nb1.hu

Siófok: új klubigazgató és paksi játékos érkezett

Hivatalos bejelentések.

 

A SIÓFOK KÖZLEMÉNYEI:

 

"NAGY VEZETŐI TAPASZTALAT, KOMOLY KAPCSOLATRENDSZER: ILLÉS JÁNOS LETT A KLUBIGAZGATÓNK!

 

A BFC Siófoknál folytatja sportvezetői munkásságát a magyar és a siófoki futball egyik meghatározó alakja, Illés János, aki 22 év kaposvári tevékenysége után tér vissza klubunkhoz. Nagyon komoly szerepe volt a régi nagy sikerekben, kitartó munkájának köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetségben is elismert szakember lett, több esetben ott is adtak és adnak ma is a véleményére.

 

„Ez egy érdekes és kicsit ilyen szívet-lelket melengető dolog, mert a labdarúgással kapcsolatos tevékenységem Siófokon kezdtem, és ezzel úgy gondolom itt is fogom befejezni, tehát keretbe foglalja a sportvezetői pályafutásom.” – mondta János honlapunknak.

 

Mennyire lepte meg a vezetőség felkérése?

„Őszintén mondom, meglepett, nem gondoltam rá. A tulajdonossal régóta jó viszonyban vagyok, a meccsekre jártam, érdekelt a Siófok szereplése és az eredmények. Szurkoltam a csapatnak, de nem gondoltam arra, hogy itt még valaha dolgozni is fogok.”

 

Milyen szerepkörben tér vissza a klubhoz, milyen feladatokat fog ellátni?

„Hivatalosan a klubigazgatói pozíciót vállaltam el. A feladatom a klub egész tevékenységének az összefogása, felügyelete, szervezése, irányítása a szakmai munka kivételével.”

 

Júliusban kezdte el a munkát, nem telt el nyilván sok idő, de korábban 18 évet itt dolgozott. Következtek utána a kaposvári évek. Ilyen hosszú időszak távlatában hogy látja, mennyire változott meg a klub élete?

„Annál sokkal szervezettebb és stabilabb, mint amikor elmentem, elsősorban a gazdasági oldalára és az anyagi háttérre gondolok. Meglepő bizonyos vonatkozásban, de nem túlzott mértékben, hogy milyen kis létszámmal és milyen odaadással dolgoznak itt páran azért, hogy a klub jól működjön, illetve folyamatos legyen a tevékenység. Az elmúlt évben a mérkőzések nagy részét láttam, most a napokban már a csapat edzéseibe is belenéztem, ezek alapján úgy gondolom, hogy a Siófok arra mindenképpen alkalmas, hogy stabil, erős középcsapat legyen, ha kis szerencsénk lenne, még akár jobb is lehet!”

 

Ha visszatekint a 18 siófoki évre, ki tudna emelni olyan időszakot vagy élményt, ami a legkedvesebb?

„Azt gondolom, hogy a legfontosabb és legemlékezetesebb dolog nekem a régi Siófokról, az a családias, békés, nyugodt hangulat, ami itt a csapat körül uralkodott. Mindig azt tartottam fontosnak, hogy béke, nyugalom, barátság és egységes gondolkodás legyen a klubnál és persze a csapaton belül is. Sikerült olyan edzőkkel dolgozni, olyan stábbal, akik ezzel messzemenően egyetértettek és partnerek voltak. A 18 évből leginkább ez a hangulat, ami engem megfogott, és azóta is bennem van. A legbüszkébb természetesen arra vagyok, hogy a klub vezetője voltam az MNK győzelem és két NB I-be való feljutás alkalmával, szakmai szempontból nézve, nyilván ez a legsikeresebb élmény. Az ember fejében az ilyen emlékek egyre többet előjönnek, ahogy öregszik, ezért is szokták mondani: mindig az első szerelem a legemlékezetesebb!”

 

Jó munkát és sok sikert kívánunk itthon János!"

 

"SZAKÁLY DÉNES ÚJRA SIÓFOKON!

 

Csapatunkkal kapcsolatos remek hír, hogy a BFC Siófok színeiben folytatja pályafutását Szakály Dénes!

 

A 33 éves több poszton is bevethető, támadó felfogású játékos a Paksi FC-től igazol klubunkhoz!

 

Az atomvárosiaknál az előző szezonban 5 alkalommal volt kezdő az OTP Bank Liga NB I-ben, 14-szer csereként kapott lehetőséget. Neve mellett 3 gól szerepel: a DVTK ellen kétszer, míg az MTK ellen egyszer volt eredményes.

 

Dini a 2018/2019-es és a 2019/2020-as szezonban játszott Siófokon, összesen 14 gólt szerzett NB II-es bajnokin sárga-kék színekben.

 

Bővebb interjút is olvashatnak hamarosan új erősítésünkkel! Sok sikert és gólt kívánunk Dini!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC