nb1.hu

Új klubigazgatója van az ETO-nak, Kiprich Józsefnek üzentek a gyirmótiak

Levizsgázott a Szeged edzője.

A Győrnek új klubigazgatója lett Tóth Miklós személyében, a Szeged második csapatának edzője, Andorka Péter az UEFA A-licenszes edzőképzést teljesítette, míg a gyirmótiak az otthoni baleset után lábazodó Kiprich Józsefnek üzentek. Cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük ezeket a híreket.  
 
Az ETO FC GYŐR KÖZLEMÉNYE:
 
"December 1-től Tóth Miklós személyében új klubigazgató csatlakozott az ETO-hoz, aki már nagyon várja az új munkát, és nagy lendülettel veti bele magát az előtte álló feladatokba.
 
A miskolci születésű Tóth Miklós játékos pályafutása során már megfordult az ETO-ban, ügyvezetőként egykori csapatánál, a Szombathelyi Haladásnál tevékenykedett, legutóbb pedig az Illés Akadémia utánpótlás menedzsere volt.
 
-Megkeresett a tulajdonosi kör, akik elmondták, hosszú távú terveik vannak az ETO-nál, és ez egy olyan kihívás számomra, amire úgy gondoltam, hogy igent kell mondanom. Rengeteg feladatot és szép terveket vázoltak fel előttem, aminek szeretnék a részese lenni és keményen dolgozni a klubért – Tóth Miklós az ETO új klubigazgatója."
 
A SZEGED BEJELENTÉSE:
 
"Andorka Péter tavaly nyáron kezdte el az UEFA A-licenszes edzőképzést, amelyet a napokban egy sikeres vizsgával abszolvált.
 
– Két heti rendszerességgel voltak az előadások. Szerencsére jó társaságban lehettem, ugyanis korábbi csapattársaimmal és egykori válogatott játékossal együtt végeztem el a tanfolyamot. A sok interakció miatt nagyon hasznos volt a kurzus. A tanfolyam végén egy elméleti és egy gyakorlati vizsgát kellett tennünk. Ez egy fontos mérföldkő a karrieremben, ugyanakkor a mai világban folyamatosan kell képeznie kell magát az embernek. Nincs megállás! – mondta Andorka Péter."
 
A GYIRMÓT BESZÁMOLÓJA:
 
"Mindig szomorúan fogadja az ember az olyan híreket, ami egy korábbi bálvány, sikeres sportoló, majd későbbi vezetőedző egészségi problémájával, vagy sérülésével kapcsolatosan érkezik. Így van ez jelen esetben is, ugyanis megdöbbenéssel értesültünk róla, hogy korábbi sikeredzőnket, az aktív labdarúgóként 70-szeres válogatott 59 éves Kiprich Józsefet néhány nappal ezelőtt vértesszőlősi otthonában érte balesetet, aminek következményeként könyök és combcsonttörést szenvedett, s amik mellett a csípőjébe is rögzítő csavarokat helyeztek.
 
– Megcsúsztam a lépcsőn, és óriásit estem, szilánkosra tört a bal könyököm és a combcsontom. Iszonyatos fájdalmat éreztem, mozdulni sem tudtam. Azóta már túl vagyok két műtéten, amelyeket szerencsére egyszerre csináltak. A karomat gipszbe rakták, ám engem sokkal jobban aggaszt, hogy mi lesz a csípőmmel. Bízom benne, hogy karácsonyig felgyógyulok, addig is követem a katari VB eseményeit, és szorítok Hollandia sikereiért. – mondta a korábbi közönség kedvenc Kiprich József.
 
A gyógyulási folyamat közepette Kipu később átkerül Kisbérre, ahol hosszas rehabilitációs kezeléseken esik át.
 
Labdarúgó pályafutását 1980-ban kezdte Tatabányán, ahonnan kilenc év múlva került a holland sztárcsapatként ismert Feyenoordhoz, itt 128 mérkőzésen 53 gólt szerzett. Igazi közönség kedvenc és klub ikon volt, aminek tanúbizonysága, hogy még napjainkban is megbecsülésnek örvend, az egyesület játékos megfigyelőjeként alkalmazzák. Hollandiát követően a ciprusi APOEL Limassol csapatánál is légióskodott. Pályafutása alatt egyszer lett holland, majd ciprusi bajnok. Négy holland kupagyőzelem mellett kétszer cipruson is így ünnepelhetett. Hazánkban és a földközi-tengeri szigetországban is volt gólkirály. Hollandiában egy szavazás eredményeként minden idők legjobb idegenlégiósának választották.
 
Kiprich József 1984-ben mutatkozott be a válogatottban, és 1995-ig 70 mérkőzésen viselhette a címeres mezt, 28 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon szerepelt nemzeti csapatunknak.
 
Edzői karrierjének egyik legnagyobb sikerét szerencsére klubunknál érte el, amikor a 2008-2009-es szezont követően bajnokként ünnepelhetett és egyesületünk ezzel történelme során először jogot nyert az élvonalba történő feljutásra. Ez azonban sajnos akkor egyéb adminisztrációs hibák miatt nem valósulhatott meg.
 
Nincs tehát irigylésre méltó helyzetben Kipu, ugyanis tavasszal epekő műtéten esett át, most pedig egy baleset miatt ismét kórházba került.
 
A Gyirmót FC Győr klubvezetése, játékosai és szimpatizánsai nevében korábbi sikeredzőnknek, Kiprich Józsefnek mielőbbi teljes felépülést kívánunk."
 
A Szeged jelenleg a 3. helyen áll a tabellán, a Gyirmót az ötödik, az ETO pedig a 11. pozícióban tanyázik. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC