nb1.hu

Támadót igazolt a Pécs, hatan távoztak a Szentlőrinctől

A Szeged és a Haladás is külföldi csapatot vert.

PMFC
 
Az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező Szabó Máté (30 NB I-es találkozón jutott szóhoz) a Pécs csapatában folytatja a karrierjét. Íme a PMFC bejelentése Szabó érkezésről:
 
"A 23 éves Szabó Máté legutóbb Szentlőrincen futballozott, de korábban az élvonalban is játszott budafoki színekben.
 
NB II-es labdarúgócsapatunk kerete új játékossal erősödött, miután a Szentlőrinc gárdájától leigazoltuk Szabó Mátét. Újdonsült támadónk az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően aláírta szerződését, így örömmel jelenthetjük be első téli igazolásunkat, aki 1999. január 26-án született Budapesten, és a labdarúgás alapjaival Budatétényen ismerkedett meg, később megfordult a Ferencváros utánpótlásában, majd 2011-től a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián nevelkedett.
 
A Felcsúton eltöltött kilenc esztendő során bemutatkozott az NB III-as csapat színeiben a felnőttek között, míg tehetségére a korosztályos válogatottaknál is felfigyeltek, szerepelt az U18-as és U19-es nemzeti csapatban, illetve rendszeresen játszott az U21-es válogatottban is. Szabó Máté 2018-tól kölcsönben a másodosztályú Csákvár színeiben futballozott, majd pedig 2019 nyarán a Budafoki MTE-hez igazolt, ahol kezdőként 26 bajnoki mérkőzésen játszott és a góllövésben is jeleskedett.
 
A szélvészgyors támadó az idény során 8 alkalommal tudott eredményes lenni, hozzásegítve ezzel fővárosi csapatát az ezüstéremhez és a feljutáshoz. Szabó Máté a 2020/21-es szezonban stabilan játszott a hetvennégy esztendő után az újra az hazai élvonalba visszajutó Budafokban, ráadásul a Kisvárda ellen győztes meccsen debütált az NB I-ben, ezzel együtt 30 első osztályú bajnokin lépett pályára, ebből 18-szor kezdőként számítottak rá a Promontor utcai piros-feketéknél.
 
Karrierjét 2022-től Szentlőrincen folytatta, amelynek meghatározó játékosaként az elmúlt egy év alatt 30 NB II-es mérkőzésen játszott és 8-szor talált be: tavaly tavasszal a Dorog, a Békéscsaba és a Tiszakécske hálóját zörgette meg, míg az elmúlt őszi szezon alatt a Békéscsabának, a DVTK-nak, a Csákvárnak, a Nyíregyházának, valamint az Ajkának talált be. A 24. életévéhez közeledő támadóval és korábbi csapatával klubunk mindenben megállapodott, aki így immár a PMFC sikereiért küzdhet.
 
– Nagyon boldog voltam, amikor megkeresett a Pécs vezetősége. A sportigazgatóval, valamint a vezetőedzővel is többször beszéltem, ami azért is esett jól, mert azt éreztem, hogy intenzíven érdeklődnek irántam és tényleg számítanak rám. Sokat köszönhetek a korábbi klubomnak, újra jó formába kerültem, ám innentől csak az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a PMFC-t segítségem és szép sikereket érjünk el a jövőben, megörvendeztetve szurkolóinkat – nyilatkozta új igazolásunk, Szabó Máté."
 
Szabó a mostani idényben 16 NB II-es találkozón öt gólig jutott. A második helyen telelő PMFC január 29-én a Budafokot fogadja a bajnokságban. 
 
SZENTLŐRINC
 
Hat távozóról adott hírt a 16. helyezett Szentlőrinc: Csilus Ádám, Filipovic Marko, Szabó Máté, Németh Erik, Török László és Bányai Péter is máshol folytatja a karrierjét.
 
"A 2022/2023-as szezon átigazolási piaca ismét nyitva van, ez pedig a legtöbb együttesnél változásokat szokott eredményezni. NB II-es csapatunknál ezúttal a távozóknak szeretnénk megköszönni a Szentlőrincért tett munkájukat, többek között Csilus Ádámnak, Török Lászlónak, Filipovic Markonak, Bányai Péternek, Németh Eriknek és Szabó Máténak!
 
Csilus Ádám az idei szezon elején érkezett Szentlőrincre, 7 tétmérkőzésen jutott szóhoz, ezek közül háromszor kezdőként lépett pályára.
 
Török László és Bányai Péter egyaránt 2021 nyarán kerültek klubunkhoz, előbbi 36 alkalommal lépett pályára piros-fekete színekben, utóbbi 28 találkozón 5 találatot jegyzett. Török László a harmadosztályú III. Kerületi TVE-nél, amíg Bányai Péter a szintén NB III-as Iváncsa KSE csapatában folytatja pályafutását.
 
Németh Erik az OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC-től került kölcsönbe a Szentlőrinchez 2022 nyarán. 18 találkozón 3 góllal segítette együttesünket az őszi szezon során. A 22 éves középpályás a Soroksár SC-nél folytatja karrierjét.
 
Filipovic Marko szintén az idei előszezonban érkezett hozzánk. A 23 éves támadó 12 mérkőzésen szerepelt, amiken egy találat fűződött a nevéhez. Külföldi tanulmányai miatt a tavasszal már nem fogja erősíteni első keretünket. 
 
Szabó Máté 2022 januárjában szerződött Szentlőrincre, ahol 32 összecsapáson 7 góllal segítette együttesünket. A 23 éves támadót a szintén NB II-es PMFC igazolta át a most zajló átigazolási időszakban" – áll a szentlőrinci együttes közleményében.
 
A 22 ponttal rendelkező Szentlőrinc január 29-én az MTK otthonában vizitál. 
 
SZEGED
 
Az FK Zira személyében azeri gárdát győzőtt le keddi edzőmeccsén a Törökországban készülő Szeged. A 3-1-es győzelem során a szegediek góljain Rácz, Kundrák és Haruna osztozott. Íme a klubhonlap beszámolója a találkozóról:
 
"Az azeri bajnokság negyedik helyén álló Fk Zira ellen is az volt a legfontosabb cél, hogy az edzéseken gyakoroltakból minél többet viszontlásson a szakmai stáb a mérkőzésen. A 9. percben a vezetést is megszereztük, a DVSC-től igazolt fiatal támadónk, Rácz Balázs volt az, aki első gólját szerezte kék-fekete mezben. Bár a vasárnapi meccs után is kettőt edzett a csapat hétfőn, a fáradtság ellenére jó ritmusban játszottunk. Azeri ellenfelünk 35. percben ugyan egyenlített, de alig két perccel később egy jogosan megítélt büntetőt váltott gólra Kundrák Norbert. Most is minden benevezett játékos pályára lépett a megfelelő terhelés miatt. Az 59. percben ismét a kapuba találtunk, Haruna állította be a végeredményt."
 
A negyedik Szeged január 30-án a Győrt látja vendégül az NB II-ben. 
 
Szeged-Csanád GA-FK Zira 3-1 (2-1)
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Kővári., Beronja, Szilágyi Z., Tóth B. – Farkas A, Szatmári.– Kundrák, Bíró B., Papp Á. – Rácz. Csereként pályára lépett: Takács, Rodic, Sipos, Haruna., Szakály, Simon Á., Busa, Gajdos, Gera, Temesvári, Prosser Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerzők: Rácz (9. perc), Kundrák (37. perc-11-esből), Haruna (59. perc) illetve Gomes (35. perc)
 
HALADÁS
 
A Haladás is sikerrel vette a mai felkészülési meccsét: a szombathelyiek a St. Pöltent fektették két vállra, az összecsapás egyetlen gólját Derekas szerezte a 74. percben. 
 
A Hali beszámolója az ütközetről:
 
"A vasiak múlt szombaton az NB III.-as Nagykanizsa (3-2) és a szintén harmadosztályú Csorna (6-1) elleni győzelemmel kezdték a felkészülési mérkőzések sorát. Ezúttal kimondottan kemény ellenfél, az osztrák másodosztály listavezetője, a St. Pölten együttese fogadta a zöld-fehéreket. 
 
A kiválóan előkészített pályán nagy elánnal kezdtek a csapatok. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott: a 7. percben Salomon 18 méteres, jobb sarok felé tartó szabadrúgását Mursits nagy vetődéssel, bravúrral hárította. Kiegyenlített, küzdelmes játékkal teltek a percek. A 20. percben Bosnjak 25 méterről leadott lövése suhant el a bal sarok mellett. Két perc múlva újabb vendéglehetőség: egy gyors bal oldali kontra után Lencse érkezett középen, de az utolsó pillanatban mentettek előle a védők. A 34. percben ismét Lencse: a csatár elcsípett egy hazaadást, Horváth Rajmundhoz passzolt, a támadó lövésébe azonban beleléptek a hazaiak. Az első félidő kemény, küzdelmes játékot hozott, mindkét csapat határozottan, agresszívan védekezett és próbált gyors támadásokat vezetni.
 
Az 54. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, de a 23 méterről elvégzett lövést Verpecz szögletre tolta. Hat perc múlva Rácz 35 méterről – váratlanul – a kissé kint álló kapus felett kapura ívelte a szabadrúgást, de a labda végül fölé szállt. Kiegyenlített volt a játék, a 65. percben Nyíri ment el a jobb oldalon, beadását Rácz helyezte a hálóba – ám az asszisztens jelzett, hogy – szerinte – a beadásnál kint volt a labda. A 74. percben Rácz a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, legurított labdáját Derekas 14 méterről a jobb sarokba helyezte (0-1). A hátralévő időben már nem esett gól, így a küzdelmes, jobbára kiegyenlített meccsen szép győzelmet aratott a Haladás."
 
A Hali jelenleg ötödik az NB II-ben, a szombathelyiek január 29-én a Nyíregyházával mérkőznek meg hazai környezetben. 
 
SKN St. Pölten–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0). 
St. Pölten, 100 néző.
Szombathelyi Haladás: Mursits – Simut, Csató, Devecseri, Bosnjak – Zvekanov, Tóth M. – Csernik, Lencse, Horváth R. – Molnár R. II. félidő: Verpecz – Simut, Hursán, Németh M., Bosnjak – Csilus, Derekas – Nyíri, Rácz, Doktorics – Borvető. Edző: Michal Hipp.
Gólszerző: Derekas (74.).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC