Újpestről és Diósgyőrből igazolt a Tiszakécske - reakciók - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Újpestről és Diósgyőrből igazolt a Tiszakécske - reakciók

Nagy Benjámin - 2022. July 07. Thursday 10:54
Hivatalos bejelentések.
Kép forrása: tiszakecskefoci.hu

 

A TISZAKÉCSKE JELENTÉSEI:

 

"A Tiszakécskei LC vezetésének egyik nagy sikere, hogy Máté Zsoltot sikerült visszahozni Újpestről. A sziklaszilárd belső védő az elmúlt télen érkezett kölcsönbe a lila-fehérektől és kimagasló teljesítményével nagyban hozzájárult a sikeres tavaszi szerepléshez. A bajnokság végén visszarendelte a fővárosi klub, azonban a tárgyalások sikerre vezettek, így Máté Zsolt újabb egy évre érkezett kölcsönbe a TLC kötelékébe, kécskei csapattársai és szurkolóink örömére.

 

Máté úgy távozott az elmúlt szezon végén Tiszakécskéről, hogy szívesen folytatná kék-sárgában a labdarúgást. Ennek okán érthető, hogy örömmel nyilatkozott klubunk honlapjának:

 

Nagyon örülök, hogy visszatérhettem, hiszen megszerettem ezt a klubot, a települést és nagyon jó közösség alakult ki a kécskei öltözőben. Szeretném a jövőben is segíteni a Tiszakécskei LC-t a közös célok elérése érdekében.

 

A 24 éves Máté Zsolt 17 mérkőzést játszott le tavasszal a Tiszakécskei LC mezében. Érkezésével magabiztosabbá vált a védelem. Határozottsága és játékintelligenciája jó hatással volt a társakra a pályán. Belső hátvédként rendszeresen lépett be a támadások építésébe is, labdakihozatalai sokszor élményszámba mentek. A védő a pályán kívül is közvetlen, barátságos ember. Mindezen erényeket összevetve nem csoda, hogy Máté Zsolt rövid időn belül a szurkolók egyik kedvencévé vált a Tisza partján.

 

Sok szép sikert kívánunk még tiszakécskei mezben Zsolti!"

 

"Horváth Zoltán (32) rendkívül jó felépítésű, klasszikus erőcsatár, aki július 6-án két éves szerződést írt alá Tiszakécskén, tovább erősítve csapatunkat.

 

Hol futballoztál eddig a pályafutásod során?

Nyíregyházán kezdtem el a labdarúgást. Ott nevelkedtem 18 éves koromig. Ezt követően kerültem Kisvárdára, ahol bemutatkozhattam az NB III-ban a felnőttek között. Ezután Cigándon a megyei I. osztályban folytattam, ahol az első évben bajnokságot nyertünk, majd három évig az NB III-ban szerepeltem a csapattal. Az utolsó cigándi szezonomban 24 góllal lettem házi gólkirály. Ezt követően Egerbe, az NB II-be kerültem, ahol megnyertük a bajnokságot, így én is feljutottam a csapattal az NB I-be. Onnan a Debreceni VSC igazolt le, majd három évig Ausztriában futballoztam. 2017-ben igazoltam haza, Kisvárdára az NB II-be. Abban a szezonban harmadikok lettünk a csapattal, majd a következő bajnoki idény után felkerültük az első osztályba. A Kisvárda első NB I-es évében a bennmaradás volt a cél, amit sikerrel abszolváltunk. Én abban a szezonban 9 gólt és 6 gólpasszt jegyeztem. Ezután a Győri ETO-hoz igazoltam, abban az évben kellett félbe szakítani a koronavírus járvány miatt a bajnoki szezont. Visszakerültem Kisvárdára, ahol az NB I-ben a tabella első felében végeztünk a csapattal. Ekkor keresett meg a Diósgyőri VTK és kivásárolt a szerződésemből. A DVTK-nál a feljutás volt a cél, amiről lemaradtunk a Vasas és a Kecskemét mögött. Ezt követően közös megegyezéssel szerződést bontottunk a klubnál.

 

Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség?

Több csapat is érdeklődött. A Tiszakécskei LC-vel folyamatosan tárgyaltunk, éreztem, hogy komolyan számolnának velem a klubnál. Korábbi csapattársaimtól is érdeklődtem a TLC-ről és csak pozitív visszajelzéseket hallottam a klubról. Nem szerettem volna kölcsönbe érkezni. Két éves szerződést kötöttünk a Tiszakécskei LC-vel. Úgy gondolom, hogy ide igazolásommal tudok majd segíteni a klubnak a céljai elérésében.

 

Milyenek az első benyomások itt Tiszakécskén?

Július 6-án érkeztem meg. Délelőtt aláírtuk a szerződést, a délutáni edzésen pedig már közösen gyakorolhattam a csapattal. Szimpatikus volt mindenki, jó benyomásokat szereztem.

 

Játszottál-e együtt valakivel korábban a TLC jelenlegi keretéből?

A jelenlegi keretből nem, de Horváth Adriánnal és Heffler Norberttel igen, akik szintén a Tiszakécskét erősítették.

 

Mire lehet képes véleményed szerint a TLC a következő bajnoki szezonban?

Sok jó játékos van a keretben. A klub kimondottan jól igazolt a nyáron. A tabella első felébe várom a csapatot.

 

Ismerted korábban településünket?

Amit eddig láttam Tiszakécskéből az alapján elmondhatom, hogy nagyon szép, nyugodt hangulatú település. Minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a munkára koncentrálhassunk. Szeretnék a családommal ide költözni, hiszen feleségemmel van már egy kisgyermekünk és a második baba is hamarosan érkezik."

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!