nb1.hu

Új tulajdonosa lett az ETO-nak

Győr - Fővárosi cég segít.

A budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett az új tulajdonosa az ETO FC Győr labdarúgócsapatnak – jelentette be Győr polgármestere szerda délután sajtótájékoztatón Győrben.
 
Borkai Zsolt szerint a másodosztályban szereplő klub csőd közeli helyzetbe került a felelőtlen gazdálkodás miatt. 
 
Hangsúlyozta: az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal támogatta az utánpótlás-nevelést, idén már 75 millió forinttal, s további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben, amelynek kifizetését attól tette függővé, ha látja a csapat további sikeres szereplésének esélyét. Ezt a biztosítékot az új tulajdonosban látják, ezért átutalják a klubnak az összeget. 
 
Hozzátette: a kialakult helyzet megoldásában sokat segített a Magyar Labdarúgó-szövetség és Csányi Sándor elnök is. 
 
Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi tulajdonos, az ETO Futball és Futsal Kft. ügyvezetője, Drucskó Zoltán délelőtt lemondott a posztjáról. Hozzátette: a vezetők helyzetéről és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne beszélni, most a csapat pénzügyileg stabil működése a cél.
 
Kiemelte: kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szereztek a klubot eddig is működtető kft-ben, a maradék négy százalékot jövő május elején jegyzik be. 
 
Kérdésre válaszolva elmondta, hogy határozott tervei szerint a jövőben a klubban különválik a labdarúgás és a futsal, amelyek még a Quaestor-csoport csődje miatt váltak eggyé 2015-ben
 

Távozhat az Újpest csatára – NB1.hu

Angelov elhagyhatja a Megyeri utat

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC