nb1.hu

Olasz élvonalbeli csapattól igazolt a Szeged

Hivatalos bejelentés.

 

A SZEGED KÖZLEMÉNYE:

 

"Horváth Krisztofer az olasz élvonalban szereplő Torino FC csapatától érkezik hozzánk egy évre kölcsönben.

 

A baloldali szélsőként és támadó középpályásként is bevethető, 2002-es születésű játékos Zalaegerszegen nevelkedett, a kék-fehérek felnőtt csapatában 22 meccsen 2 gólt szerzett.
 

2019 januárjában az olasz élvonalban szereplő SPAL az idény végéig kölcsönvette a fiatal csatárt a ZTE-től és a SPAL Primavera-csapatában kapott szerepet. 2020 nyarán az olasz csapat érvényesítette vásárlási opcióját, és végleg szerződtette.

 

2020. július 26-a fontos dátum a karrierjében, hiszen ezen a napon bemutatkozhatott a Serie A-ban: a Torino elleni bajnokin csereként állt be a 84. percben, csakúgy mint a következő fordulóban, amikor a SPAL 3–0-ra kikapott a Verona otthonában. A SPAL a szezon végén kiesett a Serie A-ból, a bajnokság utolsó fordulójában Horváth fél órát játszott csereként a Fiorentina ellen 3–1-re elveszített mérkőzésen.

 

2020. szeptemberében az élvonalbeli Torino csapatához igazolt, ahol november végén a Virtus Entella ellen 2–0-ra megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen debütált.

 

Motiváltan várom az előttem álló időszakot. Szerencsére a srácok nagyon hamar befogadtak, a körülmények is kiválóak, minden adott a jó szerepléshez. Bízom benne, hogy gólokkal és asszisztokkal segíthetem majd a csapatot az idény során – fogalmazott Horváth Krisztofer."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC