Tartásból is jelesre vizsgázott a feljutásért harcoló újonc – videó, reakciók - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Tartásból is jelesre vizsgázott a feljutásért harcoló újonc – videó, reakciók

Simon Zoltán - 2021. December 07. Tuesday 21:31
Már a 2. percben padlóztak egyet.
A bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését azért egy hajszálnyival a Kecskemét szolgáltatja a Haladás előtt, mert a jelenleg a 3. szombathelyiek mögött 2 ponttal lemaradva a 4. helyen lévő lila-fehérek mégiscsak újoncok.
 
És a Kecskemét a legutóbbi fordulóban is parádézott, méghozzá a mindenkire, mindenhol veszélyes Szentlőrinc vendégeként, de olyannyira, hogy 4-1-re győztek. Azok után, hogy már a második percben hátrányba kerültek, majd 1-1-nél 11-est ítéltek ellenük, de a kapusuk azt is bravúrral védte.
 
 

 
JEGYZŐKÖNYV:
 
Szentlőrinc - KTE HUFBAU 1–4 (1–1)
 
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 100 néző. Vezeti: Móri Tamás (Bede Tamás,Bertalan Dávid)
 
SZSE: Prokop – Keresztes, Újvárosi (Biben, 79.) Nagy Zs. –Erdélyi (Farkas, 66.), Havas, Török, Kiss-Szemán, Harsányi (Szinanovics 66.) –- Törőcsik (Tóth M., 79.), Bányai (Vintonij, 66.). Vezetőedző: Marián Sluka
 
KTE:   Kersák – Buna (Katona, 44.), Szabó A.,   Belényesi (Hatvani, 87.), Grünvald,   Vágó – Nagy K.,   Marsa,   Szuhodovszki (Szalai J., 76.) – Tóth D. (Madarász, 87.), Lukács D. Vezetőedző: Szabó István
 
Gól: Kiss-Szemán (2.) ill. Szuhodovszki (30., 57.), Lukács (60.), Grünvald (81.) 
 
EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK
 
Marián Sluka (Szentlőrinc): „Nehéz értékelni, régóta ebben a rossz passzban vagyunk. Egész héten készültünk a Kecskemétre, amit elterveztünk az első félidőben működött is. Gyorsan vezetést szereztünk, megvoltak a lehetőségeink, de aztán egy beadásból gólt kaptunk. Talán a legalacsonyabb támadó tudott ráadásul fejelni. Utána megint az ellenfél kapuja előtt voltunk, irányítottunk, büntetőt lőhettünk, de nem szereztünk vezetést. Félidőben azt kértem, hogy folytassuk ezt a koncentrált játékot masszív védekezésből, legyünk agresszívak a párharcokban. Sajnos ebből nem sok valósult meg, rá sem ismertem a csapatomra. Két különböző félidőt játszottunk, a másodikra szétestünk, hibákból kaptunk gólokat. A Kecskemét megérdemelten nyert, gratulálok nekik!”
 
Szabó István (KTE): „Nagyon mély talajú pályán játszottunk, ez nekünk nem igazán kedvez. Sok helyzet alakult ki az első félidőben mindkét oldalon, a fordulópontot az jelentette, hogy kapusunk büntetőt hárított. A második félidőben már egy egészen más mérkőzést láttunk, teljesen átvettük az irányítást, kombinatívan játszottunk, az ékeket jól tudtuk helyzetbe hozni. A két félidő alapján megérdemelt győzelmet arattunk.”
 
EZ TÖRTÉNT A MECCSEN:
 
„Nem indult jól a találkozó kecskeméti szempontból, hiszen a Szentlőrinc rögtön a 2. percben előnybe került, Kiss-Szemán csúsztatott a bal alsóba egy szögletet az ötös sarkáról (1-0). Egy perccel később Bányai kapott jó indítást, de Kersák jól lépett ki, így belevetődött lövésébe. A folytatásban kezdett magához térni a KTE, ezt jelezte Lukács gólja is a 10. percben, azonban ez lesről született. A 16. percben megint ő volt a főszereplő, ezúttal nem a partjelző, hanem a kapufa állította meg, miután jobbal okosan tekert volna a bal alsóba. A 31. percben meg is született a megérdemelt egyenlítő gól, miután Szabó lépett fel az akcióval a jobb oldalon, beadását Tóth fejelte kapura, ami még kijött a kapusról, Szuhodovszki azonban bevágta a lecsorgót néhány méterről (1-1). A félidő hajrája megint a hazaiaké volt, a 33. percben két hatalmas bravúrt is bemutatott Kersák, előbb Bányai lövését ütötte ki, majd a kipattanó után Harsányi löketét is védte. A 42. percben Harsányi és Buna csapott össze a tizenhatoson belül, a vendég védő vállal lökte meg ellenfelét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Gól nem született, erről Kersák tett, aki lábbal védte a sértett középre helyezett tizenegyesét. A 45. percben még Tóth húzta kapura éles szögből Lukács beadását, de ezt lábbal hárította Prokop.
 
A második félidőt nagy elánnal kezdte a Kecskemét, az 52. percben rögtön Lukács tört kapura, de ballal megeresztett lövését lábbal védte Prokop. A KTE birtokolta a labdát, uralta a játékot, majd némi szerencsével az 57. percben meg is szerezte a vezetést, Szuhodovszki szabadrúgása becsúszott a bal alsóba Prokop kezei alatt (1-2). Egy perccel később majdnem egalizált a Szentlőrinc, de az ektázisban védő Kersák megint a helyén volt. A 60. percben Lukács fogta meg a pozíciót, majd lefordult a védőről, egészen a kapuig robogott a bal oldalon, majd jobbal köténybe lőtte be a hálóba a labdát (1-3). Egy perccel később el is dőlhetett volna a meccs, Katona szerzett labdát, majd Lukács került ismét ziccerbe, de Prokop lábbal hárítani tudott. A folytatásban a Szentlőrincnek kellett volna kezdeményezni, de nem volt átütő erő támadásaikban, majd a 81. percben a kegyelemdöfést is bevitte a KTE. Grünvald húzott befelé balról, majd külsővel a hosszúba lőtt a meglepett Prokop mellett (1-4).”
 
GÓLÖSSZEFOGLALÓ:
 
 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!