nb1.hu

Rutinos játékost igazolt a Pécs, eldőlt a 18-szoros válogatott játékos sorsa

Védővel erősített a Kecskemét.

A PMFC bejelentése:
 
"Marques-Airosa Patrik a PMFC játékosa!
 
A rutinos, de még mindig csak 26 éves több poszton is bevethető labdarúgó Budaörsről érkezik NB II-es csapatunkba.
 
Az 1995. május 6-án, angolai és magyar felmenőkkel rendelkező Marques-Airosa Patrik Budapesten született és egész utánpótláskorú pályafutását Újpesten töltötte. A lila-fehérek korosztályos ranglétráját végigjárva idővel felkerült a felnőtt csapathoz, amellyel a Magyar Kupában és a Ligakupában is pályára lépett. A 26 esztendős jobb és baloldalon, védekező és támadó szekcióban egyaránt bevethető játékos 2015 nyarától kezdve az NB II-ben szereplő Budaörs gárdáját erősítette, amelynek színeiben kellő rutint és játékpercet szerzett: hat szezon alatt 91 másodosztályú bajnokin, valamint 14 kupamérkőzésen lépett pályára.
 
– Jó érzésekkel jöttem Pécsre, kellett már a változás. Nagyon örültem neki, amikor megkeresett a klub, hálás vagyok érte és mindent megteszek, hogy minél jobb szezont fussunk – árulta el a pályafutását a PMFC-ben folytató Marques-Airosa Patrik. – Ilyen nézőközönség előtt tényleg futballistának érezheti magát az ember. Nem sok együttes mondhatja el magáról az NB II-ben, hogy ekkora háttértámogatással rendelkezik. Várom már, hogy először pályára léphessek, mindenképpen plusz motivációt jelentenek a szurkolók. Védekezésben jobbhátvédként, támadásban főleg balszélsőként szeretek játszani – sorolta erősségeit első nyári igazolásunk.
 
– A felnőtt csapat futballfilozófiájához tartozó játékos profilba illeszkedő focistákat keresünk, és véleményünk szerint ebbe tartozik Marques is – nyilatkozta már Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. – A pálya mindkét oldalán, akár védekezésben és támadásban egyaránt bevethető labdarúgóról beszélünk, akinek legnagyobb erőssége a sebességében rejlik, amiatt pedig már tavaly a látómezőnkben került és folyamatosan figyelemmel követtük a szereplését. A két Budaörs elleni meccsünkön jó teljesítményt nyújtott. Nem titok, a háttérben több játékossal folyik tárgyalás, Marques esetében a mai nappal mindenben megállapodtunk!
 
Névjegy: Marques-Airosa Patrik
Születésnap: 1995.05.06.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: Magyar
Magasság: 179 cm
Testsúly: 74 kg
Előző klubja: Budaörs"
 

A Kecskemét közleménye:
 
NBII-es ezüst és bronzéremmel rendelkező, az ukrán élvonalban is futballozó középhátvéddel bővült csapatunk kerete Rjasko Mihajlo személyében. 
 
A munkácsi születésű védő igazi labdarúgó családból érkezik, hiszen testvére is futballozik, édesapja pedig edző. A 192 centis, 24 esztendős belsővédő pályafutását az FK Hoverlában kezdte, majd 2015-ben igazolt először Magyarországra, a Balmazújváros játékosa lett, de akkor még csak egy mérkőzés jutott neki az NBII-ben. Hazatért ismét a Hoverlába, majd a Mariupol játékosa lett, az ukrán élvonalban 17-szer lépett pályára. 2017 februárjában vette az irányt ismét a magyar NBII. felé, a Kisvárda labdarúgója lett. A szezon végén bronzérmes csapatban 4 mérkőzés jutott neki, de a 2017/2018-as szezonban második helyen feljutó együttesben már 27 meccsen volt kezdő, ezeken 2 gólt jegyzett.
 
Az NBI-es bemutatkozás végül elmaradt, ennek oka egy súlyos térdsérülés volt, így a 2018/2019-es idényben csak néhány mérkőzés jutott neki a várdai tartalékoknál. 2019-ben igazolt Dorogra, hogy újra felépítse magát, a mögöttünk hagyott idényben 30 mérkőzésen 1-szer talált be a Merkantil Bank Ligában.
 
­-Nagyon örülök, hogy itt lehetek! Azért választottam a KTE-t, mert egy olyan NBII-es csapatról van szó, mely nagy terveket szövöget, tradíciói vannak a klubnak, emellett a város is nagyon megtetszett. Jólesett az is, hogy ahogy értesült a vezetőedző arról, hogy van esély a leigazolásomra, rögtön fel is keresett és elmondta, hogy mennyire szeretne a csapatában tudni. Ez egy játékosnak különösen fontos, hogyha az edző is ennyire akarja. A célom, hogy elérjük a klub által kitűzött terveket, egyénileg ehhez minél jobb teljesítményt szeretnék hozzátenni -mondta új játékosunk.
 
Az ETO bejelentése a 18-szoros magyar válogatott Lipták Zoltánról:
 
"NB II-es csapatunk rangidős játékosa, Lipták Zoltán újabb egy évre kötelezte el magát az ETO-nál. A 2020/2021-es szezonban a Merkantil Bank Ligában 34 mérkőzésen lépett pályára és 8 góllal segítette az ETO-t."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC