nb1.hu

Szurkolói felelőtlenség – megbüntette az MLSZ az MTK-t

Méghozzá a pirotechnika miatt.

ÍME, AZ MTK BEJELENTÉSE:
 
"Klubunkat szurkolói felelőtlenség miatt – a kiróható legalacsonyabb szankciót alkalmazva – egymillió forintra büntette a szövetség Fegyelmi Bizottsága.
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának (FEB) elnöke fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. ellen a Vác FC – MTK Budapest mérkőzésen történtek miatt. 
 
A Fegyelmi Tanács a mérkőzésről készült játékvezetői jelentés és a játékvezető kiegészítő jelentése alapján megállapította, hogy a Balassagyarmaton megrendezett NB II-es bajnokin a vendégszurkolók a mérkőzés 86. percében, saját szektorukban kb. 5-6 db füstöt adó pirotechnikai eszközt hoztak működésbe. 
 
Ezért az FT klubunkat néhány szurkoló felelőtlen viselkedése miatt 1.000.000,- Ft, azaz Egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. 
 
Fontos információ, hogy az MLSZ ezzel még a legenyhébb ítéletet rótta ki az MTK Budapestre, hiszen a szövetség az új szezon előtt szigorította a Fegyelmi Szabályzatot: a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után. 
 
Fontos tudni azt is, hogy a fegyelmi vétség többszöri előfordulása esetén a pénzbüntetésen túl szektor(ok) bezárását róhatja ki a Fegyelmi Bizottság."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC