Probléma Szegeden: ezért távozott Diósgyőrbe a vezetőedző - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Probléma Szegeden: ezért távozott Diósgyőrbe a vezetőedző

Simon Zoltán - 2022. April 09. Saturday 20:20
Szárnyaló csapat ellen bizonyíthat először.
Kép forrása: DVTK
Mint ismeretes: a távozó Kondás Elemért az a Dragan Vukmir váltotta a DVTK kispadján, aki addig a Szeged vezetőedzője volt.
 
Az edzőváltás abból a szempontból is meglepetés volt, hogy a diósgyőriek a második feljutó helyen álltak, őket meg a Szeged követte a táblázaton 2 ponttal...
 
Vukmir bemutatkozó meccse az ellen a Tiszakécske ellen lesz, mely gárda az ősz döntő részében az utolsó volt, de Visinka Ede vezetőedzővé történt kinevezése óta szárnyakat kapott és a 10. helyre jött fel a tabellán.
 
„A szegedi klubon belül régóta létezett egy probléma, ami miatt soha nem panaszkodtam, nem is beszéltem róla nyilvánosan, és aminek a részleteibe most sem szeretnék belemenni. Többször beszéltem erről a klubvezetéssel, korrekt módon azt is elárultam, hogy többen érdeklődnek irántam még az élvonalból is, mégsem sikerült megoldani. Ilyen körülmények között éppen a legjobb pillanatban keresett meg a DVTK. Tetszettek a klubvezetés által felvázolt tervek, ezért vágtam bele az új kihívásba” - kezdte Vukmir.
 
A szakvezető az átigazolása további részeiről is beszélt:
 
„ Amikor leültünk tárgyalni a diósgyőri klubvezetéssel, akkor nem csak a csapatról beszéltünk, hanem elmondták, miért szeretnének velem dolgozni, vonzott ez a fajta megbecsülés. Kifejezetten tetszett, hogy nem csak rövid, hanem hosszú távú célokkal is rendelkezik a DVTK. Ha valaki azt gondolja, hogy a "visszautasíthatatlan" kifejezés anyagi értelemben értendő, az tévúton jár, mert valóban beszéltünk pénzről, de a tárgyalás legutolsó pontjaként, amikor már minden fontos kérdést tisztáztunk. Végül úgy láttuk, hogy sikeresen tudunk együttműködni, ezért kötöttünk szerződést, és ezért irányítom péntektől a DVTK első csapatát.”
 
A Dragan Vukmir irányította Szeged egyébként nem is olyan nagyon régen 4-0-ra győzte le az egyébként tényleg szárnyaló Tiszakécskét.
 
„Így történt, ám azóta egyetlen mérkőzést sem veszített a tiszakécskei csapat, sőt a hét meccsből hatot megnyertek. Ők az egyik legjobb formában játszó csapat, a legutóbbi tíz találkozón csak a Vasas szerzett több pontot náluk. Egy nagyon jól szervezett, masszív csapat érkezik vasárnap, amelyik nagyon nehéz ellenfél lesz.”
 
Visinka Ede, a vendégek kiváló munkát végző mestere szűkszavúan, de lényegre törően fogalmazott a klubhonlapnak:
 
„Bajnokesélyes csapathoz utazunk. A DVTK-t nem kell bemutatni senkinek. Egy nagyon szép stadionban, egy legendás szurkolótábor előtt öröm lesz futballozni. Ha jobbak, győzzenek le bennünket, de mindent megteszünk majd azért, hogy ezt megakadályozzuk! Még nincs meg matematikailag a bennmaradásunk, ezért bele fogunk állni derekasan ebbe a mérkőzésbe is.”
 
Kezdés vasárnap 17 órakor.
 
A forduló beharangozója a linkre kattintva érhető el.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!