nb1.hu

Tiszakécske: korábbi utánpótlás-válogatott játékos érkezett

Korábban bombagólt lőtt új csapata ellen.

 
A Tiszakécske bejelentése:
 
"Winkler András (21) Budaörsről érkezett a Tiszakécskei LC kötelékébe. A korábbi utánpótlás válogatott szélső támadó szeretne eredményesen szerepelni a Tisza partján.
 
Hol futballoztál eddig pályafutásod során?
 
Mosonmagyaróváron kezdtem el futballozni, majd 13 évesen az Illés Akadémiához kerültem Szombathelyre. Ott bemutatkozhattam az NB I-ben, majd ezt követően Sopronba igazoltam az NB II-be, onnan pedig újra Mosonmagyaróvárra vezetett az utam. Másfél évig játszottam Óváron, ahol jelentős NB II-es tapasztalatot szereztem alapemberként. Ezután az osztrák harmadik vonalba szerződtem, ami rossz döntés volt, hiszen lekerültem átmenetileg a honi labdarúgás térképéről. Onnan nem is tudtam egyből visszatérni a hazai NB-s osztályokba. A megyei első osztályban, Csornán kaptam lehetőséget, azt követően igazoltam Lipótra az NB III-ba. Egy nagyon jól sikerült NB III-as szezon után tudtam újra visszatérni az NB II-be, Budaörsre. A kiesés ellenére mondhatom, hogy egy nem rossz szezon után igazolhattam most Tiszakécskére.
 
Játszottál az utánpótlás válogatottban?
 
Igen az U15, U16, U17 és U19-es korosztályokban játszhattam a címeres mezben. Javarészt Eb-selejtezőkön futballozhattam. Amikor U17-es válogatott voltam, Szoboszlai Dominikkel felvittek minket az U19-es korosztály meccsére Örményországba. Ezt mondanám a legnagyobb eseménynek utánpótlás válogatott karrierem során.
 
Milyen poszton futballozol?
 
Szélső támadó vagyok. Szívesen futballozom a jobb és a bal oldalon is. Jobb oldalról inkább befelé cselezek és kapura lövők vagy ziccerpasszt adok, még a bal oldalról inkább a beadásokkal segítem a támadást.
 
Milyen ismereteid vannak a tiszakécskei labdarúgásról?
 
Ezen a téren nem sok ismeretem van, ezért olyan barátaimtól is kértem információt a klubról, akik korábban itt futballoztak. Mindenki csak pozitívumokról tájékoztatott. A jelenlegi kécskei keretben egyelőre nincs olyan labdarúgó, akivel korábban csapattársak voltunk.
 
Ellenfélként játszottál a Tiszakécskei LC ellen?
 
Igen. Az elmúlt szezonban talán a legnagyobb gólomat pont a Tiszakécskének lőttem. Akkor 3-0-ra győztünk Budaörsön.
 
Mi a véleményed az NB II-es bajnokság erősségéről?
 
Bizonyos szempontból, némileg erősebb is mint az NB I, hiszen itt sokkal több a párharc, nagyobb az agresszivitás és több a futómennyiség. Az élvonalban inkább a játék dominál a csapatoknál, több a terület, taktikailag próbálják a mérkőzéseket megnyerni. Az NB I-ben a inkább a taktikai felkészülés a döntő a sikerben, itt pedig az, hogy ki harcol jobban.
 
Mennyire tartod erősnek a kécskei keretet?
 
Azért is jöttem ide, mert a tiszakécskei keret alkalmas arra, hogy ebben a brusztolós mezőnyben szép focit játsszon. Ezt megerősítette bennem a beszélgetés Visinka Ede vezetőedzővel. A Tiszakécske arra törekszik, hogy sokpasszos, kombinatív futballt mutasson be és ez nekem nagyon szimpatikus. Én olyan játékos vagyok, aki szeret focizni, a passzjátékot keresem. Úgy gondolom, hogy a középmezőny az abszolút reális ennek a keretnek. Az első tíz hely valamelyikének megszerzése lehet a célunk."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC