nb1.hu

Rákérdeztek a magyar nyelvtudásra az MTK német edzőjénél – videó

Magyarul próbált meg válaszolni a szakember.

Abban semmi meglepetés nincsen, hogy az MTK telel az élen (4 pontos előnnyel a Budafok előtt) és abban sem lesz, ha majd bajnokként jut fel az élvonalba.
 
Mint ahogyan abban sincsen, hogy a gárda vezetőedzője, Michael Boris nem tud még felső fokon magyarul. A magyar ugyanis eléggé összetett, gyönyörű, de nem szokványos nyelv, nagyon sok külföldinek beletörik a bicskája, ha meg akarja tanulni.
 
Még a Honvéd edzője volt Marco Rossi szövetségi kapitány, amikor elmondta, hogy az olasz mellett spanyolul és angolul is felső fokon beszél, a némettel is barátságban van, de a magyar az kifog rajta, kivéve ugye az ismert kötőszavainkat.
 
Rossihoz hasonlóan azonban az MTK trénere is tanulja anyanyelvünket (ugye volt 2016-tól két és fél éven át az U19-es és az U21-es válogatottunk szövetségi edzője is volt), elmondása szerint heti másfél órában, de az elmúlt időszakban kissé ellustult.
 
A Budaörs elleni győzelem után a klub sajtóosztálya megkérdezte tőle, mikor adja az első, magyar nyelvű interjúját, a magyarul elkezdett válaszát mutatjuk:
 
 

Boris: „A cserék kiválóan szálltak be, ezért is vagyunk sikeresek" | 2019.12.15. | MTK Budapest

Vezetőedzőnk beszélt a Budaörs elleni sikerről, értékelte a félévet, valamint előre is tekintett a következő esztendőre. Kövess minket Instagramon is: ➡https://www.instagram.com/mtklabdarugas/

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC