Sokan távoztak az MTK-tól, eldőlt a csákvári kulcsemberek sorsa - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Sokan távoztak az MTK-tól, eldőlt a csákvári kulcsemberek sorsa

NB2.hu - 2022. June 29. Wednesday 13:36
A Puskás Akadémiától érkezett játékos a Tiszakécskéhez.
Kép forrása: aqvitalfc.hu
 
AZ MTK BEJELENTÉSE:
 
"Megállapodás született arról, hogy Milan Mijatovic távozik, ő a szaúd-arábiai Al-Adalah FC csapatában folytatja a pályafutását.  
 
Mint arról korábban beszámoltunk, átigazolási díjért váltott klubot Bojan Miovski és Ylber Ramadani (mindketten a skót Aberdeenhez igazoltak), Helembai Márkot a Gyirmót FC vásárolta meg, míg Vancsa Zalán most nyáron csatlakozik a City Grouphoz tartozó Lommel FC-hez.
 
Ez elmúlt időszakban több játékos távozása is véglegessé vált: a román Gheorghe Grozav korábbi klubjánál, a Petrolul Ploiestinél folytatja, lejáró szerződését követően Sebastian Herrera, Stefan Spirovski, valamint Szakály Dénes sem marad.
 
A szlovák válogatott Branislav Sluka kölcsönszerződése lejárt, ő visszatér a bajnoki 2. helyezett Spartak Trnavához. Andrej Kadleccel a játékossal történt egyeztetést követően szerződést bontottunk.
 
Ahogy arról beszámoltunk, Varga Bence kölcsönben továbbra is a KTE együttesében folytatja. A tavasszal az NB III-as csapatunknál szereplő Baki Ákos a Nyíregyháza Spartacushoz igazol, míg Bíró Bence a Szeged-Csanád együtteséhez szerződik."
 
A CSÁKVÁR KÖZLEMÉNYE:
 
"Miközben javában zajlanak tárgyalásaink az erősítésként kiszemelt játékosokkal, természetesen nem felejtkeztünk el eddigi értékeinkről sem.
 
- Megegyeztünk a közös folytatásról Vaskó Tamással, Dulló Martinnal, Koval Viktorral és az immár teljesen egészséges Baranyai Ádámmal is – tájékoztatta honlapunkat klubunk elnöke, Nagy Sándor. – A Puskás Akadémiától eddig is nálunk szerepelt Kártik Bálint, Tamás Nándor, illetve a most éppen sérült Ominger Gergő továbbra is Tóth Balázs vezetőedző irányításával készül az új évadra.
 
A héten csapatunkkal készül a 23 éves, szolnoki Földi Marcell, sorsáról később dönt szakmai stábunk."
 
A TISZAKÉCSKE INTERJÚJA:
 
"Kiss Norbert (18) a Puskás Akadémia FC csapatától érkezett Tiszakécskére. A fiatal védekező középpályás szeretne minél hamarabb a TLC kezdőcsapatába kerülni.
 
Honnan érkeztél? Hol futballoztál ez idáig?
 
A Főnix Goldban kezdtem el futballozni Székesfehérváron, ott játszottam hét évig, majd a Puskás Akadémiához kerültem. Ott az utánpótlásban és a felnőttek között az NB III-as csapatban játszottam. Hatszor az NB I-es csapat mérkőzéskeretébe is bekerültem, de bemutatkozni még nem sikerült az első osztályban. Ezután kerültem Tiszakécskére.
 
Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség?
 
Visinka Edét ismertem, hiszen ő korábban dolgozott a Puskás Akadémiánál. Ő keresett meg engem a tiszakécskei lehetőséggel kapcsolatban.
 
Hogyan fogadtak a kécskei öltözőben?
 
Mindenki nagyon befogadó, így könnyű beilleszkedni. Korábban senkivel nem játszottam a jelenlegi kécskei keretből együtt egy csapatban. A körülmények adottak a fejlődéshez és a sikeres szerepléshez.
 
Szerepeltél már utánpótlás válogatottban?
 
Jelenleg az U18-as utánpótlás válogatott keretének tagja vagyok. Most június elején itthon játszottunk két mérkőzést Dániával, idegenben pedig Svédország és Finnország csapataival mérkőztünk meg. Szeretnék stabilan játszani az NB II-ben, hogy továbbra is számítsanak rám az utánpótlás válogatottban.
 
Milyen céljaitok lehetnek idén a kécskei csapattal?
 
Szeretnénk meghatározó csapat lenni az NB II-ben, az erős középmezőnyhöz tartozni, de akár az elejére is odaérni.
 
Hogy tetszik városunk? Ismerted korábban?
 
Őszintén megmondom nem ismertem a települést, ezért pozitívan csalódtam. Nagyon szép város Tiszakécske.
 
Rövid és hosszú távú céljaid a labdarúgásban?
 
Rövidtávú célom az, hogy beverekedjem magam a Tiszakécske kezdőcsapatába. Hosszabb távon pedig 22-23-éves koromra már szeretnék külföldre igazolni."
 
A KAZINCBARCIKA HÍRE:
 
"Simon László személyében egy olyan tapasztalt sportszakemberrel bővült a Kolorcity Kazincbarcika SC szakmai stábja, aki korábban többek között a Sajóvölgye Focisuli és a DVTK Labdarúgó Akadémia munkáját is segítette. Simon László, mint videóelemző és asszinsztens edző erősíti klubunkat. Cikkünkben most egy interjú keretein belül ismerhetik meg őt és munkáját egyaránt.
 
Először is kezdjük a legkézenfekvőbb kérdéssel: mit jelent neked Kazincbarcika és a barcikai labdarúgás?
 
A szülővárosom, a hely ahol felnőttem. Úgy gondolom, hogy egy szerethető és fejlődő város. Megérdemli, hogy másodosztályú futball klubbal rendelkezzen a tradíciókra való tekintettel is. Azon leszek, hogy a város futball-élete dinamikusan fejlődjön és sikereket érjünk el. 
 
Honnan jött a sport szeretete? Ez gyerekkorodtól elkísér?
 
Édesapám nagy futball rajongó, a testvérem pedig mindig vitt le magával focizni a térre, így azt kell mondanom, hogy nem volt más választásom. Hat évesen már gombfociztam és menedzseltem a csapatokat, a futball taktikai jellege már akkor is vonzott. Hét éves koromban kezdtem el Kazincbarcikán focizni, egészen tizennyolc éves koromig olyan társakkal együtt mint Elek Ákos, Nagy Tamás vagy Olasz Dénes, akik később NB1-ben is bemutatkozhattak. Hamar felismertem, hogy a tehetségem máshol kell kibontakoztatni, ezért elég korán tanulni kezdtem és célokat tűztem ki magam elé. Tudatosan építem a karrierem, a jelenlegi döntésem is része volt a céljaimnak. 
 
Ha már említetted a tudatos karrierépítést, hogyan alakult az edzői, oktatói karriered? 
 
Kazincbarcikán kezdtem el az edzői pályafutásom. U7-től egészen U13-ig dolgoztam itt, majd egy évet a Sajóvölgye Focisuliban szerezhettem tapasztalatot az U12-es csapat edzőjeként! Ebben az időszakban testnevelő tanárként is dolgoztam, mely nagy segítségemre volt a gyermekek fejlesztésében, nevelésében. 
2019-től 2022-ig a Diósgyőri Labdarúgó Sportakadémián dolgoztam, mint az elemzői csoport vezetője. 
 
Ehhez kapcsolódik következő kérdésem is, az elemzés területén milyen tapasztalatod és képesítésed van?
 
Igyekeztem az elmúlt években képezni, fejleszteni magam, tapasztalatot szerezni. Két pedagógus diplomával, UEFA B licenccel és MLSZ videó elemzői végzettséggel rendelkezem. Mint elemző, 2019-től dolgozom, de természetesen már az edzői szakmában is folyton elemeztem az egyes folyamatokat, mozgásokat! A DVTK akadémián részt vettem az elemzői szekció kiépítésében, melyet 2020 januárjától én vezettem. Kialakítottuk a kamerarendszert, az egységes elemzési struktúrát, bevezettük az egyéni elemzéseket, az akadémiai korosztályoknál ellenfelet elemeztünk, melyet kontextusba helyeztünk és megoldásokat kerestünk. Megismerkedtem és jó kapcsolatot alakítottam ki a hazai elemzőkkel. Sokat tanultam az idei évben befejezett MLSZ videó elemző képzésen Késedi Gábortól(MOL Fehérvár) és Beregi Istvántól(Magyar válogatott), akik hiteles személyek a szakmában, tudást megosztó embereknek gondolom őket, általuk sokat fejlődtem. 
Időközben a Kolorcity Kazincbarcika hívását elfogadva segítettem az itteni elemzési folyamatokat is, mely ebben az évben Varga Attila érkezésével még mélyebb és hatékonyabb lett, ezért is döntöttem, hogy csak erre fogok mostantól koncentrálni és ténylegesen “hazajövök”. Ezt a tudást szeretnénk közösen beépíteni a klub filozófiájába és a csapat életébe, mely nagyban hozzájárulhat a sikeres szerepléshez.
 
 
Mint szakember te mit mondassz, mi a legfotosabb amiben az elemzés segíteni tudja egy csapat munkáját?
 
Nyugodtan mondhatom, hogy itt Kazincbarcikán az egész klub befogadó az elemzői munkával kapcsolatban. Új játékos kiválasztásánál egyéni videókkal, adatelemzéssel és feltérképezéssel segítem a sportigazgatónk és a vezetőedzőnk munkáját, így döntést segítő funkciót látok el. A csapatot tekintve a stílus, a játékfelfogás kialakítását igyekszem segíteni, akár nemzetközi példákkal alátámasztva, legyen szó akár egy bedobás variációról vagy egy támadásépítési mozgásról. A vizuális jelenetek két funkciót látnak el. Egyrészről visszacsatolunk a játékosaink részére csapat és egyéni szinten. Továbbá felkészítő funkcióját tekintve igyekszünk az ellenfélről videós és adat formában mindent átadni a játékosoknak, hogy csökkentsük a váratlan események számát a mérkőzésen. A mérkőzés alatt pedig végig kapcsolatban vagyok a kispaddal, így fontos visszajelzéseket tudok fentről adni a vezetőedző részére. "
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 08. 17. 21:07

Köln-Vidi: erőfelmérő a javából

Michael Boris és Dárdai Palkó válaszolt.
2022. 08. 17. 19:08

FTC-Shamrock: megvan a siker kulcsa

Nagy lehetőség előtt az írek.
2022. 08. 17. 18:08

Vasas: örömhír a szurkolóknak a közönségkedvencről

Hivatalos bejelentés. 
2022. 08. 17. 17:32

Köln-Vidi: sörmeccsen ismerkedtek meg a vezetőedzők

Kiderült, miért kell vigyázni a Fehérvárral.
2022. 08. 17. 21:32

Megtalálta a helyes utat a DVTK, a viharsarokban vendégeskedett az MTK

Szomszédvárak csatája Baranyában.
2022. 08. 17. 19:37

Debütált a Szpari új edzője, négyet vágott a Győr

Eredmények, tabella.
2022. 08. 17. 20:15

Hetet rúgott az Iváncsa, háromgólos hátrányból fordított a Pénzügyőr

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 17. 12:50

Szoros csatát hozott az FTC és a Honvéd meccse

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 17. 16:24

Egy-egy kulcsember biztosan kihagyja a Vasas-Honvédot

Volt, ahol nem voltak biztonságban a játékvezetők.
2022. 08. 17. 15:14

Köln-Vidi: az aláírások

A reptéren és a hotelnél is.
2022. 08. 16. 17:36

2 milliós szegedi büntetés, új igazolás Siófokon - a szerdai program

Mindhárom dobogós idegenben játszik.
2022. 08. 15. 18:07

Nyíregyháza: edzőváltás - reakciók

Visszatér a kispadra a Vasast legyőző szakember.
2022. 08. 16. 18:02

Brutális bombagól után jön a hétközi forduló - videó, szerdai program

Öt hibátlan csapat maradt még.
2022. 08. 15. 18:53

Balatonfüred-Érd: kiütés - reakció

Osztálykülönbség volt a csapatok között.
2022. 08. 17. 15:08

FTC-Shamrock: ez a legfontosabb a Ferencvárostól - reakció

Csercseszov és Pászka meglátásai.
2022. 08. 17. 11:36

Bozsik József: remek jubileum

Százegyig meg sem állt.
2022. 08. 17. 10:47

FTC: Orosz Pál a bajnoki rivális sikeréért is szorít

Elárulta, mit vár a csapattól az írek ellen.
2022. 08. 17. 10:30

Köln-Vidi: a csapattal tartott a megsérült alapember

Útnak indultak a fehérváriak. 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest10
2Kolorcity Kazincbarcika SC9
3PMFC8
4Gyirmót FC Győr7
5Soroksár SC7
6Szombathelyi Haladás7
7FC Ajka6
8Békéscsaba 1912 Előre6
9ETO FC Győr6
10DVTK6
11Szeged-Csanád Grosics Akadémia6
12BFC Siófok6
13Aqvital FC Csákvár6
14HR-Rent Kozármisleny4
15Tiszakécskei LC4
16Szentlőrinc4
17Nyíregyháza Spartacus FC3
18Credobus Mosonmagyaróvár3
19Dorogi FC3
20Budafoki MTE2
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!