nb1.hu

Szentlőrinc-Vasas: kerítésen kívül a tuják közül – ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

Futballünnep Kozármislenyben – többen nem juthattak be.

Az NB II-es bajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Vasas (másik a Loki) vasárnap Kozármislenybe látogatott, ahol a frissen feljutott Szentlőrinc vendégeként lépett pályára. A hazai csapat stadionja jelenleg nem alkalmas NB II-es mérkőzések megrendezésére, ezért kellett átenni egy másik pályára a találkozót.
 
 
A borzasztóan nagy meleg ellenére is rengetegen látogattak ki a meccsre hazai és vendég részről is. Annyira sokan, hogy aki nem érkezett időben, annak már nem jutott jegy, így a kerítésen kívülről tudta csak megtekinteni az összecsapást.
 
 
A stadion kialakítása olyan, hogy a kerítés mellöl, a tuják közül is lehet mindent látni, de azért mégis jobb bentről megnézni a meccset. A kozármislenyi stadion egyébként minden igényt ki tud elégíteni, kulturált mosdók, büfé, valamint a hazai oldalon még teqball asztal is várta azokat, akik ki akarták próbálni a magyar találmányt.
 
A mérkőzés elejére rányomta a bélyegét a borzasztóan nagy meleg, az első 20 percben nem is alakultak ki igazán nagy helyzetek. A Vasas a 25. perctől kezdődően azonban átvette az irányítást, aminek a 36. percben lett meg az eredménye, Hinora jobb oldalról adta a labdát Szatmárinak, aki 16 méterről a rövid alsóba lőtt. 
 
A 43. percben ismét Szatmári volt az egyik főszereplő, hosszú labdával szöktette Balajtit, aki 9 méterről a hosszúba helyezte a labdát.
 
 
A szünet után nagyon gyorsan tovább növelhette volna a kétgólos előnyét az angyalföldi csapat, Birtalan harcolt ki egy tizenegyest, ám azt nem tudta értékesíteni. 
 
A 65. percben viszont akcióból már sikerült, ami büntetőből nem, Litauszki hozta helyzetbe Balajtit, aki a kapuba bombázott. 
 
10 perccel később szépíteni tudott a Szentlőrinc, Kondor egy hihetetlenül szép lövéssel küldte a labdát Jova hálójába. 
 
A 79. percben azonban újabb tizenegyeshez jutott a Vasas, amit Balajti higgadtan értékesített, ezzel mesterhármast szerezve. Az 5-1-es végeredményt Vernes állította be a 91. percben, abszolút megérdemelten nyert a Vasas.
 
 
A két vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzés után:
 
Marián Sluka (Szentlőrinc): ,,Becsülettel készültünk, jól is kezdtünk, szervezetten futballoztunk, az első félidő végén kapott két gól azonban megzavart bennünket. A második félidőben kockázatot vállaltunk, taktikát váltottunk, olyat választottunk, amit eddig még nem játszottunk, de a látottak alapján működik. Ha nincs az első félidő végén kapott két gól, szorosabb bajnokit játszhattunk volna.”
 
Bene Ferenc (Vasas): ,,Öröm volt újra Kozármislenyben lenni, szép emlékeket őrzök a városról és Baranyáról. Az első húsz percben nehezen találtuk a ritmust, és a kétgólos vezetés ellenére sem volt számomra túlságosan megnyugtató, mert harcos, jól játszó csapat a Szentlőrinc. A mérkőzés végére realizáltuk a fölényünket, mivel számunkra fontos volt a különbség is. Külön öröm számomra, hogy Kapornai Ákos, a Kubala Akadémia neveltje is bemutatkozhatott.”
 
A Vasas ezen a meccsen olyan produkciót mutatott be, amit a szurkolók az első 3 fordulóban is vártak már. Amennyiben az angyalföldiek tudják tartani ezt a formát, hosszú évek után visszajuthatnak az NB I-be. A Szentlőrincnek sincs oka szégyenkezni, ugyan az eredmény nem ezt mutatja, de szoros meccset játszott a két csapat.
 
 
Néhány szó még megilleti a stadion környékét is. 
 
Elképesztően gyönyörű helyen van a pálya, a közelben található egy tó is egy kellemes kis vendéglővel, játszóterek, szépen karbantartott parkok. Óriási élmény volt összességében Kozármislenyben meccsre menni, csak ajánlani tudom. Ráadásul a hazai csapat NB III-as meccsei mellett, a Szentlőrinc NB II-es meccseit is itt lehet ugye megnézni.
 
SZENTLŐRINC SE–VASAS 1–5 (0–2)
Kozármisleny, 1200 néző. Vezette: Csonka Bence (Kovács II Gábor, Vörös Dániel)
SZENTLŐRINC: Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. (Kovács D., a szünetben) – Kapronczai (Törőcsik, 69.), Hleba – Sili, Fröhlich, Forgács D. (Keresztes B., a szünetben) – Kondor. Vezetőedző: Marián Sluka
VASAS: Jova – Hinora, Litauszki, Tóth B., Silye – Pekár, Hidi M. S. – Radó, Szatmári L. (Kapornai, 76.), Balajti (Vernes, 84.) – Birtalan (Kleisz, 63.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerzők: Szatmári (36.), Balajti (43., 66., 79.), Vernes (91.), ill. Kondor (76)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC