nb1.hu

Pécs: megvannak az új tulajdonosok – részletek

A klub nagy része magánkézbe kerül.

Új reményt jelent a baranyai megyeszékhely futball élete számára, hogy az S-Gast KFT. többségi tulajdonába kerülhet a PMFC egy csütörtöki bizottsági döntés alapján. A csapat kisebbségi tulajdonosa marad a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., de beszáll az önkormányzat is. A testület ülésén persze a városvezető koalíción belüli feszültségek újra a felszínre kerültek – jelentette a bama.hu.
 
Megszavazta a pécsi városházán a Jogi és Ügyrendi Bizottság csütörtökön, hogy PMFC – Labdarúgó Nonprofit Kft. nagy része augusztus elsejétől magánkézbe, az S-Gast Kft-hez kerüljön. Mint ismert, a PMFC eddigi száz százalékos gazdája a városi tulajdonú Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) volt. A bizottság tagjai által elfogadott előterjesztés értelmében a társaság nyolcvan százalékos tulajdonrészét az S-Gast, míg tizenöt százalékát a pécsi önkormányzat vásárolja meg, öt százaléka pedig a PSN-nél marad. A dokumentumban azt is rögzítették, hogy az önkormányzat a PMFC részére 200 000 eurónak megfelelő összegű támogatást nyújt. Az előterjesztésben olvasható indoklás szerint hosszútávú célkitűzés volt olyan piaci befektetőt keresni, aki átveheti és javarészt saját költségén üzemeltetheti a PMFC-t.
 
Az S-Gast Kft. egyébként György Tamás Hungast csoportjához tartozik. Az üzletember nem most kezdett el foglalkozni a futballal, korábban évekig a Vasas utánpótlás akadémiáját működtette, és tavaly júniusban adta el a szintén NB II-es BFC Siófok többségi tulajdonát. A Hungast pedig nem ismeretlen a PMFC-rajongók számára, hiszen a cég már eddig is támogatta a klubot mezszponzorként.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC