nb1.hu

Szép lesz a békéscsabai születésnap Zalaegerszegen?

Zalaegerszeg – Ezt várják az edzők a rangadótól.

Születésnapi ajándéknak, vagy akár a klub történelme előtti tisztelgésnek is beillene egy újabb idegenbeli siker – ugyanis 2016. október 22-én (szombaton) ünnepli 104. születésnapját a Békéscsaba 1912 Előre. Az 1912. október 22-én Csabai Munkás Testedző Egyesületként meglakult klub jelenlegi első csapata, napra pontosan 104 évvel később Zalaegerszegen lép pályára, a Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonjának 14. fordulójában.

 

Az, hogy ez sikerül-e a Békéscsabának, az a jövő kérdése, mindenesetre a klub honlapjának a két vezetőedző elárulta, mit vár az összecsapástól.

 

Zoran Spisljak (Békéscsaba):– Két fontos mérkőzés és többnapos túra előtt állunk, de számunkra most a következő bajnoki élvez nagyobb prioritást. Látjuk, hogy a Zalaegerszeg is igen jól szerepel a szezonban és már a bajnokság előtt is kiemeltük, hogy ők lehetnek az egyik feljutásra esélyes csapat. Mindenféleképpen szoros és izgalmas mérkőzést várok szombaton, tudjuk milyen erőkből áll ellenfelünk és ezek figyelembe vételével kell nekünk is magunkat mozgósítani. Arra kell törekednünk, hogy a saját játékunkat rá tudjuk kényszeríteni a zalai csapatra és ha ez sikerül, akkor jóval nagyobb esélyünk lehet a három pont megszerzésére. Ezt követően Csákvárra utazunk és ezúttal már remélem, hogy megtörik a jég és sikerül végre ott is győznünk. Már előre gondolva, igyekeztünk kitalálni a taktikát – persze ez még függ a bajnoki mérkőzés eredményétől is. Játékosaim is eltökéltek és úgy érzik, hogy most már ideje lenne túltenni magunkat a csákvári fiaskókon és valahogy megszereznünk az első győzelmünket azon a pályán is. Kupameccsről van szó, így csak a győztes juthat tovább – de a csapat nagyon rá van készülve a dologra és bár nem lesz egyszerű, de bízom a sikerben. A sérültek felépültek, csak Huszárra nem számíthatok és eltiltottunk ezúttal szerencsére nincs.

 

Csató Sándor (ZTE): – Nehéz sorozatban vagyunk, hiszen nekünk az egymás utáni Kisvárda, Sopron és Békéscsaba elleni mérkőzések nagyon fontosak. Tudjuk, hogy az Előre rosszul kezdte a bajnokságot, de a kezdeti nehézségek után magukra találtak és szépen gyűjtögetik a pontjaikat – így kemény és hajtós meccsre számítok szombaton. A Sopron ellen valamit sikerült visszahoznunk a Kisvárda elleni vereség után, így ezt a játékot szeretnénk folytatni és természetesen itthon tartani a három pontot. Sérültjeink is vannak: Bedi Bencére és Végh Gáborra továbbra sem számíthatok, eltiltottunk nincs.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC