nb1.hu

Őrült mérkőzésen győzött a Szpari, Dajka László eddig hibátlan

Nyíregyháza – Kártik Bálint 92. percben szerzett bombája döntött.

 

A Merknatil Bank Liga NB II 32. fordulójában a Nyíregyháza 4-3-ra legyőzte a Szolnoki MÁV FC-t, így a múlt héten kinevezett Dajka László továbbra is százszázalékos a Szpari élén.

 

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első percek tapogatózó játékot hoztak. A 9. percben Rudolf beadása után Takács lőtt közelről, de a vendég kapus fejét találta el. Több ígéretes támadást is vezetett a Szpari, de nagy helyzet nem alakult ki az első negyedórában – írja a klub honlapja a beszámolójában. A 16. percben megszerezte a vezetést egy kontra végén a Szolnok, Pintér lövését Megyeri bravúrral védte, de Rokszin érkezett a kipattanóra és az üres kapuba helyezett (0-1). Egy Tisza szabadrúgás után egyenlíthetett volna a Spartacus, de Takács fölé fejelt, majd egy akció végén Szécsi csavart fölé. A 23. percben egyenlített a Szpari: Rudolf Gergely vette át szépen a labdát, majd elgurította a kapus mellett (1-1). A 26. percben viszont ismét vendég találat, egy szöglet után Hajba fejelt a kapuba (1-2). De jött a válasz! Rudolf Gergely 35 métere szabadrúgását ütötte ki a kapus, Rubus Tamás jól érkezett, és a kapuba lőtt (2-2). Szécsi került helyzetbe Rudolf passza után, de fogta Gazsi. Óriási helyzet a 32. percben, Rudolf lövése után mellé pattant a labda. Majd Tisza ívelt középre, Takács bólintott mellé. Az első félidő több gólt nem hozott, döntetlen volt az állás a szünetben. Rudolf lövéssel indult a második játékrész, a blokkról szögletre pattant a labda. A beadást újabb szöglet követte, mely után Máté Péter csúsztatott, Kártik Bálint pedig a kapuba fejelt (3-2) a 48. percben.

 

Hétgólos meccset nyert a Szpari, botlottak az élcsapatok

 

Támadásban maradt a Szpari, Máté lőtt mellé egy szöglet után. Újabb szép akció, Farkas beadása után Takács csúsztatott mellé. Nagy fölényben játszott a Nyíregyháza, beszorult a Szolnok. A 70. percben egy lefordulás után Rudolf lőtt, de mellé szállt a labda. Hajba egyenlíthetett volna a 76. percben, de lövése után a labda elment a kapu előtt keresztbe. Kónya is megpróbálkozott egy lövéssel, fölé ment a labda. A 79. percben egyenlített a Szolnok, Tóth L. lépett ki középen, és értékesítette a ziccert (3-3). Nagy tűzijáték a szolnoki kapu előtt, egymás után rúghatta a szögleteket a Szpari, de nem sikerült gólt szerezni. Gyönyörű Rudolf-Holdampf összjáték után a beadásról Rezes alig maradt le. A 91. percben Dragóner lőtt fordulásból fölé. A 92. percben jött a gól: Megyeri Gábor előreívelése után Kártik Bálint bombázott a kapuba (4-3). A Nyíregyháza győzött!

 

Dajka László (Nyíregyháza): – Nagyon óvatosan kezdtünk, hagytuk az ellenfelet játszani, akik veszélyesek voltak. Ez a hosszú hetek sikertelenségének tudható be. Aztán jött egy adok-kapok időszak, majd megszereztük a vezetést, és eldönthettük volna a találkozót, de nem tettük. Megérdemlik a játékosaim az elismerést, mert egy percig nem adták fel, és hittek abban, hogy nyerhetünk. Sokat tettünk a győzelemért egy jó ellenfél ellen, és úgy érzem egy góllal jobbak voltunk.

 

Balogh Pál (Szolnok): – Közönségszórakoztató meccs volt, de mi edzők annyira nem élveztük. Jól futballoztunk, gyorsak voltunk, kétszer is vezettünk, de mindig gyorsan jött a válasz. Három gólt rúgtunk idegenben, de ez pontszerzésre sem volt elég, mert hátul nagy hibákat követtünk el. Ennek ellenére emelt fővel távozhatunk, és gratulálok a hazai csapatnak, rászolgáltak a győzelemre.

 

 

Nyíregyháza Spartacus – Szolnok 4-3 (2-2)

Városi Stadion 1000 néző

Játékvezető: Gyarmati II. Tibor (Máyer, Punyi)

 

Nyíregyháza: Megyeri – Szokol, Rubus, Máté, Farkas – Kónya (Dragóner 89.), Kártik, Rudolf – Szécsi, Takács (Holdampf 82.), Tisza (Rezes 72.). Vezetőedző: Dajka László

Szolnok: Gazsi – Rokszin, Balogh, Magyar (Tóth P. 65.), Kenderes, Hajba, Pintér(Pantovic 64.), Berdó (Olasz 64.), Tóth, Papp, Dedics. Vezetőedző: Balogh Pál  

 

Gólszerzők.: Rudolf (23.), Rubus (27.), Kártik (48., 92.), ill. Rokszin (16.), Hajba (26.), Tóth L. (79.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC