nb1.hu

Szeged: óriási összefogás négy klubbal

Méghozzá Dél-Alföld focijáért.

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia bejelentése:

 

"Öt klub összefogásával indult el az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a Dél-alföldi régió labdarúgását. Együttműködési szerződést kötött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Algyői SK, a Foliaplast Bordány SK, a Hódmezővásárhelyi FC és a DAFC.  A résztvevők rövid távon az utánpótlás erősödését, hosszabb távon pedig a régió felnőtt labdarúgásának fejlődését is remélik a programtól.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ Alközpontból 32 Tehetségközpontot hozott létre a Szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kapott: bekerült a Tehetségközpontok közé.

Ebbe az irányzatba illeszkedik az a ma aláírt együttműködés, amelyben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indul meg, idény nyáron.  Az egyesületek képviselői ma a Szent Gellért Fórumban aláírásukkal szentesítettek a programot.
 

Az együttműködő klubok:

-Szeged-Csanád Grosics Akadémia

-Hódmezővásárhelyi FC (HFC)

-Déli Aprók utánpótlás és felnőtt Futball Club (DAFC)

-Foliaplast-Bordány SK

-Algyői SK

 

Az együttműködés főbb pontjai:

– Közös utánpótlásnevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében

– Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson

– Közös, belső edzőképzések

– Közös tornák lebonyolítása

– U-19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt csapatába vagy a partner egyesületek valamelyikébe

Közös részvétel Európai Uniós és hazai projektekben

 

Ki mit vár az együttműködéstől:

 

Halász László, utánpótlás szakmai vezető, SZCSGA:” Megtisztelnek bennünket a klubok vezetői azzal, hogy a partneri szerződéseket aláírták. Nagyon sok olyan pontja van az együttműködésnek, amit ők javasoltak és mi örömmel építettük be. A legfontosabb dolgunk most az lesz, hogy amit megfogalmaztunk, az pontról pontra meg is valósuljon. Én is köszönöm mindenkinek és sok sikert kívánok a közös munkához.”

Horváth Zoltán elnök, HFC: ”Szeretném köszönetemet kifejezni valamennyi jelenlévő egyesület vezetőjének és a szakmai stábnak, amely kidolgozta az együttműködés részleteit. Nagyon boldog vagyok, mert először éreztük azt, hogy valóban partnerként tudunk együtt dolgozni egy nagyobb egyesülettel. Amennyiben minden pontban meg tudjuk valósítani a terveinket, akkor a régió minden szinten magasabb szintre juthat a labdarúgás területén.”

Sahin-Tóth Dezső elnök, DAFC: „Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy csatlakozott. Szegednek és Csongrád-Csanád megyének óriási szüksége van erre az együttműködésre. Nagyon várom, hogy minél hamarabb látványos eredményekről számolhassunk be.

Kiss-Patik Péter Foliaplast-Bordány SK: „Hosszú előkészítő munka után érkeztünk el a mai naphoz és örülök neki, hogy ma ezt a szimbolikus lépést megtehettük. Bízom benne, hogy több területen is sikeres lesz az együttműködés.”

Kárász Dávid Algyő SK utánpótlás szakmai vezető: ” Dolgoztam Alközpont vezetőként is és már akkor azt láttam, hogy nagyon sok tehetséges gyerek van Szegeden és a régióban. Ezzel az együttműködéssel, most közel ezer fiatal labdarúgót segíthetünk majd. Pont ez hiányzott eddig, hogy egy profi klub a „hátára vegye” a kluboknál folyó szakmai munkát. Reméljük, hogy utánpótlás szinten és felnőtt szinten is pár éven belül az NB I. elérhető lesz.”

Őze Tibor szakmai tanácsadó, SZCSGA: „ Kis lépésnek tűnhet, de biztos vagyok benne, hogy egy korszakalkotó dolog felé vezető, hosszú és sikeres út első lépését tettük meg. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy nyitott volt és eljutottunk erre a pontra.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC