Pécs: eldőlt, hol lesz az új stadion - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Pécs: eldőlt, hol lesz az új stadion

Juhász Gergely - 2021. September 07. Tuesday 17:43
Hivatalos bejelentés.
Kép forrása: pmfc.hu
Pécs délnyugati részén, a Bolgárkertben lesz majd a város új futballstadionja, a már épülő labdarúgó akadémia szomszédságában - számolt be róla az MTI.
 
A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közlése alapján a kormányzati finanszírozásban megvalósuló új stadion helyszínéről egyhangú szavazással döntött kedden a pécsi városi közgyűlés népjóléti és sportbizottsága.
 
Hozzátették: az Emberi Erőforrások Minisztérium sportállamtitkárságával kötött korábbi megállapodás alapján az új pécsi stadion építésének előkészítését a végleges kiviteli tervek elkészítéséig az önkormányzati tulajdonban álló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. végzi. Fogarasi Gábor, a bizottság elnöke kiemelte: a bizottság a város főépítésze mellett egyetemi építészeti szakértőt és két pécsi labdarúgó-legendát, Dárdai Pált és Katzirtz Bélát kérte fel az előzetesen szakmai szempontok alapján kiválasztott három potenciális helyszín értékelésére. A közlés szerint mindannyian a Bolgárkertet támogatták az új stadion helyszínéül.
 
A bizottsági döntést követően "folytatódhat a pécsi aréna építésének előkészítése", a PSN Zrt. pedig tájékoztatja a szaktárcát arról, hogy a jóváhagyott terület megvásárlása és a részletes kiviteli tervek előkészítésére mekkora kormányzati forrásra lesz szükség. Ha ez beérkezik a cég számlájára, akkor az új létesítmény kiviteli terveinek előkészítése következik.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!