Sok vihart éltek meg, de bevállalnák az NB I-et is - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Sok vihart éltek meg, de bevállalnák az NB I-et is

Simon Zoltán - 2019. június 30. vasárnap 19:57
A tiszteletbeli elnök és a magyar–ausztrál tulajdonos nyilatkozott.
A nagy múltú, de sok vihart megélt budafoki futballcsapatnál a tiszteletbeli elnök, a magyar–ausztrál tulajdonos és a helyi tradíció iránt elkötelezett menedzsment négy éve dolgozik vállvetve azért, hogy visszatérjenek a régi idők dicső napjai - írta a Nemzeti Sport.
 
„Szerettem volna megvásárolni, majd megpróbálni felvirágoztatni egy magyar klubot is, miután a melbourne-i csapatom már többször megnyerte a bajnokságot – mondja Bélteky Róbert tulajdonos. – Nem első osztályú klub megvásárlására gondoltam, kisebb egyesületet szerettem volna, és Jakab János barátom ajánlotta a figyelmembe a nagy múltú Budafokot, amely méltatlan helyzetben sínylődött, és szüksége volt egy megbízható befektetőre, miután korábban olyan sokan kihasználták már a klub vezetőinek jóhiszeműségét.”
 
Bélteky fantáziát látott a projektben és nem is habozott: hamarosan 95 százaléknyi tulajdoni hányadot szerzett az egyesületben (öt százalék egy, a budafoki futballért felelősséget érző közalapítványé maradt). Már a közös munka kezdete is biztató volt, az Újbudával fuzionálva a Budafok egy osztályt máris feljebb léphetett, és a 2015–2016-os idény küzdelmeit az NB III Közép-csoportjában kezdhette meg Budafoki MTE-Újbuda néven. A lelkesedés, az elhivatottság és a stabilizálódó háttér a pályán is gyorsan meghozta az eredményét, első nekifutásra negyedik lett a csapat, egyetlen ponttal csúszva le a dobogóról. A következőben viszont már magabiztosan, 11 pontos előnnyel megnyerte a bajnokságot Prukner László vezetőedző irányításával, miközben a Magyar Kupában páratlan bravúrt vitt véghez azzal, hogy első NB III-as csapatként jutott el a legjobb négy közé, s ott is csak a későbbi győztes és bajnoki címvédő Ferencváros előtt hajtott fejet, miután a menet közben búcsúztatta például a Videotont is. Azóta, 2017 nyarától a Budafok stabil tagja az NB II-es mezőnynek – ahogy az a hagyományaihoz, a múltjához illik.
 

null

null

Amióta Bélteky Róbert átvette a klub irányítását, részben az ő, részben a tao- és önkormányzati támogatásnak köszönhetően az egyesület infrastruktúrája jelentős ráncfelvarráson esett át. Miként Vizi Sándor elnök kérésünkre összefoglalta: 2016 és 2018 novembere között három ütemben elkészült a Promontor utcai stadion fedett lelátója, továbbá egy modern szociális blokk a hazai és a vendégcsapatnak, két büfé, a VIP-lelátó, a korszerű játékoskijáró és a villanyvilágítás is. Megtörtént a centerpálya teljes felújítása, beleértve a gyepszőnyeg cseréjét és a pályafűtési-rendszer lefektetését, és az utánpótláscsapatok két kis műfüves pályát kaptak a gyakorlatozáshoz.
 
– Játékosmúltja a Tatabányához köti, és segítette a felcsúti Puskás Akadémia megalapítását is, de mondhatjuk, hogy szívügye mégis a budafoki labdarúgás?
– A Tatabányához erős érzelmi szálak fűznek játékoskoromból, illetve egy ideig vezetőként is segítettem a klubot, az elkötelezettségem maximális, mégis mondhatom, hogy Budafok a szívem csücske – válaszolja Jakab János, a Budafok tiszteletbeli elnöke. – Bízom benne, hogy meghozza a gyümölcsét az a munka, amelyet elkezdtünk, és újra felvirágoztatjuk ezt a százhét éves klubot. Sokak áldozatos munkája van benne, kiemelném közülük Vizi Sanyi barátomat, aki évtizedek óta az állandóságot jelenti a klubnál, amelyet játékosként, edzőként, szakosztályvezetőként is szolgált, most pedig elnökként dolgozik remekül. És külön köszönettel tartozunk Németh Zsoltnak, a térség országgyűlési képviselőjének, valamint Karsay Ferenc polgármester úrnak, mindkettőjüktől megkapunk minden segítséget.
 

null

null

– Mire a legbüszkébb a Budafokon végzett munkájából?
– A fiataloknak előbb-utóbb át kell venniük a stafétabotot, és nagyon örülök, hogy sikerült találnom két olyan fiatal vezetőt Oláh Lóránt sportigazgató és Csizmadia Csaba vezetőedző személyében, akik ugyan még most tanulják új szakmájuk fortélyait, de biztos vagyok benne, hogy helytállnak, és hosszú távra tervezhetünk velük. Két rendkívül tehetséges, alázatos és jó munkabírású, kiváló munkamorállal felvértezett fiatalemberről van szó, akiknek nagy jövőt jósolok. Azt nem tudom, hogy nálunk vagy egy másik klubnál, de meggyőződésem, hogy mindketten dolgozni fognak az NB I-ben. A fiatalítás egyébként is a koncepciónk része, a pályaedzőnk harmincegy, az erőnléti edzőnk huszonkilenc, a masszőrünk huszonnyolc éves.
 
– Jövőre hetvenesztendős lesz, a klubvezetés teendői nyilván rengeteg energiát igényelnek. Foglalkoztatja a visszavonulás gondolata? 
– Abszolút, folyamatosan igyekszem átadni a szakmai és a technikai tudnivalókat a fiataloknak, hiszen hamarosan az övék lesz a terep. Most is úgy teszek, mintha nem volna kötelező bejárnom, de napi három-négy órát mindig benn töltök a klubnál. A döntéseknél kikérik a véleményemet, de igyekszem minél nagyobb önállóságra kapacitálni őket. Rövidesen eljön a visszavonulás pillanata, de amíg a Budafoknak szüksége lesz rám, itt vagyok, számíthatnak rám mindenben. Több mint ötvenhat éve szolgálom a futballt, az ötvenhetediket még végigcsinálnám.
 
És milyen perspektívát lát a vezetőség a klub előtt? Mennyire mernek nagyot álmodni Budafokon? Jakab János szerint négy év alatt a munka felét tudták elvégezni, folyamatosan szeretnének fejlődni, és hogy nem kishitűek, azt jelzi, hogy a tulajdonos már kijelentette: ha csapat elérné a célját, és feljut az élvonalba, vállalják az NB I-es tagságot, a szereplésnek pénzügyi akadályai nem lennének.
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 08. 24. 21:39

Elgondolkozik a folytatásról a Honvéd edzője

A Honvéd-mez viselését is megemlítette.
2019. 08. 24. 21:03

„Kémkedés” után: tovább szárnyal a Mezőkövesd – reakciók

A DVTK nehéz napja, Kuttor üzent a miskolciaknak.
2019. 08. 24. 19:43

Szárnyal a Vidi és a Loki, nagy bajban a Honvéd, Lanzafame duplázott – eredmények, tabella, videók

Hengerelt a ZTE, zakózott az Újpest, kiütve a DVTK.
2019. 08. 24. 19:14

Újoncok csatája: előbb elejtette, majd felmutatta a pirosat Karakó - videó

A riporter csúnya szabálytalanságról beszélt.
2019. 08. 24. 14:11

Biztonsági vert szurkolót: megdöbbentek a győriek a siófoki reakción

Mindkét fél teljesen mást állít.
2019. 08. 24. 13:56

Feljutásra vágyó megy Szolnokra

Beragadt bronzérmes ellen készülnek Csábiék.
2019. 08. 24. 15:29

Putnok: 3 távozó - ugyanabba a csapatba

Hivatalos bejelentés.
2019. 08. 24. 14:27

Kuntics szerint ilyen nem fordulhat elő többet

Ismét hazai meccsük következik.
2019. 08. 24. 19:07

Lamzafame első gólja a Honvédban - videó

Remek támadás után talált be a kapuba. FRISSÍTVE!
2019. 08. 24. 18:46

Nagy Ádámék célba vették a dobogót – másik válogatottunkat ünnepelték

Négy gól volt a Bristol meccsén.
2019. 08. 24. 12:20

Tiszakécske: komoly tisztelet a Vasasnak!

Irányította már a bajnok a piros-kékeket, most sikeres lenne ellenük.
2019. 08. 23. 16:25

Fejbe rúgták, le kellett cserélni, edzője beszélt állapotáról

Érdekessége lesz a hétvégi rangadónak.
2019. 08. 24. 12:09

Góllal, gólpasszal debütált – Szélesi csapata ellen folytathatja

Bozsik Péterék ellen parádézott.
2019. 08. 23. 16:47

Egymás csapatát dicsérte a két vezetőedző

Rangadó következik hétvégén.
2019. 08. 24. 18:37

Újpest: újabb derékprobléma

Elsőként az edzőnek volt.
2019. 08. 24. 17:41

Bundesliga: magyarok nélkül - eredmények, tabella

Ilyen még nem történt az Union Berlinnel.
2019. 08. 24. 17:35

U18: zakóval zártunk: fontos tulajdonságok hiányoznak - reakció

Vacláv Jezek-emléktornán szerepeltünk.
2019. 08. 24. 13:42

Edzője szerint egyre nehezebb helyzetben vannak a Vidi ellenfelei

A játékosait viszont figyelmeztette is.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Aqvital FC Csákvár12
2WKW ETO FC Győr9
3BFC Siófok8
4MTK Budapest7
5Budaörs7
6Kazincbarcika7
7Budafoki MTE6
8Nyíregyháza Spartacus FC6
9Duna Aszfalt TLC6
10Békéscsaba 1919 Előre6
11Szolnoki MÁV FC6
12Dorogi FC6
13Szombathelyi Haladás6
14Szeged-Csanád Grosics Akadémia5
15Vasas FC4
16Soroksár SC4
17Vác FC3
18Gyirmót FC Győr2
19Balmaz Kamilla Gyógyfürdő1
20FC Ajka1
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!