nb1.hu

Újabb megerősítés a Budafok anyagi helyzetéről

Nagyobb bravúr előtt állnak, mint a kupaelődöntő.

A budafoki csapat az előző szezonokban a kiesés elől menekült, a mostaniban azonban reális esélye van arra, amire legutóbb 65 évvel ezelőtt volt példa a klub történetében: az NB I-be jutásra.
 
Csizmadia Csaba együttese 27 forduló után a Merkantil Bank Liga második helyén áll, hét ponttal megelőzve a még éppen dobogós Vasast, tehát ilyen szempontból is rosszkor jött a bajnokság felfüggesztése. Mint ismeretes, Bélteky Róbert tulajdonos két hete azt nyilatkozta, nem lesz fizetéscsökkentés a gárdánál, mert az éves költségvetés adott, és arra is megvan a fedezet, ha a Budafok az élvonalban folytatja majd.
 
„Jó, hogy második helyen vagyunk, de egyben nagyon nehéz is. Mindenki bizonytalanságban van, de mi duplán, hiszen nem tudjuk, hova tervezzünk. Tervezzünk az első osztályra, vagy a másodosztályra? Ez több munkával jár számunkra, mert próbálunk felkészülni minden eshetőségre, hogy ne érjen minket meglepetés” – nyilatkozta a vezetőedző az M4 Sportnak.
 
Csizmadia elmondta, szerencsés helyzetben van a csapat, hiszen az évek óta zajló tudatos építkezésnek hála gazdaságilag stabil lábakon áll a klub, így a nemzetközi és hazai trendekkel ellentétben Budafokon nem kellett csökkenteni a fizetéseket.
 
Hozzátette, mivel arra készülnek, hogy folytatódik a hat hete szünetelő bajnokság, így – ha csak a karanténban is, de – teljes erőbedobással, egyéni edzéstervek alapján készülnek a játékosok, akik csütörtökön átesnek egy koronavírus-teszten, hogy jövő héten adott esetben már kis csoportos foglalkozások keretében folytatódhasson a felkészülés.
 
A mindössze 34 éves szakember 2016-ban, még játékosként érkezett a csapathoz, 2018 óta pedig már edzőként is segíti azt, tehát végigkísérte a gárda fejlődését, ami leginkább a védekezésben tetten érhető: messze a Budafok kapta a legkevesebb gólt (23) a pontvadászatban.
 
„Az volt az elsődleges cél, hogy rendbe tegyük a védekezést, mert akárki bármilyen támadófocit játszik, én szerintem akkor is a védelem megszervezése a legfontosabb” – fűzte hozzá.
 
Játékosként egyszer már nagy siker részese volt a csapattal, de amondó, a 2017-es kupaszereplésnél jóval nagyobb szó lenne a feljutás, még ha annak idején harmadosztályú együttesként is jutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe.
 
„Akkor kicsit lenéztek bennünket, a feljutás sokkal, sokkal nagyobb bravúr lenne. Azt mondom, csoda lenne.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC