nb1.hu

Rákérdeztünk, beindul-e újra a Vasas az átigazolási piacon

Az arculat adott, a taktikai repertoár tovább bővülhet.

Szikrázó napsütésben, de metsző, a legtöbb esetben erős, a szibériai hideget még keményebbé tevő szélben játszott egymással edzőmeccset még szombat délután a Vasas és a Dunaszerdahely.
 
És ami a legfontosabb, hogy jó meccset!
 
Annak ellenére, hogy mindkét gárdának ez volt az első téli felkészülési megmérettetése. Fontos momentum azonban, hogy a Vasasnak már a jövő héten bajnoki találkozón kell majd bizonyítania, míg a szlovák élvonalban második dunaszerdahelyiekre február közepén vár az első tétmeccs.
 
 

 
A Vasas Radó András okos góljával szerezte meg a vezetést, utána felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám Jova Leventének, a piros-kékek kapusának kellett több bravúrt bemutatnia az első játékrészben. A szünetben a Vasas sort cserélt, a vendégekhez folyamatosan érkeztek a friss erők a második félidőben, aminek köszönhetően az utolsó két percben megfordították az eredményt.
 
A mezőny legjobbja Kalmár Zsolt volt, aki igazi vezére volt a DAC-nak, válogatott formában, lendületesen, kapura veszélyesen futballozott.
 
A lefújás után Schindler Szabolccsal, az angyalföldiek szakvezetőjével beszélgettünk, előtte viszont még eláruljuk, hogy Birtalan Botond, Otigba Kenneth, Vernes Richárd és Kilyén Szabolcs sérülés miatt nem tudtak játszani, Kleisz Márk pedig bár már a csapattal készül, de elővigyázatosságból még nem kapott bizonyítási lehetőséget.
 
Jó és lüktető volt a találkozó.
Szerintem is nagyon jó meccset játszottunk. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink. A másodikban is sok helyzetünk volt, ám a végjáték nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Kaptuk két olyan gólt, amik elkerülhetőek lettek volna. A csapattal viszont elégedett vagyok, annak ellenére, hogy a végeredmény csalódás. Látjuk azt, hogy mire tudunk építeni, mert szervezettek voltunk, azt csinálták a játékosok, amit kértem.
 
Tavaly télen Litauszki Róbert volt a védelem tengelyébe az egyik legfontosabb igazolás, ám az őszi idény végén nem tudott játszani. Akkor a nyár végén szerződtetett Otigba Kenneth helyettesítette, remekül, ám most meg ő nem tudott pályára lépni sérülés miatt. Milyen állapotban van a két középső védő?
Azok a játékosok, akik átestek a koronavíruson, láthatóan deficittel indultak. Próbálunk úgy dolgozni, hogy minél előbb utolérjék magukat. Litausztki teljes értékű munkát végez a felkészülés kezdete óta, de próbálok úgy sakkozni, hogy mindenki ugyanannyi játékpercet kapjon. Erős csapat ellen volt lehetőségünk a tesztelésre, ráadásul jó meccsen.
 
Hol várható változás a játékoskeretben?
Biztos, hogy lesz még, annak ellenére, hogy nagyon rövid, mindössze egy hónapos a felkészülési időszak. Két játékos elment kölcsönbe (Csató Csákvárra, Szedlár Dorogra került – a szerk.), ha csak rajtam múlik, akkor két futballistát mindenképpen szeretnék, mert van egy-két hiányposzt. Van kiszemelt, remélem, létrejön az átigazolás.
 
Mik a hiányposztok?
Konkrét posztot nem szeretnék mondani, mert még mindig sokan vagyunk. Elképzelhető, hogy Újvárosi is elmegy valahová kölcsönbe, de az is lehet, hogy összesen négy-öt játékosnak lesz ez a sorsa. A helyükre szeretnénk hozni újakat.
 
Fontos momentuma volt a mérkőzésnek egyébként, hogy az őszi, általában megszokott 4-3-3-as alapfelállás helyett (ami védekezésben 4-5-1-es formáció volt), 3-5-2-es felállásban játszott a Vasas. 
 
 

 
Ez érthető is, hiszen az a jó, ha egy gárda legalább kettő, de inkább három és valóban begyakorolt felállásban tud teljesíteni, és bár rövid a téli felkészülési időszak, mégis most van jobb lehetőség az új mozgások begyakorlására (és az adott pozíciókba az emberek megtalálására a meglévő állományból vagy újak beépítésére), mint akkor, amikor zajlik a versenyszezon.
 
Jova Levente kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a mezőnyjátékosok közül Pátkai Máté volt a legjobb, aki tettekben és szavakban is ismét igazi vezére volt az angyalföldieknek.
 
És, hogy mit hoz a (távoli) jövő?
 
A Vasas a negyedik jelenleg az NB II-ben, egy ponttal van lemaradva a második Pécs mögött, de ami a pillanatnyi helyezéseknél is fontosabb az az, hogy Csányi Sándor azt nyilatkozta a minap, hogy az OTP addig támogatja a Vasast, ameddig magyarok vannak csak a keretben, és a támogatás szempontjából mindegy, hogy az NB I-ben vagy az NB II-ben szerepel.
 
Nagy György és Nagy Miklós tulajdonosoknak köszönhetően az anyagiak eddig is rendben voltak a tulajdonosváltás óta (az OTP hónapokkal később érkezett támogatóként), de a jelek szerint a magyaros arculattal sem lesz gond a továbbiakban.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC