nb1.hu

Supka: „Hazai pályán is győzelmeket szeretnénk ünnepelni”

Sopron – Az SVSE szakmai igazgatója a közelgő MK-meccsről is szót ejtett.

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában kéthetes szünet a Soproni VSE a tabellán egy ponttal előtte álló ZTE FC-t fogadja. A Zalaegerszeg az utolsó három mérkőzésén egy győzelmet, egy döntetlen és egy vereséget ért el. Az SVSE az utóbbi két hétben is aktívan készült, legutóbb az osztrák FAC Wien ellen játszott felkészülési mérkőzést.

 

A Swietelsky-Soproni VSE szakmai igazgatója, Supka Attila szerint az idegenbeli győzelmek után hazai pályán is bizonyítani kell a közönségnek, hogy képes nyerni a csapat. A szakvezető szerint folyamatosan fejlődik játékban a Vasút, ha pedig a vasárnapi meccsen a helyzetkihasználás is megfelelő lesz, meglehet a három pont a ZTE ellen.

 

– A Cigánd, majd a Vác otthonából is három ponttal tért haza a csapat, itthon viszont nem jöttek a győzelmek, mi ennek az oka?

– Örülök neki, hogy legutóbb győzni tudtunk Vácon, még akkor is, ha nem a legjobb játékunkat nyújtottuk. Ezzel együtt most már hazai pályán is szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk nyerni – mondta Supka Attila az svse.hu-nak. – A bajnoki szünetben is játszottunk edzőmeccset, hogy a játékosok ne essenek ki a ritmusból. Bízom benne, hogy az idő előre haladtával egyre jobb formába lendülnek játékosaink, és mindenki a 100 százalékos formáját tudja nyújtani.

 

– A Vác ellen több poszton is változott a kezdőcsapat, mi alapján dől el, hogy mely összeállításban szerepel az együttes?

– Szerencsére elég bő az idei játékoskeretünk és eddig a komolyabb sérülések is elkerülték a labdarúgóinkat. Ezért a napi forma, az edzéseken mutatottak alapján van lehetőségünk a rotációra. Mindenkinek igyekszünk megadni a lehetőséget, hogy bizonyítsa, helye van a kezdőcsapatban. Az már a játékosokon múlik, hogy élnek –e ezzel a lehetőséggel.

 

– Sorsoltak a Magyar Kupában, a csapat a SZEOL SC vendégeként játszik a 32 közé jutásért. Milyen esélyekkel utaznak október 26-án Szegedre?

– Fortuna ismét megtréfált bennünket, hiszen Kazincbarcika után újra egy Soprontól távol eső városba, Szegedre kell utaznunk a kupameccsre. A bajnokságban csak döntetlent játszottunk, ettől függetlenül meggyőződésem, hogy komolyabb játékerőt képviselünk a SZEOL-nál, így elvárás a továbbjutásunk. Már csak azért is, mert célunk, hogy hazai pályán NB I-es csapattal játszhassunk a kupa további küzdelmeiben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC