nb1.hu

Szeged: Szerbiából érkezett az új vezetőedző – reakció

Hivatalos bejelentés.

A hétvégén véget ért bajnokság legkellemesebb meglepetése a Kecskemét második helyen történő feljutása mellett (a Vasas mögött), a Szeged szereplése volt. A szegedieket megtépázta ugyan, hogy Dragan Vukmir a DVTK-hoz igazolt a tavaszi hajrá előtt, de így is a negyedik helyen végeztek.
 
A SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA A KÖVETKEZŐ BEJELENTÉST TETTE:
 
„A 48 esztendős, UEFA Pro-licencel rendelkező szakember január óta szakmai tanácsadóként segíti klubunkat, a következő szezontól pedig vezetőedzőként irányítja a felnőtt csapatot.
 
Alekszandar Stevanovics 1974-ben született a szerbiai Pancsován. Játékosként hazájában a Dinamo Pancsova és az FK Obilic Beograd csapatát is erősítette. Ezt követően hét éven át külföldön futballozott: megfordult Kínában, Romániában, Cipruson, Bahreinben, valamint Örményországban is, ahol a Pjunik Jereván csapatával bajnokságot és kupát is nyert.
 
2006-ban befejezte játékos karrierjét és még abban az évben megszerezte az UEFA A- licencet. 2008-tól a szerb labdarúgó szövetségnél dolgozott oktatóként, ezzel párhuzamosan pedig a szerb harmadosztályban volt vezetőedző a Dinamo Pancsova és a Zeljeznicar Pancova együttesénél. Később másodedzőként segítette a Szuperligában szereplő Vozdovac csapatát. 2018-ban megszerezte az UEFA Pro-licencet, két éve pedig a szerbiai UEFA A-licences edzőképzés vezetője volt.
 
– Alekszandar januárban érkezett klubunkhoz szakmai tanácsadóként. Az utánpótlás csapatok mellett a felnőtt együttesünk számára is sokat segített. Sok közös gondolatunk van a labdarúgást illetően. Segített a döntés meghozatalában, hogy fél évet eltöltött nálunk, így jól ismeri a csapatot és a játékosokat. Karakteres edző, aki emberileg és a szakmailag is illik a klub filozófiájához, így nem volt nehéz megállapodnunk. Sok sikert kívánok neki a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál – nyilatkozta Adem Kapic, klubunk sportigazgatója."

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC