nb1.hu

Újoncok: a múlt után

Egyértelmű cél a bennmaradás!

Az idei szezonban három régi-új csapat kezdte meg a szereplését, ám eddig egyikük sem szerepel túl fényesen a bajnoki kiírásban.
 
Szeged: 18. hely, 4 pont
A szegediek még nyeretlenek idén, így jelenleg az utolsó előtti pozíciót foglalják el a tabellán és a kiesés réme fenyegeti a csapatot. A rengeteg különböző klubból összeolvadó jelenlegi egyesület több jogelődje is számos alkalommal szerepelt az NB I-ben melyek közül egy bajnoki harmadik hely a legjobb eredményük. Hamarosan vadonatúj stadionban játszhatják a meccseiket, így ideje lenne magára találni a csapatnak. Rövid ideje megy a bajnokság, így van még esélye a majd’ 120 éves történelemre visszatekintő klubnak kiharcolnia a bennmaradást.
 
Szolnok: 17. hely, 4 pont
Az egy hellyel előttük járó Szolnokon, mostohagyereknek tekinthető a labdarúgás. A város bivalyerős kosár- és vízilabda csapattal rendelkezik, így a helyiek inkább azokat a sportágakat preferálják. Ennek ellenére 1941-ben sikerült elhódítaniuk a Magyar Kupát, majd harmadikok lettek a rákövetkező évben a bajnokságban, de a történelem közbeszólt és megzavarta a csapat fejlődését. 1948-ban szerepeltek utoljára az NB I-ben, egészen 2010-ig, amikor megnyerték az NB II-t és újra az élvonalban szaladhattak ki a gyepre. Eddig főként a tabella elején tanyázó csapatokkal mérték össze az erejüket, de a gyengébb csapatok ellen megkezdhetik a visszakapaszkodást, így nem lehet majd baj a bennmaradással.
 
Ajka: 16. hely, 5 pont
A tendencia a folytatódik, pontosan a két Tisza-parti csapat előtt foglalja el a helyét az Ajka. Két riválisával szemben jóval szerényebb sikerekkel rendelkeznek, az első osztályban még nem szerepeltek, a legnagyobb eddigi sikerük egy 4. hely az NB II-ben. Ennek ellenére, ha minimálisan is, de jobban indították a bajnokságot és a két visszajutásra vágyó fővárosi csapattal is ikszeltek. A város- és a klubvezetés, a szurkolókkal kiegészülve komoly összefogással dolgoznak a sikerekért és a bennmaradásért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC