nb1.hu

Távozókat jelentett be a Diósgyőr és a Haladás

Igazolt a Nyíregyháza és a Kozármisleny.

Az NB II-ben is zajlik az átigazolási időszak. A Kozármisleny és a Nyíregyháza új játékos érkezését jelentette be, míg a Tiszakécske, a Haladás és a DVTK távozókról számolt be. Cikkünkben összegyűjtöttük a klubok közleményeit.
 
A 15. helyen álló Nyíregyháza híre:
 
"Újabb játékost igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A többiekkel kezdte a munkát Nagy Barnabás. A 22 éves bal oldali védő az MTK-tól érkezett, ahol az NB-I-ben is játszott.  
 
– Dolgoztam már együtt Fekete Tivadarral, tisztában vagyok a futballról alkotott filozófiájával, így bár volt megkeresésem más klubtól, ezért egy percig sem gondolkodtam, hogy a Nyíregyházát válasszam. A Spartacus egy nagy múlttal rendelkező klub, szeretném segíteni a csapatot a céljai elérésében. A keretből sok játékost ismerek, így a beilleszkedéssel nem lesz gond –  mondta Nagy Barnabás.
 
A hátvéd 185 cm magas, a kék-fehéreknél mutatkozhatott be az élvonalban, de futballozott az NB-II-ben Ajkán és Szentlőrincen is, utóbbi csapatnál alapembernek számított.
 
– Tisztában vagyok Barnabás képességeivel, és emberi tulajdonságaival. A bal oldali védő poszton dinamikus, technikás és kiváló játékkészséggel rendelkező labdarúgó, és még nagyon fiatal. A Nyíregyházának a bal oldala hosszú távra megoldható vele, két éves szerződést kötöttünk a védővel – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató."
 
A 18. helyen telelő Kozármisleny beszámolója:
 
"A kölcsönbe érkező 2002-es születésű, belső védőként és szélső védőként is bevethető Várkonyi Bence az előző bajnokságban az MTK Budapest NB I-es csapatában szerepelt, ahol 11 alkalommal lépett pályára az első osztályban.
 
A fővárosi csapat kiesését követően is maradt a kék-fehéreknél, de – többek között egy sérülés miatt – ősszel csak 2 alkalommal játszott az NB II-es csapatban, míg 8-szor a második csapatban lépett pályára az NB III-ban.
 
A fiatal labdarúgónak van esélye az U21-es válogatottba is bekerülni, így számára is jó lehetőség, hogy tavasszal Kozármislenyben szerepelhet. Reméljük, sikeres lesz számára is ez a féléves kölcsönjáték. Az MTK Budapestnek pedig köszönjük, hogy ismét egy értékes kölcsönjátékossal tudott segíteni minket.
 
Bence a következő gondolatokat osztotta meg velünk Kozármislenybe érkezésekor: “Nagyon örülök a lehetőségnek! Szeretném ha a csapat és én is el tudnánk érni a céljainkat és minél előrébb végeznénk a tabellán.“
 
Az 5. pozícióban tanyázó Haladás közleménye:
"Michal Hipp vezetőedző kedd délután megtartotta csapatunk első idei edzését. A játékoskeretből távozott Sipos Zoltán, kölcsönben tavasszal máshol futballozik Bolla Gergő, míg Tóth Máté betegség miatt hiányzott. Próbajátékon szerepel együttesünknél az Illés Akadémián nevelkedett, legutóbb a szlovén másodosztályú Lendván futballozó 21 éves támadó, Burai Erik."
 
Az éllovas DVTK sportszakmai vezetője, dr. Bajúsz Endre a csapat hivatalos oldalának beszélt az eddigi játékosmozgásról:
 
"Közös gondolkodással finomhangolás történt a játékoskereten. Olyan játékosokat kerestünk, akik minőséget képviselnek, azonnal bevethetők, és hosszú távon is erősítést jelentenek. Lőrinczy Attila, Medgyes Sinan, Senkó Zsombor a mi játékosunk, Jeremie Obounet esetében pedig megállapodtunk, már csak a papírmunka maradt hátra. A négy igazolásból egyébként három már nyáron is képbe került. Már nem tervezünk új igazolást, de nem is zárkózunk el tőle, ha bárhol szerződést bont, és szabaddá válik egy számunkra érdekes játékos. A keret létszáma optimális, ezért távozók is lesznek. Szőke Adrián kölcsönbe mehet Topolyára, Kotula Máté visszatér Mezőkövesdre, Póser Dániel pedig szabadon tárgyalhat a DVTK engedélyével. Rajtuk kívül az első csapatban ősszel bemutatkozó korosztályos válogatott Vajda Botond is kölcsönben játszhat tavasszal" – mutatott rá dr. Bajúsz Endre.
 
A 11. helyen álló Tiszakécske bejelentése:
 
"145 tétmérkőzésen viselhette Kalmár Ferenc a tiszakécskei mezt, és a TLC címerét a szíve fölött. A cibakházi, s mellette örökre tiszakécskei csatár újra búcsúzik klubunktól.
 
Ferit az elmúlt fél évben egy komoly sérülés miatt nem láthattuk a pályán. Hosszan tartó, makacs sérülése miatt kérdéses, mikorra tudna ismét professzionális szinten futballozni. Ennek tükrében labdarúgónk és a klub vezetése közösen a váltás mellett döntött.
 
83 gól! – ennyi találatot szerzett Kalmár Ferenc tiszakécskei mezben tétmérkőzésen. A 2021-es visszatérése után még 20-at! A tavalyi és a tavaly előtti szezonban újra házi gólkirályunk lett. A tiszakécskei sport históriás könyvében örökre letette a névjegyét. Túlzás nélkül állíthatjuk a helyi labdarúgás berkeiben, egy Tisza-parti kisváros sportéletében; ő legenda. Az ő története egy szép népmese: a folyó túlpartjáról Cibakházáról, azaz szűkebb pátriánkból érkezett, s a Tisza jobb partját is meghódította. A szurkolói szíveket biztosan."
 
Az NB II-ben a tervek szerint január 29-én folytatódik a küzdelem. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC