Új tulajdonosok a Vasasnál - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Új tulajdonosok a Vasasnál

Simon Zoltán - 2019. december 20. péntek 13:03
Hivatalos bejelentés.
Tavaly december 10-én elsőként jeleztük, hogy új tulajdonosa lesz a Vasasnak. Íme, az angyalföldiek hivatalos bejelentése.
 
 

Hatvan percnyi szurkolás Sinkovics Gáborral - NB1.hu

Ha kisdrazsé lennék és ismerném magamat, akkor biztos, hogy az utolsó ember lennék a Földön, akitől megkérdezném, létezik-e a Télapó, a Jézuska, a húsvéti nyuszi, hogy tényleg a gólya hoz-e minket és, hogy mi lesz velünk, ha meghalunk.

 
A Vasas SC közvetítésével Jámbor János értékesítette többségi tulajdonrészét, így a jövőben Nagy György, Vasas-kötődésű nagyvállalkozó és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa közösen működtetik tovább a Vasas felnőtt labdarúgását.
 
Jámbor János döntését követően a Vasas SC közvetítésével a mai napon üzletrész-adásvételi szerződés köttetett a Vasas Futball Kft. többségi tulajdonjogának átvételét illetően.
 
Ennek értelmében a Jámbor János érdekeltségébe tartozó Pannonbau Kft. 99 százalékos tulajdonrészét Nagy György, sikeres vállalkozó (79%) és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója (20%) vásárolták meg, a további 1 százalék pedig változatlanul az anyaegyesületnél marad. A tulajdonosváltással egy időben a Vasas Futball Kft. taggyűlése Nagy Miklóst választotta meg a Vasas FC ügyvezető igazgatójának.
 
Jámbor János 2016-ban kötött 5 évre szóló szindikátusi megállapodást a Vasas SC-vel a felnőtt labdarúgócsapat működtetését illetően. A többségi tulajdonos részéről már a 2017/2018-as szezon után, az NB I-ből való kiesést követően is felmerült a változtatás lehetősége, de akkor végül hatályban maradt a 2021-ig szóló megállapodás.
 
 

Félreérthetetlen üzenet a Vasas ultráitól

Volt, hogy 100 ezer néző előtt verték a Puskás vezette Realt. Csak középcsapat, ráadásul nem is az élvonalban, hanem az NB II-ben. Ez jelenleg az a Vasas, mely hatszoros magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes.

 
Jámbor János idén ősszel viszont jelezte, hogy immár végérvényesen megválna tulajdonrészétől, és ha lehetőség nyílik rá, akkor közös megegyezéssel, idő előtt felmondaná az érvényben lévő szindikátusi szerződést.
 
Ezt követően Markovits László klubelnök, a Vasas SC elnökségének támogatásával, teljes titoktartás mellett opciós szerződést írt alá Jámbor Jánossal, amelynek értelmében az anyaegyesület előre megszabott feltételek mellett próbált meg új tulajdonost vagy tulajdonosokat megnyerni a Vasas FC élére. Az elnökségi határozat azt is egyértelműsítette, hogy a tulajdonosváltás csak Nagy Miklós, VKLA tulajdonos jóváhagyásával és szerepvállalásával történhet meg, hiszen hosszú távon csak így válhat egységessé a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgása.
 
 
Markovits László, a Vasas SC elnöke így kommentálta a fontos változást:
 
- Először is Jámbor Jánosnak köszönném meg, hogy az elnökségem 18 éve alatt kétszer is főszerepet vállalt a felnőtt labdarúgásunk megmentésében és fenntartásában. A Vasassal való kapcsolata egyébként nem szűnik meg ezután sem, hiszen továbbra is tevékeny részt vállal a Vasas Óbuda felnőtt női röplabdacsapatának sikeres működtetésében. Ami a labdarúgás jövőjét illeti, a tulajdonosváltással még közelebb került egymáshoz a felnőtt és utánpótlás részlegünk. Az pedig legalább ilyen fontos, hogy mindkét új tulajdonos ezer szállal kötődik a Vasashoz. Nagy György sikeres élsportolója klubunknak, ő lett az év férfi sportolója curlingben, ősszel pedig a magyar csapat tagjaként történelmi ötödik helyet szerzett a világbajnokságon. Emellett hosszú évek óta elnökségi tagja és támogatója a vívó szakosztályunknak is. Nagy Miklóst a labdarúgóközegben immáron kevésbé kell bemutatnunk, önmagáért beszél, amit tulajdonosként a Vasas Kubala Akadémiáért és a klubért tett az elmúlt időszakban. Az Akadémia igazgatójaként operatív irányításának köszönhetően utánpótlásunkat visszajuttatta az első osztályba, megteremtette a fiatalok felnőtt csapatba való feláramoltatásának lehetőségét, amellyel vonzóvá tette az Akadémiát az utánpótlás labdarúgók számára. A két új tulajdonos személye számomra garancia arra, hogy jó kezekben lesz a felnőtt labdarúgásunk, és arra is, hogy a Vasas FC hamarosan ismét az NB I-ben szerepelhet.
 
 
 

Vasas: Szanyót leváltják?

Korábbi játékosuk az utódjelölt. A Vasas őszi szezonja nem sikerült túl jól az NB II-ben: a vezetőség egyértelműen a feljutást tűzte ki célul, ám a gárda a középmezőnyben, a tabella 8. helyén telel, 11 pontra a második helyen feljutásra álló Budafoktól. Szanyó Károly együttese felemásan zárta a naptári évet: a Magyar Kupából a III.

 
 
Nagy György, az új többségi tulajdonos így nyilatkozott az adásvételi szerződés aláírását követően:
 
- A Vasas család tagjaként nagy lelkesedéssel vágok bele ebbe az új feladatba. A tulajdonosi funkciókat Nagy Miklós, akadémiai tulajdonos szakértelmére alapozva fogjuk megvalósítani, aki befektetőpartnerként a futballklubban társult hozzám. Bízom abban, hogy ezt a nagymúltú egyesületet régi rangjára tudjuk ismét emelni.
 
Amikor másfél éve Nagy Miklós megvásárolta az Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonrészét, már akkor is hosszú távra tervezett, és most a Vasas FC-nél is hasonlóan képzeli el a következő éveket:
 
- Kézenfekvő az a szervezeti felépítés, hogy a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgása egységes tulajdonosi háttérrel, valamint egy kézben lévő sportigazgatói vezetéssel működjön. Számomra a résztulajdonlásnál is motiválóbb körülmény, hogy – a Vasas elnökségének megtisztelő előzetes támogatását élvezve – az új többségi tulajdonos felkért a Vasas Futball Club klubigazgatói feladatainak ellátására. Így hosszú idő után ismét egy kézbe kerül a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgásának stratégiai és operatív irányítása. Ez fontos mérföldkő lehet a klub életében és alapját képezheti a hosszú távú, nyugodt és eredményes munkának. Ez a vezetési struktúra lehetővé teszi az egységes, erős, biztos alapokon nyugvó klubmodell kialakítását, a klub jövőképét jelentő utánpótlásképzés és a felnőtt futball szakmai munkájának összehangolását. A Vasas szurkolóinak megígérem, mindent elkövetek annak érdekében, hogy a Vasas Futball Club ismét a tradícióihoz méltó helyet foglalja el a futballtérképen.
LEGFRISSEBB HÍREK
2020. 02. 21. 09:29

Megműtötték a Vidi védőjét

Idén még nem játszhatott.
2020. 02. 21. 08:49

Önkritikát gyakorolt Szoboszlaiék edzője - gólok törtenete, reakciók

Japán játékos mesterhármasa lett a végzetük.
2020. 02. 21. 07:32

Dibusz kőkemény, vérző fejét a felesége is kommentálta

Meg sem fordul a fejében, hogy Petr Cech 2.0 legyen!
2020. 02. 21. 05:51

Pénteki foci: pályán a Bayern és a Napoli

Forduló kezdődik Franciaországban és Spanyolországban is.
2020. 02. 20. 18:51

Puskás-Békéscsaba: egy nagy különbséget látott Schindler

Sima volt a kupapárharc.
2020. 02. 20. 13:17

Magyar Kupa: így jellemezte a következő ellenfelet az MTK edzője - videó

A legjobb négy közé juthatnak a fővárosiak.
2020. 02. 20. 17:57

Utolsó új igazolását is bemutatta a Balassagyarmat

Alaposan megerősödtek a téli időszakban.
2020. 02. 20. 12:42

Parádés hangulatot teremtettek a pécsi drukkerek Pakson - videó

A Baranya megyei klub kitett magáért.
2020. 02. 20. 21:37

Profi szerződést kapott a Honvédnál a válogatott kapus

Övé a jövő - hivatalos bejelentés.
2020. 02. 20. 20:54

El: botrány után nagyon kiütötték Szoboszlaiékat - videó

Nem ment a játék a Salzburgnak, nehéz helyzetbe kerültek.
2020. 02. 20. 10:35

Mátyus a kupabúcsú ellenére is ódákat zengett a Hali játékosairól

A botrányos odavágóról is elmondta a véleményét.
2020. 02. 19. 17:17

A Szegedé a legtöbb helyzet az NB I-ben és az NB II-ben - videó

Bevált a portugál szakvezető jóslata.
2020. 02. 20. 11:35

Elmaradt az újabb csoda: a lipóti edző értékelése

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást.
2020. 02. 19. 15:07

Szlovák csapatot vertek Bozsikék

Ellentétes félidők után.
2020. 02. 20. 20:17

Gulácsi bemutatta az év védését? - videó

Életben tartotta a lipcsei BL-álmokat!
2020. 02. 20. 19:20

Kikaptak Gulácsiéktól, Mourinho beszólt az újságírónak

A sajtótájékoztató végén angolosan távozott.
2020. 02. 20. 18:22

Kiváló debütálás: megszólalt a Vidi Fradiban nevelkedő tehetsége

Gólpasszal zárta a kupameccset.
2020. 02. 20. 17:09

Kerület-Dorog Magyar Kupa: többször is világvége lett – HELYSZÍNI RIPORT

A vallás és a tudomány összefogott ellenünk!
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest53
2Budafoki MTE47
3BFC Siófok40
4Vasas FC38
5WKW ETO FC Győr38
6Gyirmót FC Győr36
7Aqvital FC Csákvár35
8Soroksár SC34
9Békéscsaba 1919 Előre31
10Nyíregyháza Spartacus FC30
11Dorogi FC29
12Budaörs27
13Szeged-Csanád Grosics Akadémia27
14Kazincbarcika27
15FC Ajka26
16Szolnoki MÁV FC26
17Duna Aszfalt TLC22
18Szombathelyi Haladás20
19Vác FC8
20Balmaz Kamilla Gyógyfürdő0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!