nb1.hu

Ötig jutott a Vasas, négyig a Pécs, próbázókkal nyert a Budaörs

Győzött a Dorog, kikapott az Ajka és a Kerület.

 

Több NB II-es csapat is edzőmeccset játszott szombaton.

 

VASAS
 

"BVSC-Zugló – Vasas FC 1-5 (0-0)
felkészülési mérkőzés
2021. június 26., szombat 10:00
BVSC Stadion
300 néző

játékvezető: Bodzay Áron (asszisztensek: Majer Gábor és Agócs Róbert)

BVSC-Zugló: Kovács B. – Májer, Ladányi, Balogh, Pintér – Nagy J., Fisli, Kovács D., Pantelis, Szilágyi M., Bartos (cserék: Hollóköry, Szabó, Nagy Zs., Földes, Pálinkás, Tóth, Mile, Zala)
megbízott vezetőedző: Céró Bálint

Vasas FC:
– első félidő: Jova (Uram, 36.) – Terbe, Szivacski, Otigba, Kiss-Szemán – Kleisz (Szilágyi Sz., 36.), Márkvárt, Berecz – Józsa (Farkas B., 36.), Vernes, Pekár
– második félidő: Uram (Molnár, 62.) – Bonifert, Viczián, Szilágyi Z., Silye – Hidi M, Szilágyi Sz. (Szalai, 62.), Pátkai – Rétyi, Birtalan, Farkas B. (Sztojka, 62.)
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerzők: Szalai (63., 76.), Birtalan (72.), Rétyi (80.), Silye (89.) illetve Zala (86.)

 

Csapatunk és az új szakmai stáb két héttel ezelőtt kezdte meg a közös munkát, a hét hétre tervezett nyári felkészülési program első mérkőzésén a BVSC otthonában léptünk pályára. A találkozó előtti várakozásokról Kuttor Attila vezetőedző tegnapi interjújában kiemelte, hogy "nem az eredmény az elsődleges, legfontosabb az, hogy elkezdjem viszont látni azokat a taktikai elemeket, amiket az eddig eltelt két hét alatt kértem a játékosoktól."

Bő kerettel érkeztünk a Szőnyi úti sporttelepre, annak ellenére, hogy akadtak hiányzóink is: Feczesin Róbert és Köböl Krisztián rehabilitációja még zajlik, de sérülés miatt Csató Martinra és Kapornai Bertalanra sem számíthatott a szakmai stáb, illetve több játékos is megkapta a koronavírus elleni oltás második vakcináját, így ők szintén kihagyták a BVSC elleni felkészülési mérkőzést (hiányzóinkról tegnapi cikkünkben részletesen beszámoltunk). A nyári érkezők közül Márkvárt Dávid és Uram János léptek pályára, a kölcsönből visszatérő Rétyi Róbert is a keretben volt, a fiatal akadémisták közül pedig Józsa Marcell, Molnár Zsombor, Bonifert Máté, Farkas Botond, Sztojka Dominik, Kiss-Szemán Péter, Szilágyi Szabolcs és Szalai József szerepeltek a BVSC elleni felkészülési találkozón.

A BVSC elleni mérkőzés tudósítása ITT olvasható.

 

Kuttor Attila, vezetőedző:

– A mérkőzés több szempontból is elérte a célját. Egy felkészülési meccsen, főleg a nyári program első részében, amikor még a közös munka elején vagyunk, nem az eredmény az elsődleges, sokkal inkább az, hogy az edzésen gyakoroltakat a mérkőzésbe is át tudjuk emelni, illetve meccsszituációban is lássuk a játékosokat. A végeredmény alapján magabiztos győzelmet arattunk, de lehetett volna nagyobb különbség is, hiszen több helyzetünk is kimaradt. A fiatalok hozzáállásával és teljesítményével meg voltam elégedve, motiváltan léptek pályára, az ötből két gólt akadémista rúgott. Összességében azt kaptam, amit vártam, dolgozunk tovább.

A mai találkozó után a játékosok közül Szalai József értékelt:

– Nagyon örülök, hogy az első felkészülési mérkőzésen két gólt tudtam szerezni. Rengeteg helyzet alakítottunk ki és ezeket nagy számban értékesítettük is a második félidőben. Nagyon sokat volt nálunk a labda, próbáltuk folyamatosan a földön tartani és játszani. Dolgozunk tovább folyamatosan, jövő héten már dupla mérkőzéssel hangolunk az előttünk álló idényre.

 

Szurkolóinknak köszönjük, hogy az extrém időjárás ellenére kilátogattak a BVSC stadionjába és a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!"

 

PÉCS

 

BUDAÖRS

 

"Megnyerte első edzőmérkőzését csapatunk. Márkus Tibor együttese a Mosonmagyaróvárral találkozott és győzött 1-0-ra Molnár Csaba góljával. A találkozón több próbajátékos is szerepelt, a szakmai stáb a későbbiek dönt arról, hogy közülük kit/kiket szerződtet véglegesen a klub. Emellett, ahogy azt már az előző szezonban szurkolóink megszokhatták, több sajátnevelésű játékos is pályára lépett.

Felkészülési mérkőzés:
Mosonmagyaróvár – Budaörs 0-1

Budaörs:
1. félidő:
Tóth G. – Godányi D., Zsidai, Gyurácz, Kaproncai, Halácsi, Bognár D., Horváth E., Molnár T., Winkler A., Gula
2. félidő:
Szabó B. – Bene, Sajbán, Kékesi, Kaproncai (Menyhárt), Molnár Cs., Tóth Keve, Tóth R., Jász G., Gula, Váradi

Vezetőedző: Márkus Tibor

Gólszerző: Molnár Cs. (57.)

Márkus Tibor értékelése:
Egy jó mérkőzést játszottunk egy szervezett csapat ellen. Érződött a heti edzésmunka a lábakban, ráadásul olyan összeállításban léptünk pályára, amiben eddig még nem, és a jövőben nem is fogunk. A terhelés szempontjából megfelelő mérkőzés volt a játékosok számára, illeszkedett a felkészülés ezen szakaszába.

 

A következő edzőmeccs NB I-es ellenfél ellen lesz. A BSC a Kispest Honvéddal (Honvéd-MFA Utánpótlásközpont) találkozik, a mérkőzést szerdán (06.30.) 10 órától játsszák!"

 

DOROG


 

AJKA

 

Az új játékos volt a Kispest legjobbja – Horváth Ferenc reakciója – NB1.hu

 

III. KERÜLET

 

Három új igazolás is gólt szerzett: kiütötte az MTK a Kerületet – NB1.hu

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC