nb1.hu

PMFC: új stadion?

Egyelőre kérdéses, hol lesznek a hazai meccsek.

A következő bajnoki szezonban ismét profi ligában játszhat a PMFC, így a veszélyhelyzet elmúltával, a gazdasági lehetőségeket is figyelembe véve újra felvethető egy modern pécsi stadion építésének ügye – nyilatkozta a pecsiujsag.hu-nak Hargitai János. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, egykori egyesületi elnök nemrég Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyalt a beruházásról.
 
A téma azért is érdekes, mert egyelőre kérdéses, hogy a PMFC hol rendezheti meg a hazai mérkőzéseket. Az MLSZ NB II-re vonatkozó előírásainak ugyanis egyik baranyai stadion sem felel meg maradéktalanul: akad, ahol nem lehet villanyfényes meccseket tartani, máshol a megfelelő nagyságú, fedett lelátó hiányzik. A pécsi klubnál abban bíznak, külön engedéllyel játszhatnak majd Újmecsekalján, de hosszabb távon értelemszerűen csak egy modern létesítmény jelenthet megoldást.
 
– A kormányfővel már akkor is beszéltem az új pécsi stadionról, amikor NB I-esek voltunk. Ezt követően sajnos nagyot változott a világ, licenszgondok miatt a megye I-be küldték a klubot, ám mostanra visszakapaszkodott a csapat a profik közé – mondta Hargitai.
 
Hozzátette: most, hogy a PMFC ismét a másodosztályban játszhat, mindent megtesz a beruházás napirendre kerülése érdekében. Hargitai János hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szem előtt kell tartani a járványhelyzetet, illetve a gazdasági lehetőségeket. Az országgyűlési képviselő szerint annyi bizonyos, hogy a városnak és a megyének is szüksége van egy modern stadionra.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC