nb1.hu

Tököli öröme, Lipcseinek nem tetszett, Schindlerék változtatása – reakciók

Várhidi nem írta volna alá, Vukmir büszkesége.

A válogatott szünet után a 30. fordulót rendezték meg az NB II-ben. A feljutásra pályázó csapatok közül a DVSC és a Vasas is megszerezte a három pontot. A sereghajtó DEAC a Békéscsaba otthonában 3-0-ra kikapott, így még nehezebb helyzetbe került. A Csákvár a kiesési rangadón 4-1-es győzelmet aratott a Kazincbarcika ellen. Cikkünkben összegyűjtöttük az összes meccsről az edzői értékeléseket.
 
Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Vasas 0-1 (gólszerző: Otigba 71.)
 
Dragan Vukmir: "Büszke vagyok a csapatomra. Nem érdemeltünk vereséget hiszen több ziccert hagytunk ki. Nagyon jól dolgoznak a játékosok, reménykedve várom a következő mérkőzéseket."
 
Schindler Szabolcs: "Kicsit változtattunk a játékrendszerünkön, ami az első félidőben megfelelően működött. Rengeteget birtokoltuk a labdát, voltak helyzeteink is, de fölényünk meddő volt, ez pedig meghatározta a második félidőt, későn szereztünk gólt. Bár sokan azt gondolják, hogy vannak olyan mérkőzések, melyek könnyebbek, de az NB II-re ez nem igaz, ez is egy nagyon nehéz meccs volt. A Szeged szervezetten játszott, jól védekezett, sőt helyzeteik is adódtak. Összességében azonban úgy gondolom, ha egy kicsi szerencsével is, de megérdemelten szereztük meg a győzelmet, hiszen többet tettünk előre játékban, mint a hazai csapat. Minden győzelemnek óriási értéke van, főleg tavasszal, hiszen látjuk, hogy nagyon szoros mérkőzéseket játszik mindenki. A többi csapat vasárnap lép pályára, így nekünk lélektanilag nagyon fontos volt ez a győzelem."
 

Szeged-Vasas: készültek az ultrák, a magyar válogatott védő döntött

 

Haladás-Nyíregyháza 0-0
 
Mátyus János: "Kísértetiesen hasonló mérkőzést játszottunk, mint ősszel Nyíregyházán – akkor Medgyes klasszismegoldása döntött. Ma mindkét oldalon a védelmek remekeltek, mindkét csapat nagyszerűen küzdött, de nem játszott látványos futballt. Szerettünk volna most is nyerni, így maximálisan nem vagyok elégedett, de megbecsüljük az egy pontot is."
 
Gálhidi György: "Nehéz volt a Haladás ellen játszani, mert szervezett csapat. Egy gól eldönthette volna bármelyik irányba a találkozót, mert kevés helyzet volt, de az egy pontra mindenképp rászolgáltunk. A védekezésünk ma is rendben volt, ezúttal sem kaptunk gólt, és nagy helyzetes sem volt a hazaiaknak, az előre játékunkra viszont nem lehetünk büszkék. A fiatal Szabó Bálint jól teljesített, szerencsére a hétközi orvosi vizsgálat egyik fiatalnál sem mutatott problémát. A találkozón volt egy nagy helyzetünk Hamed Yasin eseténél, sajnos azzal nem sikerült élnünk. Dolgozunk tovább, szerdán már a Budaörsöt fogadjuk."
 
Gyirmót FC Győr-Ajka 1-0 (gólszerző: Kirják 56.)
 
Csertői Aurél: "A találkozó első részében sokkal jobban játszott ellenfelünk, szünet után azonban nekünk is sikerült javítani játékunkon, ami gólban is megmutatkozott. Szerencse is kellet a győzelmünkhöz, de szünet után sokat is tettünk a három pontért. Külön öröm, hogy a mi veretlenségi sorozatunk folytatódott mai sikerünkkel."
 
Kis Károly: "Sajnos megszakadt nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségünk. Bízunk benne, hogy a hátralévő találkozókból jobban jövünk ki, ugyanis ma nem érdemeltünk vereséget."
 
Szentlőrinc-WKW ETO FC Győr 0-0
 
Marian Sluka: "Itthon három pontot kellett volna szereznünk, csak egy lett belőle. Mégsem haragudhatok a játékosaimra. Ma ugyanis minden kifelé pattant, a gól hiányzott a játékunkból."
 
Dobos Barna: "A védekezésünk megfelelő volt, masszívak voltunk hátul. Az előre játékunkban viszont nagy hiányérzetem van. Voltak lehetőségeink, de sokkal többet kellett volna birtokolnunk a labdát, építenünk a játékot. Nem volt taktikai elem, hogy a védekező harmadunkból ívelgetjük fel a labdát, úgyhogy ezen változtatnunk kell. Természetesen a játékosoknak a pálya talaja miatt is nehéz volt, de ma túlsúlyba kerültek a hosszú indítások. Meg kell oldanunk, hogy folyamatosabb legyen a játékunk, ezáltal több helyzetet dolgozzunk ki, amiből értelemszerűen gólokat tudunk szerezni."
 
Budaörs-Dorog 1-0 (gólszerző: Molnár T. 47.)
 
Márkus Tibor: "Ennél idén csak jobban játszottunk, de most másodlagos szempont, hogy milyen játékkal, a lényeg, hogy három pontot szereztünk. A hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, ebből a szempontból teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Az eddigi mérkőzéseken mindig hiányzott valami a jó játék mellett, ezúttal ez a valami most megvolt."
 
Fenyvesi László: "Jobban játszottunk, több helyzetünk volt, de egy második félidő eleji egyéni hiba eldöntötte a három pont sorsát."
 
DVSC-Soroksár 2-0 (gólszerző: Szécsi M 12., Ugrai 37.)
 
Toldi Gábor: "Egy kulturáltan futballozó Soroksárt sikerült magabiztosan legyőznünk. Az első félidőben elkövettünk 1-2 hibát, de összességében uraltuk a játékot, gratulálok a fiúknak."
 
Lipcsei Péter: "Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Sokat hibáztunk, nem tetszett ma a csapatom teljesítménye. Nekünk is voltak helyzeteink, de a végén kivégezhettek volna minket."
 

Csertőiék és Husztiék hozták a kötelezőt, gálázott a Pécs – eredmények, tabella

 

BFC Siófok-PMFC 1-4 (gólszerző: Katona 30. – öngól, ill. Geiger 16., 53., Grabant 55., Adamcsek 68. – 11-esből)
 
Mihalecz István: "Az első játékrészben akár a meccset is eldönthettük volna, de a másodikban sajnos kisfiúk fociztak férfiak ellen és az adódó hibáinkat könyörtelenül kihasználták."
 
Vas László: "Az első félidő nem igazán tetszett. Sokat hibáztunk, pontatlanul futballoztunk. A második játékrészben a mindenáron győzni akarásunk átsegített minket a nehézségeken, így megérdemelten visszük haza a pontokat!"
 
Szolnok-Kaposvár 0-0
 
Csábi József: "Próbáltunk kezdeményezően fellépni, de a mérkőzés összképét tekintve nem sikerült igazi mezőnyfölényt kialakítanunk. Az utolsó passzokban rengeteg technikai hibát vétettünk, ezért nem tudtuk megszerezni a győzelmet."
 
Várhidi Péter: "Előre nem írtam volna alá a döntetlent, hiszen nagyon bíztunk abban, hogy a gyors csatárainknak köszönhetően sikerül megfognunk a Szolnokot. Végig nagyon szervezettek voltunk, mindenki az utolsó pillanatig küzdött. A meccs legnagyobb helyzetét mi hagytuk ki, ami mínusz két pontot jelent számunkra. Nem játszottunk rosszul, jól védekeztünk és az mindent elmond a csapat erejéről, hogy az ellenfélnek egy kaput eltaláló lövése sem volt."
 
Békéscsaba-DEAC 3-0 (gólszerző: Bora 60., Király P. 62., Paudits 69.)
 
Tököli Attila: "Már az első félidőben is megvolt a lehetőségünk arra, hogy eldöntsük a mérkőzést, de ez csak a másodikban sikerült. Ez ugyanolyan öröm, mintha az elsőben jött volna össze. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy öt perc alatt eldöntsünk egy meccset, utána pedig örömfoci van, meg kellett dolgozni ezért a győzelemért és a srácok mindent megtettek azért, hogy megnyerjük a mérkőzést."
 
Sándor Tamás: "Hatvan percig jó teljesítményt tudtunk nyújtani annak ellenére, hogy a kezdőcsapatból nyolc ember tudott végig edzeni a válogatott szünet alatt. Volt, aki csak szombaton csatlakozott a csapathoz, tehát nehéz helyzetben voltunk. Ha a legjobb csapatunkkal jövünk el valószínű, hogy akkor is elveszítettük volna a mérkőzést, mentálisan elég gyenge teljesítményt tudunk nyújtani idegenben."
 
Csákvár-Kazincbarcika 4-1 (gólszerző: Madarász 9. – 11-esből, Baracskai 24., Mim 77., Ganbayar 88., ill. Tóth-Gábor 55.)
 
Visinka Ede: "Először is gratulálok a Barcika szívós, akaratos játékához, ugyanakkor büszke vagyok csapatomra, hogy ilyen kiélezett szituációban, mint amilyenben vagyunk ilyen jó és eredményes futballal rukkoltunk ki. Volt 2–1–nél egy tíz perc, amikor izgulnunk kellett, de a harmadik gól mindent eldöntött."
 
Kriston István: "Rosszul kezdtük a meccset, s ez rá is nyomta bélyegét az első félidőre. Szünet után másként jöttünk ki, és meg is szereztük a meccsben tartó szépítést. A kétes szituációból esett harmadik gól azonban lezárta a meccset."
 
A tabella a linkre kattintva érhető el

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC