapat is az ellenfelek között

Telkiben készül az együttes.
2022. 06. 26. 19:06

Távozókat jelentett be a Kozármisleny, támadót igazolt a Dorog

A védelmét erősítené a Szpari, friss hír a Hali-játékos állapotáról.
2022. 06. 26. 19:41

Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc

Fiatal magyar tehetséget igazolt a Putnok.
2022. 06. 26. 10:52

Debrecen: Szöllősi György és az egyetem

Sándor Mihály legendás könyve is szóba került.
2022. 06. 27. 19:53

Kisvárda: Diósgyőrből tért vissza a Kapitány

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 19:48

Puskás Akadémia: ilyet 2 éve nem engedett meg a Real Madrid senkinek

Felcsúti élménybeszámoló: Iker Casillas is fontos láncszem.
2022. 06. 27. 19:40

FTC: az igazi osztrák vendégszeretet - videó

A kemény meló mellett csapatépítésre is jutott egy kis idő.
2022. 06. 27. 18:49

Kleinheisler László az NB I-ben folytathatja karrierjét?

Horvát oldal foglalkozott az ügyével.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC85
2Kecskeméti TE HUFBAU77
3DVTK72
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia66
5BFC Siófok59
6Szombathelyi Haladás57
7WKW ETO FC Győr56
8Soroksár SC52
9FC Ajka51
10Nyíregyháza Spartacus FC50
11PMFC48
12Aqvital FC Csákvár43
13Tiszakécskei LC42
14Budafoki MTE42
15Békéscsaba 1912 Előre42
16Szentlőrinc42
17Dorogi FC41
18Szolnoki MÁV FC38
19Budaörs38
20III. Ker. TVE37
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!