nb1.hu

Rasszizmus az MTK-Szegeden? – a szegedi drukkerek közleménye

A Tisza-parti klubok is "szót kértek".

Az NB2.HU csütörtök este jelezte, hogy az MTK feljelentést tesz a Szeged elleni meccs után történt antiszemita és rasszista rigmusok miatt:
 

Pénteken a Tisza-parti klub közleményt adott ki, amiben többek között ezt írták:
 
"Klubunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől" – jelezték a szegediek.
 

Az Ultras Szeged a Facebookon a következő (egyébként nagyon korrekt) bejegyzést tette közzé:
 
"Szurkolótáborunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől.
 
A közel kétszáz fős táborból néhány, általunk látásból ismert „szurkoló” viselkedett elítélendő módon. Ahogy a múltban, úgy a jövőben is a sportszerű szurkolás hívei vagyunk és maradunk."
 

A szegedi klubok közös közleményben fejezték ki a véleményüket:
 
"A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat közös közleménye.
 
Szeged városának, a régió lakosságának életében különleges szerepet tölt be a helyi sportélet, beleértve a profi-, valamint a száznál is több amatőr sportegyesületet, az értük dolgozókat és szurkolókat.
 
Büszkék vagyunk a közösségre, melyet együtt építettünk és büszkék vagyunk arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdünk. Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra,   sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene.
 
A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapat minden segítséget megad a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is. Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg. Azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. Ezen sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általunk képviselt értékekről.
 
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
PICK SZEGED KÉZILABDACSAPAT
NATURTEX-SZTE SZEDEÁK
SZEGEDI VÍZILABDA EGYLET
ZENGŐ-ALFÖLD SZEGEDI TEKE EGYLET"
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC