nb1.hu

Tízszeres magyar válogatott játékosától búcsúzott a Vasas

Bajnok és kupagyőztes is volt az angyalföldiekkel.

Tavaly év végén, néhány nappal az ünnepek előtt kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt klubunk egykori labdarúgója, Kovács István. Ma délután az Illovszky-stadion keleti lelátója mögötti sétányon – a hatályos kormányrendeletnek megfelelően zárt, szűk körben – tőle búcsúztunk. Az eseményen a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivőjeként Sipos Jenő, a Vasas-család képviseletében Mészöly Géza, továbbá Nemcsák Károly színművész mondtak búcsúbeszédet, majd Kovács István tisztelői a kegyelet virágaival emlékeztek a Vasas egykori futballistájára – jelentette a Vasas.
 
Kovács István 1953. április 21-én, Salgótarjánban született, alig néhány év elteltével pedig már a Nagybátonyi SK csapatában futballozott, ahol apja volt a klub elnöke.
 
Kovács István 1971-ben igazolt az akkor élvonalbeli salgótarjáni együtteshez, ahol csapatával rögtön az első évben bronzérmes helyen végeztek a bajnokságban. 1975-ben Angyalföldön folytatta pályafutását, a Vasas játékosa lett, egy évvel később pedig tagja volt az 1976/77-es bajnokcsapatnak is, még később, 1986-ban kupagyőztes lett.
 
Kokó már egészen fiatalon magára húzta a nemzeti mezt, utánpótlás-válogatottként 10 alkalommal lépett pályára, majd a felnőtteknél 1976-tól lett kerettag, ahol összesen 10 mérkőzésen képviselte Magyarországot.
 
Kovács István áprilisban volt 67 esztendős, decemberben hunyt el – nyugodjék békében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC