nb1.hu

Parádés rajt és fociláz: az ajkai csoda részletei

A gólvágó is bekezdett.

Két forduló már lepörgött az NB II új szezonjából. A mezőnyből csupán három csapat tudta sikerrel venni az első két akadályt: a Loki és a Nyíregyháza mellett az Ajka mérlege makulátlan. A Veszprém megyei alakulat a nyitányon a Győrt látta vendégül. Nagy Krisztián az 56. percben szerezte meg a vezetést az Ajkának, majd Zsolnai duplázta meg az előnyt. A 2-1-es végeredményt Priskin Tamás állította be. 
 

FC AJKA – WKW ETO FC Győr 2-1

 

 
 
Az ajkaiak sikeres rajtját 2800 néző látta a helyszínen. Kis Károly vezetőedző a meccs után elmondta, megérdemelten tartották otthon a három pontot.
 
"Értékes győzelmet arattunk, a játék képe alapján teljesen megérdemelt a sikerünk. Többször is eldönthettük volna a találkozót. A kapott gól után jól védekeztünk, és a kontráinkban benne volt a gól. Köszönjük a szurkolók biztatását, remek volt a hangulat, sokat segítettek nekünk" – idézi az fcajka.hu Kis Károlyt.
 

(null)

 

 
 
Szerdán ismét hazai meccs várt az ajkaiakra, akik a Kazincbarcikát fogadták. Ez az összecsapás már nem kezdődött jól, ugyanis a Barcika Krausz Raul-Zoran csukafejesével már a 11. minutumban gólt szerzett. A vendégek nem sokáig örülhettek, hiszen a 14. percben Fótyik hibáját Nagy Krisztián góllal büntette. A második félidő derekán ismét Nagy villant meg, a hajrában pedig Zamostny értékesített egy tizenegyest. Az Ajka második sikerét kicsit kevesebben látták, de a 2000 szurkoló miatt sem kell pironkodniuk az ajkaiaknak.
 

FC Ajka-Kazincbarcika 3-1 (1-1) összefoglaló

 

 
Kis Károly az értékelésében ezúttal is köszönetet mondott a szimpatizánsoknak.  
 
"Felkészültünk a Kazincbarcikából mindenre kiterjedően, de a gólt mégis szabadrúgásból szerezték. Szervezett csapat ellen gyűjtöttük be a három pontot, és köszönjük, hogy a szurkolóink ma is szép számmal velünk voltak. Egységesek vagyunk, és egységes csapat benyomását is keltettük" – fogalmazott Kis Károly. 
 
Az ajkai sikerekből három góllal vette ki a részét Nagy Krisztián. A 28 éves futballista egyébként ott folytatta, ahol az előző szezonokban abbahagyta. Nagy a 2018/19-es idényben 23 alkalommal köszönt be az NB III-ban, míg a másodosztály legutóbbi kiírásában 13-szor vette be az ellenfelek kapuját. 
 

FC Ajka

 

 
Érdekesség, hogy a harmadik játéknapon sem kell utazniuk az ajkaiaknak. A remekül rajtoló együttes vasárnap a Békéscsabával találkozik hazai környezetben, az ütközet 19 órakor kezdődik. Az biztosnak tűnik, hogy a szurkolók ismét szép számban fognak kilátogatni a stadionba. 
 
EMLÉKEZTETŐ:
 
FC Ajka–ETO FC Győr 2–1 (0-0)
Ajka, 2800 néző. V.: Barna.
FC Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Rétyi (Irimiás, 88.), Zamostny (Lengyel, 69.), Csizmadia – Nagy K. (Zsolnai, 76.). Vezetőedző: Kis Károly.
ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Vári, Fejes, Forró – Kiss M. (Király, 62.), Vaskeba, Vitális (Múcska, 46.) – Szimcsó (Szuhodovszki, 79.), Priskin, Májer. Vezetőedző: Tuifel Péter.
Gólszerző: Nagy K. (56.), Zsolnai (79.), ill. Priskin (82.)
 
FC Ajka–Kazincbarcika 3-1 (1-1)
Ajka, 2000 néző. V.: Derdák.
FC Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Rétyi (Irimiás, 46.), Zamostny, Csizmadia (Soltész, 75.) – Nagy K. (Zsolnai, 90.). Vezetőedző: Kis Károly.
Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. – Orosz (Majzik, 77.), Oltean, Fótyik, Szűcs – Toma (Tóth L., 46.), Heil, Krausz, Oldal (Korbély, 65.) – Kovác, Bereczki. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gólszerző: Nagy K (14., 63.), Zamostny (91. – 11-esből), ill. Krausz (11.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC